প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওগস্তকী তাং ২দা দিজিতেল পেমেন্ত সোলুসন ই-রুপি লোঞ্চ তৌরগনি
31 JUL 2021 8:23PM by PIB Imphal
২০২১গী ওগস্তকী তাং ২দা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা পর্সন অমসুং পর্পোস স্পেসিফিক দিজিতেল পেমেন্ত সোলুসন অমা ওইরিবা ই-রুপি লোঞ্চ তৌরগনি৷
প্রধান মন্ত্রীনা দিজিতেল ইনিসিয়েতিবশিং মতম পুম্নমক্তা সপোর্ত তৌই৷ চহিশিং অসিদা সরকার অমসুং বেনিফিসরীগী মরক্তা লিমিতেদ তচ পোইন্তশিং থমদুনা তার্গেতেদ অমসুং লিক-প্রুফ মেন্নর অমদা কান্নবশিং অসি বেনিফিসিরীশিং অসিদা য়ৌহন্নবা তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিং লোঞ্চ তৌখ্রে৷ ইলেক্ত্রোনিক বৌচরগী ৱাখল্লোন অসিনা গুদ গভর্নেন্সকী বিজন অসি মাংলোমদা পুখৎলি৷
ই-রুপিগী মরমদা
ই-রুপি অসি দিজিতেল পেমেন্তগী কেসলেস অমসুং কন্তেক্তলেস ইন্সত্রুমেন্ত অমনি৷ মসি বেনিফিসরীশিংগী মোবাইলদা দেলিবর তৌরিবা ক্বু.আর. কোদ নত্রগা এস.এম.এস. স্ত্রিং-বেজ ই-বৌচর অমনি৷ মসিগী য়াম্না লাইরবা ৱান-তাইম পেমেন্ত মেকানিজম শিজিন্নরিবা মীওইশিংনা সর্ভিস প্রোবাইদরদা কার্দ অমা, দিজিতেল পেমেন্ত এপ নত্রগা ইন্তরনেত বেঙ্কিং এসেস তৌদনা কোদ রিদীম তৌবা য়ারগনি৷ মসিনা নেস্নেল পেমেন্তস কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা মহাক্কী য়ু.পি.আই. প্লেতফোর্মদা দিপার্তমেন্ত ওফ ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসেস, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় অমসুং নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতীগা খুৎশম্নদুনা শেমগৎখিবনি৷
ই-রুপিনা ফিজিকেল ইন্তরফেস অমতা লৈতনা দিজিতেল মেন্নর অমদা সর্ভিসেসকী স্পোন্সরশিং অসি বেনিফিসরীশিং অমসুং সর্ভিস প্রোবাইদরশিংগা কন্নেক্ত তৌই৷ ত্রান্সেক্সন অদু নিংথিনা মপুং ফারবা মতম খক্তদা মসিনা সর্ভিস পোর্বাইদরদা পেমেন্ত থিবা য়াহল্লি৷ মহৌশানা প্রি-পেদ ওইবনা, মসিনা ইন্তরমেদিয়রী অমতা লৈতনা সর্ভিস প্রোবাইদরদা পেমেন্ত মতম চানা থিহল্লি৷
ৱেলফেয়র সর্ভিসেসকী লিক-প্রুফ দেলিভরী অমা ওইহন্নবা হোৎনবদা মসিনা অওনবা ইনিসিয়েতিব অমা ওইরগনি হায়না থাজনরি৷ মসি মমা অমসুং মচাশিংগী য়াইফননবগী লৈরিবা স্কিমশিং, তি.বি. মুথৎপগী প্রোগ্রামশিং, দ্রগশিং অমসুং দাইয়েগ্নোস্তিক স্কিমশিং খুদম ওইনা অয়ুশমান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্য য়োজনা, ফর্তিলাইজর সবসিদিশিংগী মখাদা দ্রগশিং অমসুং ন্যুত্রিস্নেল সপোর্ত পীনবগী লৈরিবা স্কিমশিংগী মখাদা সর্ভিস দেলিভর তৌবা মতমদসু শিজিন্নবা য়াগনি৷ প্রাইভেৎ সেক্তরনফাওবা মখোয়গী এমপ্লোইয়ী ৱেলফেয়র অমসুং কোর্পোরেত সোসিএল রেস্পোন্সিবিলতী প্রোগ্রামশিংগী শরুক ওইনা মসিগী দিজিতেল বৌচরশিংগী কান্নবা অসি লৌবা য়াগনি৷

Prime Minister's Office
PM to launch digital payment solution e-RUPI on 2nd August
31 JUL 2021 8:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch e-RUPI, a person and purpose specific digital payment solution on 2nd August 2021 at 4:30 pm via video conferencing.
Prime Minister has always championed digital initiatives. Over the years, several programmes have been launched to ensure that the benefits reach its intended beneficiaries in a targeted and leak-proof manner, with limited touch points between the government and the beneficiary. The concept of electronic voucher takes forward this vision of Good Governance.
About e-RUPI
e-RUPI is a cashless and contactless instrument for digital payment. It is a QR code or SMS string-based e-Voucher, which is delivered to the mobile of the beneficiaries. The users of this seamless one-time payment mechanism will be able to redeem the voucher without a card, digital payments app or internet banking access, at the service provider. It has been developed by National Payments Corporation of India on its UPI platform, in collaboration with the Department of Financial Services, Ministry of Health & Family Welfare and National Health Authority.
e-RUPI connects the sponsors of the services with the beneficiaries and service providers in a digital manner without any physical interface. It also ensures that the payment to the service provider is made only after the transaction is completed. Being pre-paid in nature, it assures timely payment to the service provider without involvement of any intermediary.
It is expected to be a revolutionary initiative in the direction of ensuring a leak-proof delivery of welfare services. It can also be used for delivering services under schemes meant for providing drugs and nutritional support under Mother and Child welfare schemes, TB eradication programmes, drugs & diagnostics under schemes like Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana, fertilizer subsidies etc. Even the private sector can leverage these digital vouchers as part of their employee welfare and corporate social responsibility programmes.