ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶରେ ମୋଟ୍ କୋଭିଡ-19 ଟିକାକରଣ 43.51 କୋଟି ଟପିଲା
● ସୁସ୍ଥତା ହାର 97.35%
● ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 39,361 ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ଚିହ୍ନଟ
● ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା (4,11,189) ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର 1.31%
● କ୍ରମାଗତ 49 ଦିନ ପାଇଁ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର (3.41%) 5%ରୁ କମ୍
26 JUL 2021 10:26AM by PIB Bhubaneswar
ଗତକାଲି ଭାରତରେ ମୋଟ କୋଭିଡ ଟିକାକରଣ 43.51 କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିଛି। ଆଜି ପୂର୍ବାହ୍ନ 8ଟା ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ମୋଟ 52,95,458 ସେସନ ମାଧ୍ୟମରେ 43,51,96,001 ଟିକା ଡୋଜ୍ ଦିଆଯାଇସାରିଛି। ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 18,99,874 ଟିକା ଡୋଜ୍ ଦିଆଯାଇଛି।
ଏଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ସାମିଲ ରହିଛି:
ଏଚସିଡବ୍ଲ୍ୟୁ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
1,02,87,343
ଦ୍ବିତୀୟ ଡୋଜ
77,06,397
ଏଫଏଲଡବ୍ଲ୍ୟୁ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
1,78,56,000
ଦ୍ବିତୀୟ ଡୋଜ
1,08,45,879
18-44 ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
13,91,72,057
ଦ୍ବିତୀୟ ଡୋଜ
62,18,541
45-59 ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
10,09,68,508
ଦ୍ବିତୀୟ ଡୋଜ
3,45,89,799
60 ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସ୍କ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
7,35,18,799
ଦ୍ବିତୀୟ ଡୋଜ
3,40,32,678
ମୋଟ
43,51,96,001
21 ଜୁନ, 2021 ଠାରୁ କୋଭିଡ-19 ସାର୍ବଜନୀନ ଟିକାକରଣର ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା। ସାରା ଦେଶରେ କୋଭିଡ-19 ଟିକାକରଣର ଗତି ଏବଂ ପରିସରକୁ ବ୍ୟାପକ କରିବା ଲାଗି କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ।
ମହାମାରୀ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା 3,05,79,106 ଜଣ କୋଭିଡ-19ରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇସାରିଲେଣି। ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 35,968 ଜଣ ସଂକ୍ରମିତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି। ଯାହାଫଳରେ ସର୍ବମୋଟ ସୁସ୍ଥତା ହାର 97.35%ରେ ପହଞ୍ଚିଛି।
ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 39,361 ଜଣ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି।
କ୍ରମାଗତ 29 ଦିନ ଧରି 50,000ରୁ କମ ଦୈନିକ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇ ଆସୁଛି। କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ ପକ୍ଷରୁ ସ୍ଥାୟୀ ଓ ସମ୍ମିଳିତ ପଦକ୍ଷେପ ଫଳରେ ଏହା ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିଛି।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 4,11,189 ରହିଛି ଏବଂ ଦେଶରେ ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର ଏହା ହେଉଛି 1.31 %।
ଦେଶରେ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କ୍ଷମତା ମଧ୍ୟ ଲଗାତାର ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଦେଶରେ ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 11,54,444 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି। ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ଦେଶରେ ସର୍ବମୋଟ 45.74 କୋଟି (45,74,44,011) ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇସାରିଛି।
ଗୋଟିଏ ପଟେ ଦେଶରେ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର 2.31% ଏବଂ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର 3.41% ରହିଛି। କ୍ରମାଗତ 49 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର 5%ରୁ କମ୍ ରହିଛି।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 43.51 Cr
Recovery Rate stands at 97.35%
39,361 Daily New Cases reported in last 24 hours
India's Active Caseload (4,11,189) presently constitutes 1.31% of total cases
Daily Positivity Rate (3.41%) less than 5% for 49 consecutive days
26 JUL 2021 10:26AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverageexceeded 43.51 Cr yesterday. Cumulatively,43,51,96,001vaccine doses have been administered through 52,95,458sessions, as per the provisional report till 8 am today. 18,99,874vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,02,87,343
2nd Dose
77,06,397
FLWs
1st Dose
1,78,56,000
2nd Dose
1,08,45,879
Age Group 18-44 years
1st Dose
13,91,72,057
2nd Dose
62,18,541
Age Group 45-59 years
1st Dose
10,09,68,508
2nd Dose
3,45,89,799
Over 60 years
1st Dose
7,35,18,799
2nd Dose
3,40,32,678
Total
43,51,96,001
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination has commenced from 21st June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 3,05,79,106people have already recovered from COVID-19 and35,968patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 97.35%.
India has reported 39,361daily new cases in the last 24 hours.
Less than 50,000 Daily New Cases have been reported since twenty-nine continuous days. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India’s Active Caseload today stands at 4,11,189and active cases now constitute1.31% of the country's total Positive Cases.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 11,54,444tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 45.74 crore (45,74,44,011) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate is currently at 2.31% and the Daily Positivity rate stands at 3.41% today. Daily Positivity rate has remained below 5%for 49 consecutive days now.