Prime Minister's Office
Call on Prime Minister by PGA-elect and Foreign Minister of the Maldives Abdulla Shahid on July 23, 2021
23 JUL 2021 6:47PM by PIB Delhi
The President-elect of the 76th session of the United Nations General Assembly (UNGA) and Foreign Minister of the Maldives, H.E. Abdulla Shahid, called on Prime Minister Shri Narendra Modi today.
H.E. Abdulla Shahid is visiting India in his capacity as President-elect of the 76th session of the UNGA, following the election held in New York on July 7, 2021.
Prime Minister congratulated H.E. Abdulla Shahid on his resounding victory in the election, noting that this reflects the growing stature of the Maldives on the world stage.
Prime Minister felicitated the President-elect on his Vision Statement for a ‘Presidency of Hope’, and assured him of India’s full support and cooperation during his Presidency.
Prime Minister emphasized the importance reforming the multilateral system, including the United Nations organs, to reflect the current realities of the world and the aspirations of a vast majority of the world’s population.
Prime Minister and H.E. Abdulla Shahid also discussed the rapid growth in the India-Maldives bilateral relationship in recent years. Prime Minister expressed satisfaction that bilateral projects are progressing well despite the constraints of the COVID-19 pandemic. He emphasized the importance of Maldives as a key pillar of India’s Neighbourhood First policy and vision of SAGAR.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
২০২১গী জুলাই ২৩দা মালদ্বীপকী পি.জি.এ.-ইলেক্ত অমসুং ফোরেনগী মন্ত্রী অব্দুলাহ শাহিদকা প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে
23 JUL 2021 6:47PM by PIB Imphal
মালদ্বীপকী য়ুনাইতেৎ নেসন্স জেনেরেল এসেমব্লী (য়ু.এন.জি.এ.) অমসুং ফোরেইন মন্ত্রীগী ৭৬শুবা সেসনগী প্রসিদেন্ত-ইলেক্ত ঐচ.ই. অব্দুলাহ শাহিদকা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা ঙসি উনখ্রে।
ঐচ.ই. অব্দুলাহ শাহিদনা ২০২১গী জুলাই ৭তা ন্যু য়োর্ক্তা পাংথোকখিবা মীখলগী মতুংদা য়ু.এন.জি.এ.গী ৭৬শুবা সেসনগী প্রসিদেন্ত-ইলেক্ত ওইনা ভারত্তা মহাক্কী কেপাসিতীদা লাক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঐচ.ই. অব্দুলাহ শাহিদপু মহাক্না মীখলদা অমুক হন্না মায় পাক্লকপা অসিনা মালদ্বীপ্তা অমুক হন্না ফিদম তারি হায়না পল্লদুনা নুঙাইবা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রসিদেন্ত-ইলেক্তপু মহাক্কী মিয়েং ওইরিবা ‘প্রসিদেন্সী ওফ হোপ’তা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মহাক্না প্রসিদেন্ত ওইরিঙৈ মতমদা ভারতনা মপুং ফানা মতেং পীগনি হায়না থাজবা পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মল্তিলেতরেল ওইবা সিস্তেম অমগী মরুওইবা, য়ুনাইতেৎ নেসন ওর্গান য়াওনা, হৌজিক ওইরিবা মালেমগী ফিভম অমসুং মালেমগী ওইবা মীশিংদা আসা অমা পীনবগী মরুওইবা পীখি।
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ঐচ.ই. অব্দুলাহ শাহিদনা হৌখিবা চহি খর অসিদা ভারত- মালদ্বীপ নাকন অনিগী মরীদা য়াম্না থুনা চাওখৎনবা খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা নাকন অনিগী ওইবা প্রোজেক্তশিং অসি কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুং ফাওবা চাওখৎপা পুরকপদা অপেনবা ফোংদোকখি। মহাক্না মালদ্বীপ অসি ভারতকী য়ুমলোন্নবা অহানবা পোলিসী অমসুং এস.এ.জি.এ.আর.গী মিয়েংদা মরুওইবা য়ুম্বী ওইনা য়াম্না কন্না মরুওইবা পীখি।