ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ୩୯ କୋଟିର ମାଇଲଖୁଣ୍ଟକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୭.୨୮%କୁ ବୃଦ୍ଧି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୪୧,୮୦୬ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା (୪,୩୨,୦୪୧) ଏବେ ମୋଟ ମାମଲାର ୧.୩୯% ରହିଛି
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର (୨.୧୫%) ଗତ ୨୪ ଦିନ ଧରି ୩% ତଳେ ରହିଛି
15 JUL 2021 9:44AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ୩୯ କୋଟିର ମାଇଲଖୁଣ୍ଟକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିସାରିଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ୪୯,୪୧,୫୬୭ ସେସନରେ ମୋଟ ୩୯,୧୩,୪୦,୪୯୧ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩୪,୯୭,୦୫୮ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
HCWs
1st Dose
1,02,59,902
2nd Dose
74,67,814
FLWs
1st Dose
1,77,49,670
2nd Dose
1,01,08,761
Age Group 18-44 years
1st Dose
11,80,17,979
2nd Dose
42,03,947
Age Group 45-59 years
1st Dose
9,60,12,486
2nd Dose
2,62,71,510
Over 60 years
1st Dose
7,14,89,465
2nd Dose
2,97,58,957
Total
39,13,40,491
୨୦୨୧ ଜୁନ୍ ୨୧ ତାରିଖରେ ଦେଶରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣର ନୂତନ ସରଳୀକରଣ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି । ଦେଶବ୍ୟାପୀ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣକୁ ବ୍ୟାପକ ଓ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ।
ମହାମାରୀ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦେଶରେ ମୋଟ ୩,୦୧,୪୩,୮୫୦ ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩୯,୧୩୦ ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ଫଳରେ ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୭.୨୮%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ଏବଂ ଏହା ଉଦ୍ଧ୍ୱର୍ମୁଖୀ ରହିଛି ।
ଭାରତରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୪୧,୮୦୬ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୧୮ ଦିନ ଧରି ଦେଶରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ସଂକ୍ରମଣ ୫୦ ହଜାର ତଳେ ରହିଛି । ଏହା କେବଳ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ସରକାରମାନଙ୍କ ମିଳିତ ପ୍ରଚେଷ୍ଟା ଯୋଗୁ ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିଛି ।
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ୪,୩୨,୦୪୧ ରହିଛି ଏବଂ ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭି ମାମଲାର ଏହା ୧.୩୯% ।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟେଷ୍ଟିଂ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୧୯,୪୩,୪୮୮ ଟେଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି । ଭାରତରେ ଏ ପର୍ଯର୍୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୪୩.୮୦ କୋଟି (୪୩,୮୦,୧୧,୯୫୮)ରୁ ଅଧିକ ଟେଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି ।
ଏକ ପକ୍ଷରେ ଦେଶରେ ଟେଷ୍ଟିଂ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଅନ୍ୟ ପକ୍ଷରେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି । ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଏବେ ୨.୨୧% ଥିବା ବେଳେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଏବେ ରହିଛି ୨.୧୫% । ଗତ ୨୪ ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୩%ରୁ କମ୍ ରହିଥିବା ବେଳେ ଗତ ୩୮ ଦିନ ଧରି ଏହା ୫% ତଳେ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 39 Cr
Recovery Rate increases to 97.28%
41,806 Daily New Cases reported in last 24 hours
India's Active Caseload (4,32,041) presently constitutes 1.39% of total cases
Daily Positivity Rate (2.15%) less than 3% for 24 consecutive days
15 JUL 2021 9:44AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed the landmark of 39 crores. Cumulatively,39,13,40,491 vaccine doses have been administered through 49,41,567 sessions, as per the provisional report till 7 am today. 34,97,058 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,02,59,902
2nd Dose
74,67,814
FLWs
1st Dose
1,77,49,670
2nd Dose
1,01,08,761
Age Group 18-44 years
1st Dose
11,80,17,979
2nd Dose
42,03,947
Age Group 45-59 years
1st Dose
9,60,12,486
2nd Dose
2,62,71,510
Over 60 years
1st Dose
7,14,89,465
2nd Dose
2,97,58,957
Total
39,13,40,491
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination has commenced from 21st June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 3,01,43,850 people have already recovered from COVID-19 and39,130patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 97.28%, which is showing a sustained increasing trend.
India has reported 41,806 daily new cases in the last 24 hours.
Less than 50,000 Daily New Cases have been reported since eighteen continuous days. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India’s Active Caseload today stands at 4,32,041 and active cases now constitute 1.39% of the country's total Positive Cases.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 19,43,488 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 43.80 crore (43,80,11,958) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 2.21% while the Daily Positivity rate stands at 2.15% today. Daily Positivity rate has remained less than 3% for 24 consecutive days, and has remained below 5% for 38 consecutive days now.