ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର କୋଭିଡ ଟିକାକରଣ କଭରେଜ ୩୭.୬୦ କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କଲା
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୪୧, ୫୦୬ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ଆକ୍ରାନ୍ତ (୪,୫୪,୧୧୮) ସମୁଦାୟ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସଂଖ୍ୟାର ୧.୪୭%
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର (୨.୨୫%) ଲଗାତର ୨୦ ଦିନ ଧରି ୩%ରୁ କମ୍ ରହିଛି
ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୪୩ କୋଟିରୁ ଅଧିକ କୋଭିଡ ପରୀକ୍ଷଣ ହୋଇସାରିଲାଣି
11 JUL 2021 10:08AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ଟିକାକରଣ କଭରେଜ ୩୭.୬୦ କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ସକାଳ ୭ ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ୪୮,୩୩,୭୯୭ ସେସନରେ ସମୁଦାୟ ୩୭,୬୦,୩୨,୫୮୬ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩୭,୨୩,୩୬୭ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଏଥିରେ ସାମିଲ ରହିଛି :
ଏଚସିଡବ୍ଲୁ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
,୦୨,୪୭,୮୬୨
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
୭୪,୦୨,୦୯୮
ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
୧,୭୬,୬୪,୦୭୫
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
୯୮,୯୧,୦୫୦
୧୮-୪୪ ବୟସ ବର୍ଗ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
୧୧,୧୮,୧୯,୫୭୦
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
୩୭,୦୧,୬୯୨
୪୫-୫୯ ବୟସ ବର୍ଗ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
୯,୩୩,୬୬,୨୩୦
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
୨,୩୫,୫୩,୯୮୮
୬୦ରୁ ଅଧିକ ବୟସ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
୭,୦୦,୭୩,୭୬୧
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
୨,୮୩, ୧୨, ୨୬୦
ସମୁଦାୟ
୩୭,୬୦,୩୨,୫୮୬
ଜୁନ ୧, ୨୦୨୧ରୁ ସାର୍ବଜନୀନ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣର ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ସାରା ଦେଶରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣର ଗତି ଓ ସୁଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ ।
ଭାରତରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୪୧, ୫୦୬ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଲଗାତର ୧୪ ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ୫୦,୦୦୦ରୁ କମ ରହିଛି । ଏହା କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକର ମିଳିତ ଓ ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସର ଫଳ ।
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି ୪,୫୪,୧୧୮ ରହିଛି ଓ ଦେଶର ସମୁଦାୟ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସଂଖ୍ୟାର ଏହା ୧.୪୭ ପ୍ରତିଶତ ।
ମହାମାରୀ ଆରମ୍ଭ ଦିନରୁ ୨,୯୯,୭୫,୦୬୪ କୋଭିଡ- ୧୯ରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରି ସାରିଲେଣି ଓ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୪୧,୫୨୬ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ୯୭.୨୦ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି, ଯାହା ନିରନ୍ତର ବର୍ଦ୍ଧିତ ହାରକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ।
ଦେଶର ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତା ଆଖିଦୃଶିଆ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ ସମୁଦାୟ ୧୮,୪୩,୫୦୦ ପରୀକ୍ଷଣ ହୋଇଛି । ସାମଗ୍ରିକ ଭାବେ ଭାରତରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୪୩ କୋଟିରୁ ଅଧିକ (୪୩,୦୮,୮୫,୪୭୦) କୋଭିଡ ପରୀକ୍ଷଣ ହୋଇ ସାରିଲାଣି ।
ଗୋଟିଏ ପଟେ ଦେଶରେ ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବା ବେଳେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭ ହାର କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭ ହାର ଏବେ ୨.୩୨% ଥିବା ବେଳେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ୨.୨୫ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି । ଲଗାତର ୨୦ ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ୩%ରୁ କମ୍ ରହିଛି ଓ ଲଗାତର ୩୪ ଦିନ ଧରି ପଜିଟିଭ ହାର ୫ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 37.60 Cr
41,506 Daily New Cases reported in last 24 hours
India's Active Caseload (4,54,118) presently constitutes just 1.47% of total cases
Daily Positivity Rate (2.25%) less than 3% for 20 consecutive days
More than 43 crore COVID tests conducted so far
11 JUL 2021 10:08AM by PIB Delhi
India’s cumulative vaccination coverage exceeded 37.60 crore. A total of 37,60,32,586 vaccine doses have been administered through 48,33,797 sessions, as per the provisional report till 7 am today. 37,23,367 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,02,47,862
2nd Dose
74,02,098
FLWs
1st Dose
1,76,64,075
2nd Dose
98,91,050
Age Group 18-44 years
1st Dose
11,18,19,570
2nd Dose
37,01,692
Age Group 45-59 years
1st Dose
9,33,66,230
2nd Dose
2,35,53,988
Over 60 years
1st Dose
7,00,73,761
2nd Dose
2,83,12,260
Total
37,60,32,586
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
India has reported 41,506 daily new cases in the last 24 hours.
Less than 50,000 Daily New Cases have been reported since fourteen continuous days. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India’s Active Caseload today stands at 4,54,118 and active cases are now only 1.47% of the country's total Positive Cases.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 2,99,75,064 people have already recovered from COVID-19 and 41,526 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 97.20%, which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 18,43,500 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 43 crore (43,08,85,470) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 2.32% while the Daily Positivity rate stands at 2.25% today. Daily Positivity rate has remained less than 3% for 20 consecutive days, and has remained below 5% for 34 consecutive days now.