কেবিনেট
কেবিনেটে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত ৰোজগাৰ যোজনা (এবিআৰওৱাই) ৰ অধীনত পঞ্জীয়নৰ অন্তিম তাৰিখ ৩০ জুন ২০২১ৰ পৰা ৩১ মাৰ্চ ২০২২ লৈ বৃদ্ধি কৰাৰ অনুমোদন প্ৰদান কৰিছে
30 JUN 2021 4:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ পৌৰহিত্যত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে অনুষ্ঠিত কেবিনেটে ভাৰত ৰোজগাৰ যোজনা (এবিআৰওৱাই) ৰ অধীনত সুবিধা লাভৰ বাবে হিতাধিকাৰী পঞ্জীয়নৰ অন্তিম তাৰিখ নমাহৰ বাবে অৰ্থাৎ ৩০ জুন, ২০২১ ৰ পৰা ৩১ জুলাই, ২০২২ লৈ বৃদ্ধিত অনুমোদন জনাইছে৷ এই সম্প্ৰসাৰণৰ ফলস্বৰূপে, এইটো আশা কৰা হৈছে যে ব্যৱহাৰিক ক্ষেত্ৰত পূৰ্বৰ অনুমান ৫৮.৫ লাখৰ তুলনাত ৭১.৮ লাখ কৰ্মসংস্থাপনৰ সৃষ্টি হ’ব৷ উল্লেখযোগ্য যে ১৮/০৬/২০২১ পৰ্যন্ত, এবিআৰওৱাই ৰ অধীনত ৭৯,৫৭৭ প্ৰতিষ্ঠানৰ যোগেৰে ২১.৪২ লাখ হিতাধিকাৰীক ৯০২ কোটি টকাৰ সুবিধা প্ৰদান কৰা হৈছে৷
৩১.০৩.২০২২ লৈ প্ৰস্তাৱিত বৰ্ধিত সম্প্ৰসাৰণৰ সময়সীমা সামৰি আঁচনিখনৰ আনুমানিক ব্যয় ২২,০৯৮ কোটি টকা হ’ব৷
এই আঁচনিখন কৰ্মচাৰী ভৱিষ্য নিধি সংস্থা (ইপিএফও) ৰ দ্বাৰা ৰূপায়ন কৰা হৈছে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰসমূহ/ উদ্যোগসমূহৰ নিয়োগকৰ্তাসকলৰ আৰ্থিক বোজা হ্ৰাস আৰু তেওঁলোকক অধিক ৰোজগাৰ প্ৰদানৰ বাবে উৎসাহিত কৰাৰ বাবে৷
এবিআৰওৱাই ৰ অধীন, ইপিএফও ৰ সৈতে পঞ্জীয়নভুক্ত প্ৰতিষ্ঠানসমূহ আৰু মহিলী ১৫,০০০/- টকাৰ তলত দিন হাজিৰা লাভ কৰি থকা তেওঁলোকৰ নতুন কৰ্মচাৰীসকল সুবিধা লাভ কৰিছে যদিহে প্ৰতিষ্ঠানটোই নতুন কৰ্মচাৰী নিয়োগ কৰে বা তেওঁলোকে যিয়ে ০১.০৩.২০২০ ৰ পৰা ৩০.০৯.২০২০ ৰ ভিতৰত কৰ্মসংস্থাপণ হেৰুৱাইছে৷
এবিআৰওৱাই ৰ অধীন, ভাৰত চৰকাৰে, ইপিএফও ৰ সৈতে পঞ্জীয়নভুক্ত প্ৰতিষ্ঠানসমূহ ক্ষমতাৰ উপৰত নিৰ্ভৰ কৰি দুবছৰৰ বাবে কৰ্মচাৰী আৰু নিয়োগকৰ্তাসকলৰ অংশ (আয়ৰ ২৪%) বা কেৱল কৰ্মচাৰীৰ অংশ (আয়ৰ ১২%) প্ৰদান কৰিব৷ আঁচনিখনৰ বিষদ নিৰ্দেশাৱলী শ্ৰম আৰু ৰোজগাৰ মন্ত্ৰণালয়ৰ আৰু ইপিএফও ৰ ৱেবচাইটত চাব পাৰে৷
এবিআৰওৱাই প্ৰচলন কৰা হৈছিল আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ ৩.০ পেকেজৰ অধীনত অৰ্থব্যৱস্থা শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু ক’ভিডৰ পিছত বিকাশৰ গতি দ্ৰুত কৰিবলৈ ব্যৱহাৰিক প্ৰতিষ্ঠানসমূহত কৰ্মসংস্থাপন বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে৷ এই আঁচনিয়ে দেশৰ অৰ্থনীতিত ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ প্ৰভাৱ কম কৰিব আৰু কম আয়ৰ শ্ৰমিকসকলে মুখামুখী হোৱা সমস্যাসমূহ দূৰ কৰিব, পুনৰ আৰম্ভণি কৰিবলৈ আৰু ব্যৱসায়িক কাৰ্য্যকলাপ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে নিয়োগকৰ্তাসকলক উদগণি প্ৰদানৰ জড়িয়তে৷

Cabinet
Cabinet approves extension of last date of Registration under Aatmanirbhar Bharat Rojgar Yojana (ABRY) from 30th June 2021 to 31st March 2022
30 JUN 2021 4:14PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has given its approval for extending the terminal date for registration of beneficiaries for availing the benefit under Aatmanirbhar Bharat Rojgar Yojana (ABRY) for another nine months i.e. from 30th June, 2021 to 31st March, 2022. Consequent upon this extension, it is expected that 71.8 lakh employment will be generated in the formal sector as against the earlier projection of 58.5 lakh. As on 18.06.2021, benefit amounting to Rs.902 crore has been given to 21.42 Lakh beneficiaries through 79,577 establishments under ABRY.
Estimated expenditure of the scheme including the expenditure for the proposed extended period of registration upto 31.03.2020 will be Rs.22,098 crore.
This scheme is being implemented through Employees Provident Fund Organization (EPFO) to reduce financial burden of the employers of various sectors/industries and to encourage them to hire more workers.
Under ABRY, establishments registered with EPFO and their new employees drawing monthly wage of less than Rs. 15,000/- are being benefited if the establishment recruits new employees or those who lost their job between 01.03.2020 to 30.09.2020.
Under ABRY, Government of India is crediting for a period of two years both the employees' and employers share' (24% of wages) or only the employees' share (12% of wages), depending on the strength of EPFO registered establishments. Detailed scheme guidelines can be seen on the website of Ministry of Labour & Employment and EPFO.
ABRY was announced as one of the measures under Aatmanirbhar Bharat 3.0 package to boost the economy and increase employment generation in formal sector during post Covid recovery phase. This scheme will minimize the impact of COVID-19 pandemic on the country's economy and will ameliorate the hardship faced by low paid workers, provide incentive to employers for restarting and expanding business activities.