মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা আত্মনির্ভর ভারত রোজগার য়োজনা (এ.বি.আর.ৱাই.)গী মখাদা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী অরোইবা তাং জুন ৩০, ২০২১দগী মার্চ ৩১, ২০২২ ফাওবা শাংদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
30 JUN 2021 4:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দল মীফমনা আত্মনির্ভর ভারত রোজগার (এ.বি.আর.ৱাই.)গী মখাদা পীরিবা কান্নবা অসি লৌনবা বেনিফিসরীশিংনা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী অরোইবা তাং অসি থা মপান অমগা হায়বদি জুন ৩০, ২০২১দগী মার্চ ৩১, ২০২২ ফাওবা শাংদোকপদা অয়াবা পীখ্রে। শাংদোকপা অসিনা মরম ওইরগা ফোর্মেল সেক্তরদা মমাংদা লাখ ৫৮.৫ প্রোজেক্সন তৌরম্বা অদুগা য়েংনবদা থবক লাখ ৭১.৮ পীরবা য়াই হায়না পান্নরি। ১৮.০৬.২০২১ ফাওবদা এ.বি.আর.ৱাই.গী মখাদা ইস্তব্লিশমেন্ত ৭৯,৫৭৭গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী লাখ ২১.৪২দা লুপা করোর ৯০২গী শেনফমগী কান্নবা ফংহনখ্রে।
৩১.০৩.২০২২ ফাওবা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী মতম শাংদোক্নবা প্রপোজ তৌরকখিবগী চাদিং য়াওরগা স্কিম অসিগী চাউরাকপা চাদিং অসি লুপা করোর ২২,০৯৮ ওইরগনি।
স্কিম অসি ইম্প্লোয়ী প্রোবিদেন্ত ফন্দ ওর্গনাইজেসন (ই.পি.এফ.ও.)গী খুত্থাংদা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিং/ইন্দস্ত্রীশিংগী ইম্প্লোয়রশিংগী শেলগী পোৎলুম হন্থহন্নবা অমসুং মখোয়না অহেনবা শিন্মীশিং নেকপদা থৌগৎনবা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।
এ.বি.আর.ৱাই.গী মখাদা করিগুম্বা ইস্তাব্লিশমেন্তনা অনৌবা ইম্প্লোয়ীশিং লৌরবা নত্ত্রগা ০১.০৩.২০২০দগী ৩০.০৯.২০২০গী মরক্তা মখোয়গী থবক অদু তৎখিবা তারবদি ই.পি.এফ.ও.গা লোইননা রেজিস্তর তৌখ্রবা ইস্তাব্লিশমেন্তশিং অমসুং লুপা ১৫,০০০/-দগী তানা থাগী খুৎশুমল লৌথোক্লিবা মখোয়গী অনৌবা ইম্প্লোয়ীশিং অদুনা কান্নবা ফংলি।
এ.বি.আর.ৱাই.গী মখাদা, ই.পি.এফ.ও.কী রেজিস্তর তৌরবা ইস্তাব্লিশমেন্তশিংগী মখা পোন্না ইম্প্লোয়ী অমসুং ইম্প্লোয়র অনিমক্কী শিয়র (খুৎশুমনগী ২৪%) নৎত্রগা ইম্প্লোয়ী খক্তগী শিয়র (খুৎশুমনগী ১২%)গী চহি অনিগী মতম ফাওবা ভারত সরকারনা ক্রেদিৎ তৌখ্রে। স্কিম অসিগী অকুপ্পা গাইদলাইন লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত অমসুং ই.পি.এফ.ও. মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত্তা য়েংবা য়াগনি।
এ.বি.আর.ৱাই. অসি আত্মনির্বর ভারত ৩.০ পেকেজগী মখাদা শেন্মীৎলোন ফগৎনবা অমসুং কোবিদতগী ফগৎলক্লবা তাঙ্কক মনুংদা ফোর্মেল সেক্তরদা থবক পীবা হেনগৎহন্নবা খোঙথাং অমা ওইনা লাউথোকখি। মসিগী স্কিম অসিনা লৈবাক অসিগী শেন্মীৎলোন্দা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা পীবা চৈথেং হন্থহনগনি অমসুং খুশুমল নেম্বা শিন্মীশিংনা থেংনরিবা অৱাবা কোকহনগনি, ইম্প্লোয়রশিংদা ললোল-ইতিক্কী থবক থৌরমশিং অমুক হৌনবা অমসুং চাওথোক্নবা ইন্সেন্তিব পীগনি।

Cabinet
Cabinet approves extension of last date of Registration under Aatmanirbhar Bharat Rojgar Yojana (ABRY) from 30th June 2021 to 31st March 2022
30 JUN 2021 4:14PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has given its approval for extending the terminal date for registration of beneficiaries for availing the benefit under Aatmanirbhar Bharat Rojgar Yojana (ABRY) for another nine months i.e. from 30th June, 2021 to 31st March, 2022. Consequent upon this extension, it is expected that 71.8 lakh employment will be generated in the formal sector as against the earlier projection of 58.5 lakh. As on 18.06.2021, benefit amounting to Rs.902 crore has been given to 21.42 Lakh beneficiaries through 79,577 establishments under ABRY.
Estimated expenditure of the scheme including the expenditure for the proposed extended period of registration upto 31.03.2020 will be Rs.22,098 crore.
This scheme is being implemented through Employees Provident Fund Organization (EPFO) to reduce financial burden of the employers of various sectors/industries and to encourage them to hire more workers.
Under ABRY, establishments registered with EPFO and their new employees drawing monthly wage of less than Rs. 15,000/- are being benefited if the establishment recruits new employees or those who lost their job between 01.03.2020 to 30.09.2020.
Under ABRY, Government of India is crediting for a period of two years both the employees' and employers share' (24% of wages) or only the employees' share (12% of wages), depending on the strength of EPFO registered establishments. Detailed scheme guidelines can be seen on the website of Ministry of Labour & Employment and EPFO.
ABRY was announced as one of the measures under Aatmanirbhar Bharat 3.0 package to boost the economy and increase employment generation in formal sector during post Covid recovery phase. This scheme will minimize the impact of COVID-19 pandemic on the country's economy and will ameliorate the hardship faced by low paid workers, provide incentive to employers for restarting and expanding business activities.