Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Revamped Distribution Sector Scheme: A Reforms based and Results linked Scheme”
30 JUN 2021 4:20PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved a Reforms-based and Results-linked, Revamped Distribution Sector Scheme. The Scheme seeks to improve the operational efficiencies and financial sustainability of all DISCOMs/ Power Departments excluding Private Sector DISCOMs by providing conditional financial assistance to DISCOMs for strengthening of supply infrastructure. The assistance will be based on meeting pre-qualifying criteria as well as upon achievement of basic minimum benchmarks by the DISCOM evaluated on the basis of agreed evaluation framework tied to financial improvements. Implementation of the Scheme would be based on the action plan worked out for each state rather than a “one-size-fits-all” approach.
The Scheme will have an outlay of Rs.3,03,758 crore with an estimated GBS from Central Government of Rs.97,631 crore. It is proposed that the currently ongoing approved projects under the Schemes of IPDS, DDUGJY along with PMDP-2015 for the Union Territories of Jammu & Kashmir (J&K) and Ladakh would be subsumed in this Scheme, and the savings of their GBS (approx. Rs. 17000 crore) would be part of the total outlay of the Revamped Distribution Sector Scheme under the existing terms and conditions till their sunset on 31" March, 2022. The funds under these Schemes would be available for the identified projects under IPDS and for the approved ongoing projects under Prime Minister’s Development Program (PMDP) for the Union Territories of J&K and Ladakh under IPDS and DDUGJY till 31 March, 2023.
The Revamped Distribution Sector Scheme aims to improve operational efficiencies and financial sustainability, by providing result-linked financial assistance to DISCOMs for strengthening of supply infrastructure based on meeting pre-qualifying criteria and achieving basic minimum benchmarks. The Scheme would be available till the year 2025-26. REC and PFC have been nominated as nodal agencies for facilitating implementation of the Scheme.
Scheme Objectives
1. Reduction of AT&C losses to pan-India levels of 12-15% by 2024-25.
2. Reduction of ACS-ARR gap to zero by 2024-25.
3. Developing Institutional Capabilities for Modern DISCOMs
4. Improvement in the quality, reliability, and affordability of power supply to consumers through a financially sustainable and operationally efficient Distribution Sector.
Details
The Scheme provides for annual appraisal of the DISCOM performance against predefined and agreed upon performance trajectories including AT&C losses, ACS-ARR gaps, infrastructure upgrade performance, consumer services, hours of supply, corporate governance, etc. DISCOMs have to score a minimum of 60% of marks and clear a minimum bar in respect to certain parameters to be able to be eligible for funding against the Scheme in that year.
The Scheme has a major focus on improving electricity supply for the farmers and for providing daytime electricity to them through solarization of agricultural feeders. Under the scheme, works of separation of 10,000 agriculture feeders would be taken up through an outlay of almost Rs 20,000 crore, which would be highly beneficial to the farmers who would get access to dedicated agriculture feeders providing them reliable and quality power. This Scheme converges with the Pradhan Mantri Kisan Urja Suraksha Evem Utthan Mahabhiyan (PM-KUSUM) Scheme, which aims to solarize all feeders, and provide avenues for additional income to farmers.
A key feature of the Scheme is to enable consumer empowerment by way of prepaid Smart metering to be implemented in Public-Private-Partnership (PPP) mode. Smart meters would allow consumers to monitor their electricity consumption on a routine basis instead of monthly basis, which can help them in usage of electricity as per their own needs and in terms of the resources available. While in all 25 crore Smart meters are planned to be installed during the Scheme period, priority would be given to install prepaid Smart Meters in a mission mode in the first phase in (i) all Electricity Divisions of 500 AMRUT cities, with AT&C Losses > 15% (ii) all Union Territories (iii) MSMEs and all other Industrial and Commercial consumers (iv) all Government offices at Block level and above (v) other areas with high losses. It is proposed to install approximately 10 crore prepaid Smart Meters by December, 2023 in the first phase. The progress of installation of prepaid Smart meters would be monitored closely, especially those in Government Offices, to enable their installation in a time-bound manner.
Looking into the scattered nature of agricultural connections and their remoteness from the habitations, agricultural connections would be covered only through Feeder Meters.
Along with the time-bound implementation of prepaid Smart metering for consumers, it is also proposed to take up System metering at Feeder and Distribution Transformer (DT) level with communicating feature simultaneously in PPP mode.
Artificial Intelligence would be leveraged to analyze data generated through IT/OT devices including System Meters, prepaid Smart meters to prepare system generated energy accounting reports every month to enable DISCOMs to take informed decisions on loss reduction, demand forecasting, Time of Day (ToD) tariff, Renewable Energy (RE) Integration and for other predictive analysis. This would contribute a great deal towards enhancing operational efficiency and financial sustainability of the DISCOMs. Funds under the scheme would also be used for development of applications related to the use of Artificial Intelligence in the Distribution sector. This would promote the development of Startups in the Distribution Sector across the country.
Major components:
1. Consumer Meters and System Meters
1. Prepaid Smart Meters for all consumers except Agricultural consumers
2. ~25 crore consumers to be covered under prepaid Smart metering
3. Prioritizing the urban areas, UTs, AMRUT cities and High Loss areas for prepaid Smart metering i.e. ~10 crore prepaid Smart meter installation by 2023, the balance to be taken up in phases
4. Communicable AMI meters proposed for all Feeders and Distribution Transformers to enable energy accounting, leading to better planning for loss reduction by DISCOMs
5. Installing prepaid Smart Meters should help DISCOMs in improving of their operational efficiencies and strengthen DISCOMs to provide better service to consumers
1. Feeder Segregation
1. Scheme also focuses on funding for feeder segregation for unsegregated feeders, which would enable solarization under KUSUM
2. Solarization of feeders will lead to cheap/ free day time power for irrigation and additional income for the farmers.
1. Modernization of Distribution system in urban areas
1. Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) in all urban areas
2. DMS in 100 urban centers
1. Rural and Urban area System strengthening
Provision for Special Category States:
All Special Category States including North-Eastern States of Sikkim and States/Union Territories of Jammu & Kashmir, Ladakh, Himachal Pradesh, Uttarakhand, Andaman & Nicobar Islands, and Lakshadweep will be treated as Special Category States.
For Prepaid Smart metering, grant of Rs 900 or 15% of the cost per consumer meter worked out for the whole project, whichever is lower, shall be available for “Other than Special Category” States. For “Special Category” States, the corresponding grant would be Rs 1350 or 22.5% of the cost per consumer, whichever is lower.
In addition, the DISCOMs can also avail of an additional special incentive of 50% of the aforementioned grants if they install the targeted number of Smart meters by December, 2023.
For works other than Smart metering, maximum financial assistance given to DISCOMs of “Other than Special Category” States will be 60% of the approved cost, while for the DISCOMs in Special Category States, the maximum financial assistance will be 90% of the approved cost.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
কেবিনেতনা রিভেম্প দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর স্কিম এপ্রুব তৌখ্রে: রিফোর্মশিংদা বেজ তৌবা অমসুং রিজল্তশিং লিঙ্ক তৌরিবা স্কিম অমা”
30 JUN 2021 4:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা য়ুনিয়ন কেবিনেতনা রিভেম্প দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর স্কিম, রিফোর্মস-বেজ অমসুং রিজল্তস-লিঙ্ক অমা এপ্রুব তৌখ্রে৷ সপ্লাই ইনফ্রাস্ত্রকচর নিংথিনা লৈননবগীদমক স্কিম অসিনা দিস্কোমশিংদা কন্দিস্নেল ফাইনান্সিয়েল এসিস্তেন্স পীদুনা প্রাইভেৎ সেক্তর দিস্কোমশিং য়াওদনা দিস্কোমশিং/পৱার দিপার্তমেন্ত পুম্নমক্কী ওপরেস্নেল ইফিসিয়েন্সীশিং অমসুং ফাইনান্সিয়েল সস্তেনেবিলিতী হেনগৎনবা হোৎনরি৷ মতেং অসি ফাইনান্সিয়েল ইমপ্রুবমেন্তশিংগা মরী লৈননা য়ানখ্রবা ইভালুয়েসন ফ্রেমৱার্ক্কী মতুং ইন্না হোত্তুনা দিস্কোমনা ফংলিবা বেসিক মিনিমম বেঞ্চমার্কশিংগী এচিবমেন্ত অমসুং প্রি-ক্বালিফাইইং ক্রাইতরিয়া ইনবা ঙম্লিবা অদুগী মখা পোল্লগনি৷ “ৱান-সাইজ-ফিতস-ওল” এপ্রোচ অমদগী হেন্না রাজ্য খুদিংমক্তা চৎনরিবা এক্সন প্লান অসিগী মতুং ইন্না স্কিম অসি চৎনরগনি৷
কেন্দ্র সরকারগী লুপা কোতি ৯৭,৬৩১ অসিদগী ইস্তিমেতেদ জি.বি.এস. অমগা লোইননা লুপা কোতি ৩,০৩,৭৫৮গী শেনফম স্কিম অসিনা চাদিং তৌরগনি৷ জম্মু অমসুং কাশ্মীর(জে. অমসুং কে.) অমসুং লদাখকী য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী ওইনদি আই.পি.দি.এস., পি,এম,দি.পি.-২০১৫গা লোইননা দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাই.গী স্কিমশিং অসিগী মখাদা হৌজিক লৈরিবা এপ্রুব তৌরবা প্রোজেক্তশিং অসি স্কিম অসিগী মনুং চল্লগনি অমসুং মখোয়গী জি.বি.এস.কী সেভিংশিং (চাওরাক্না লুপা কোতি ১৭০০০) অদু হৌজিক লৈরিবা তর্মশিং অমসুং কন্দিসনশিং অসিগী মতুং ইন্না ২০২২গী মার্চ ৩১ ফাওবগী মনুংদা রিভেম্প দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর স্কিমগী অপুনবা আউতলে অদুগী মনুং চল্লগনি৷ স্কিমশিং অসিগী মখাদা ফংহনগদৌরিবা ফন্দশিং অদু ২০২৩গী মার্চ ৩১ ফাওবদা আই.পি.দি.এস. অমসুং দি.দি.য়ু.জি.ৱাই.গী মখাদা জে. অমসুং কে. অমসুং লদাখকী য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রীগী দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম(পি.এম.দি.পি.)গী মখাদা এপ্রুব তৌদুনা হৌজিক হৌজিক চত্থরিবা প্রোজেক্তশিং অমসুং আই.পি.দি.এস.কী মখাদা খন্দোক্লবা প্রোজেক্তশিং অসিগী ওইনা ফংহল্লগনি৷
প্রি-ক্বালিফাইইং ক্রাইতরিয়া অমসুং বেসিক মিনিমম বেঞ্চৱার্কশিং ফংলিবা অদুগী মতুং ইন্না সপ্লাই ইনফ্রাস্ত্রকচর নিংথিনা লৈননবগীদমক রিভেম্প দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর স্কিম অসিনা দিস্কোমশিংদা রিজল্ত-লিঙ্ক ফাইনান্সিয়েল এসিস্তেন্স পীদুনা ওপরেস্নেল ইফিসিয়েন্সীশিং অমসুং ফাইনান্সিয়েল সস্তেনেবিলিতী হেনগৎনবা পান্দম থম্লি৷ স্কিম অসি ২০২৫-২৬ চহি ফাওবা লৈরগনি৷ স্কিম অসি নিংথিনা চৎনননবগীদমক আর.ই.সি. অমসুং পি.এফ.সি. অসি নোদেল এজেন্সীশিং ওইনা খনখ্রে৷
স্কিম ওবজেক্তিবশিং
1. ২০২৪-২৫ ফাওবগী মনুংদা এ.তি. অমসুং সি.দা মাংলিবা অদু ১২-১৫%গী পান-ইন্দিয়া লেবেলশিংদা হন্থহনবা৷
2. ২০২৪-২৫ ফাওবগী মনুংদা এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপ অদু জিরোদা হন্থহনবা৷
3. মোদর্ন দিস্কোমশিংগীদমক ইন্সতিত্যুস্নেল কেপাবিলিতীশিং শেমগৎপা
4. ফাইনান্সিয়েল্লী সস্তেনেবল অমসুং ওপরেস্নেল্লী ইফিসিয়েন্ত দিস্ত্রিবযুসন সেক্তর অমগী খুৎথাংদা কঞ্জুমরশিংদা ফংহল্লিবা পৱার সপ্লাইগী ক্বালিতী, রিলাইএবিলিতী অমসুং এফোর্দেবিলিতী ফগৎহনবা৷
অকুপ্পা মরোশিং
স্কিম অসিনা এ.তি. অমসুং সি. লোসশিং, এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপশিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর অপগ্রেদ পর্ফোমেন্স, কঞ্জুমর সর্ভিসশিং, সপ্লাই তৌবগী পুং, কোর্পোরেত গভর্নেন্স য়াওনা মাংজৌননা পনখ্রবা অমসুং য়ানখ্রবা পর্ফোমেন্স ত্রাজেক্তরীশিংদা দিস্কোম পর্ফোমেন্সকী এনুএল এপ্রাইজেস ফংহল্লি৷ দিস্কোমশিংনা য়ামদ্রবদা ৬০% মার্ক ফংগদবনি অমসুং স্কিম অসিগীদমক চহি অদুদা ফন্দ থাদনবগীদমক ইলিজিবল ওইবা য়ারিবা অখন্নবা পেরামীতরশিংদা মিনিমম বার ক্লিয়র তৌবা দরকার ওই৷
লৌমীশিংদা ইলেক্ত্রিসিতী সপ্লাই নিংথিনা তৌননবা অমসুং এগ্রীকল্চরেল ফিদরশিং সোলারিজেসন তৌদুনা লৌমীশিংদা নুংথিলগী মতমদা ইলেক্ত্রিসিতী পীননবা স্কিম অসিনা মরু ওইনা মীৎয়েং থম্লি৷ স্কিম অসিগী মখাদা, লুপা কোতি ২০,০০০গী শেনফম থাদদুনা এগ্রীকল্চর ফীদর ১০,০০০গী ৱার্কস ওফ সেপেরেসন পাংথোক্লদুনা লৌমীশিংগা কা-হেন্না কান্নবা পীরগনি৷ মসিগী স্কিম অসিনা ফীদর পুম্নমক সোলরাইজ তৌননবা পান্দম থম্লিবা প্রধান মন্ত্রী কিসান উর্জ সুরক্সা ইভেম উতথম মহাভিয়ান(পি.এম.-কুসুম) স্কিমগা পুনশিন্নরগনি অমসুং লৌমীশিংদা অহেনবা ইনকম লাকহন্ননবগীদমক এভেন্যুশিং ফংহল্লগনি৷
পব্লিক-প্রাইভেৎ-পার্তনরশিপ(পি.পি.পি.) মোদতা চৎনগদৌরিবা প্রিপেদ স্মার্ত মীতরিংগী খুৎথাংদা কঞ্জুমর এমপৱার তৌবা অসিনা স্কিম অসিগী মরু ওইবা ফিচর ওই৷ স্মার্ত মীতরশিং পানবা অসিনা লৌমীশিংদা মখোয়না শিজিন্নরিবা মৈগী চাং অদু থা-থাগী ওইনা য়েংবগী মহুৎতা চাং নাইবা রুতিন বেসিত্তা য়েংবা য়াহল্লগনি৷ মসিনা লৌমীশিংদা মখোয়গী অৱাংপা মৈগী চাং অমসুং ফংলিবা রিসোর্চকী মতুং ইন্না শিজিন্নহনবদা মতেং পাংলগনি৷ অদুগা স্কিম পেরিয়র্দ অসিগী মতমদা স্মার্ত মীতর কোতি ২৫ ইন্সতোল্দ তৌনবা প্লান তৌরি, অহানবা ফেসতা মিসন মোদ ওইবা মওংদা প্রিপেদ স্মার্ত মীতরশিং ইন্সতোল্দ তৌনবগী প্রাইয়োরিতী অসি মখাগীশিং অসিদা পীরগনি (i) এ.তি. অমসুং সি. > ১৫% আমরুত শহর ৫০০গী ইলেক্ত্রিসিতী দিবিজন পুম্নমক (ii) য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক (iii) এম.এস.এম.ই.শিং অমসুং অতোপ্পা ইন্দস্ত্রিএল অমসুং কম্মর্সিয়েল কঞ্জুমর পুম্নমক (iv) ব্লোক লেবেল অমসুং মথক্তা লৈরিবা সরকারগী ওফিস পুম্নমক (v) কা-হেন্না মাংজরিবা অতোপ্পা মফমশিং অসিনি৷ অহানবা ফেসকী ওইনা ২০২৩গী দিসেম্বর থা ফাওবগী মনুংদা চাওরাক্না প্রিপেদ স্মার্ত মীতর কোতি ১০ ইন্সতোল্দ তৌনবা পুথোরকখ্রে৷ প্রিপেদ স্মর্ত মীতরশিং ইন্সতোল্দ তৌবগী থবক অসি মতম চানা লোইশিনবা ঙম্নবা মরু ওইনা সরকারগী ওফিসশিংদা ইন্সতোল্দ তৌবগী থবক অসি য়াম্না চেকশিন্না য়েংশিল্লগনি৷
কঞ্জমরশিংগীদমক প্রিপেদ স্মার্ত মীতরিং অসি মতম চানা পাংথোকপগা লোইননা, অমুক্তদা পি.পি.পি. মোদতা কম্ম্যুনিকেতিং ফিচরগা লোইননা ফীদর অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন ত্রান্সফোর্মর(দি.তি.) লেবেলদা সিস্তেম মিতরিং তৌনবসু হৌদোরকখ্রে৷
লোস রিদক্সন, দিমান্দ ফোর্কাস্তিং, তাইম ওফ দে(তি.ও.দি.) তেরিফ, রিনিৱেবল ইনর্জী(আর.ই.) ইন্তিগ্রেসন অমসুং অতোপ্পা প্রিদিক্তিব এনালাইসিস্তা দিস্কোমশিংনা ৱারেপশিং লৌবা ঙম্ননবা থা খুদিংগী ওইনা সিস্তেম জেনেরেতেদ ইনর্জী একাউন্তিং রিপোর্তশিং শেম্ননবা প্রিপেদ স্মার্ত মীতরশিং, সিস্তেম মীতরশিং য়াওনা আই.তি./ও.তি. দিভাইসশিংগী খুৎথাংদা পুথোরক্লিবা দাতা অদু নৈননবা আর্তিফিসিয়েল ইন্তিলিজেন্স শিজিন্নরগনি৷ মসিনা দিস্কোমশিংগী ওপরেস্নেল ইফিসিয়েন্সী অমসুং ফাইনান্সিয়েল স্তেবিলিতী হেনগৎহনবদা অচৌবা থৌদাং লৌরগনি৷ স্কিম অসিগী মখাদা থাদরক্লিবা ফন্দশিং অসি দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তরদা আর্তিফিসিয়েল ইন্তিলিজেন্স শিজিন্নবগা মরী লৈননা এপ্লিকেসনশিং শেমগৎপদসু শিজিন্নরগনি৷ মসিনা লৈবাক অসিগী দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তরদা স্তার্ত আপশিং শেমগৎ-শাগৎপদা মতেং পাংলগনি৷
অচৌবা কম্পোমেন্তশিং:
1. কঞ্জুমর মীতরশিং অমসুং সিস্তেম মীতরশিং
1. এগ্রীকল্চরেল কঞ্জুমরশিং নত্তনা কঞ্জুমর পুম্নমক প্রিপেদ স্মার্ত মীতরশিং পানবা
2. প্রিপেদ স্মার্ত মীতরিংগী মখাদা কঞ্জুমর কোতি~২৫ মনুং চল্লগনি
3. প্রিপেদ স্মার্ত মীতরিংগীদমক আর্বান এরিয়াশিং, য়ু.তি.শিং, আমরুত শহরশিং অমসুং কা-হেন্না মাংলিবা মফমশিংদা প্রাইয়োরিতী পীরগনি, হায়বদি ২০২৩ ফাওবগী মনুংদা প্রিপেদ স্মার্ত মীতর ~কোতি ১০ পাল্লগনি
4. ইনর্জী একাউন্তিং তৌবা য়ানবা, লোস রিদক্সনগীদমক দিস্কোমশিংনা হেন্না ফবা প্লানিং তৌবা য়ানবা ফীদরশিং অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন ত্রান্সফোর্মর পুম্নমক্কী ওইনা কম্ম্যুনিকেবল এ.এম.আই. মীতরশিং পুথোরকখ্রে
5. প্রিপেদ স্মার্ত মীতরশিং ইন্সতোল্দ তৌরকপা অসিনা দিস্কোমশিংগী ওপরেস্নেল ইফিসিয়েন্সীশিং ফহনবদা মতেং পাংলগনি অমসুং দিস্কোমশিংনা কঞ্জুমরশিংদা হেন্না ফবা সর্ভিস পীবদা মতেং পাংলগনি৷
2. ফীদর সেগ্রিগেসন
1. অনসেগ্রিগেতেদ ফীদরশিংগীদমক ফীদর সেগ্রিগেসনগা ফন্দ থাদনবা স্কিম অসিনা মীৎয়েং থম্লি, মসিনা কুসুমগী মখাদা সোলারিজেসন তৌবা য়াহল্লগনি
2. ফীদরশিং সোলারিজেসন তৌবা অসিনা ইরিগেসনগীদমক অহোংবা/ফ্রী দে তাইম পৱার পীবা ঙম্লগনি অমসুং লৌমীশিংদা অহেনবা ইনকম লাকহনবা ঙম্লগনি৷
3. আর্বান এরিয়াশিংদা লৈরিবা দিস্ত্রিবযুসন সিস্তেম মোদর্নাইজ তৌবা
1. আর্বান এরিয়া পুম্নমক্তা সুপরবাইজরী কন্ত্রোল অমসুং দাতা এক্বুইজিসন(এস.সি.এ.দি.এ.) তৌবা
2. আর্বান সেন্তর ১০০দা দি.এম.এস. তৌবা
4. রুরেল অমসুং আর্বান এরিয়া ফগৎহনবা
স্পিসিয়েল কেতিগোরী রাজ্যশিংগী প্রোভিজন:
অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য-সিক্কিম, জম্মু অমসুং কাশ্মীর, লদাখ, হিমাচল প্রদেশ, উত্তরখন্দ, অন্দামন অমসুং নিকোবর ইথৎশি, অমসুং লক্সদ্বীপ য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং/রাজ্যশিং অসি য়াওনা স্পিসিয়েল কেতিগোরীদা য়াওরিবা রাজ্য পুম্নমক অসি স্পিসিয়েল কেতিগোরী রাজ্যশিং ওইনা থম্লগনি৷
প্রিপেদ স্মার্ত মিতরিংগী ওইনা, লুপা ৯০০গী গ্রান্ত নত্রগা কঞ্জুমর মীতর অমগী কোস্তকী ১৫%দি “স্পিসিয়েল কিতিগোরীদা য়াওদবা” রাজ্যশিংদা ফংহল্লগনি৷ “স্পিসিয়েল কেতিগোরী” রাজ্যশিংগী ওইনদি, গ্রান্ত অসি লুপা ১৩৫০ নত্রগা কঞ্জুমর অমগী কোস্তকী ২২.৫% ওইরগনি৷
অসিগীসু মথক্তা, দিস্কোমশিংনা ২০২৩গী দিসেম্বর ফাওবগী মনুংদা তার্গেৎ তৌরিবা স্মার্ত মীতর মশিং অদু ইন্সতোল্দ তৌবা ঙম্লবদি মথক্তা পল্লিবা গ্রান্তশিংগী ৫০%দি অহেনবা স্পিসিয়েল ইন্সেন্তিব ওইনা ফংহল্লগনি৷
স্মার্ত মিতরিং নত্তবা অতোপ্পা থবকশিংগী ওইনদি, “স্পিসিয়েল কেতিগোরীগী মনুং চন্দবা” রাজ্যশিংগী দিস্কোমশিংদা পীগদৌরিবা মেক্সিমম ফাইনান্সিয়েল এসিস্তেন্স অদু এপ্রুব কোস্তকী ৬০% ওইরগনি অমসুং স্পিসিয়েল কেতিগোরী রাজ্যশিংগী দিস্কোমশিংগী ওইনা পীগদৌরিবা মেক্সিমম ফাইনান্সিয়েল এসিস্তেন্স অসি এপ্রুব কোস্তকী ৯০% ওইরগনি৷