ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ୨୯ କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
ଭାରତରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୫୦,୮୪୮ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି
ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରାରେ ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ୬,୪୩,୧୯୪କୁ ହ୍ରାସ, ୮୨ ଦିନରେ ସର୍ବନିମ୍ନ
ଗତ ୪୧ ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲାକୁ ପଛରେ ପକାଇଛି
ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୬.୫୬%କୁ ବୃଦ୍ଧି
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୨.୬୭%, କ୍ରମାଗତ ୧୬ ଦିନ ଧରି ୫% ତଳେ ରହିଛି
23 JUN 2021 11:06AM by PIB Bhubaneswar
ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା କ୍ରମରେ ଗତକାଲି ଭାରତରେ ମୋଟ କୋଭିଡ ଟିକାକରଣ ୨୯ କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ, ୩୯,୪୯,୬୩୦ ସେସନରେ ମୋଟ ୨୯,୪୬,୩୯,୫୧୧ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୫୪,୨୪,୩୭୪ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
HCWs
1st Dose
1,01,45,382
2nd Dose
71,14,021
FLWs
1st Dose
1,72,70,889
2nd Dose
91,37,511
Age Group 18-44 years
1st Dose
6,59,41,855
2nd Dose
14,28,117
Age Group 45-59 years
1st Dose
8,28,91,130
2nd Dose
1,31,57,562
Over 60 years
1st Dose
6,56,45,248
2nd Dose
2,19,07,796
Total
29,46,39,511
୨୦୨୧ ଜୁନ୍ ୨୧ ତାରିଖରୁ ଦେଶରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣର ସରଳୀକରଣର ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି । ଦେଶବ୍ୟାପୀ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣକୁ ବ୍ୟାପକ କରିବାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଭାରତରେ ୫୦,୮୪୮ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୧୬ ଦିନ ଧରି କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ୧ ଲକ୍ଷ ତଳେ ରହିଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ସରକାରମାନଙ୍କ ମିଳିତ ପ୍ରଚେଷ୍ଟା ଫଳରେ ଏହା ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିଛି ।
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରେ ମଧ୍ୟ କ୍ରମାଗତ ହ୍ରାସ ହେଉଛି । ଆଜି ଦେଶରେ ୬,୪୩,୧୯୪ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଥିବା ବେଳେ ଏହା ୮୨ ଦିନରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ୧୯,୩୨୭ ହ୍ରାସ ହୋଇଛି ଏବଂ ଦେଶାର ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର ୨.୧୪% ରହିଛି ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ।
କୋଭିଡ-୧୯ରୁ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବାରୁ ଭାରତରେ ଗତ ୪୧ ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ନୂଆ ସଂକ୍ରମଣକୁ ପଛରେ ପକାଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୬୮,୮୧୭ ଜଣ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ନୂଆ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ପ୍ରାୟ ୧୮ ହଜାର (୧୭,୯୬୯) ଅଧିକ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ କରୋନା ମହାମାରୀ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ ୨,୮୯,୯୪,୮୫୫ ଜଣ କୋଭିଡ-୧୯ ସଂକ୍ରମଣରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୬୮,୮୧୭ ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହାଦ୍ୱାରା ମୋଟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୬.୫୬%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ଏବଂ ଏହା କ୍ରମେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟେଷ୍ଟିଂ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବା ବେଳେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୯,୦୧,୦୫୬ ଟେଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି । ଭାରତରେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୩୯.୫୯ କୋଟି (୩୯,୫୯,୭୩,୧୯୮)ରୁ ଅଧିକ ଟେଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି ।
ଏକ ପକ୍ଷରେ ଦେଶରେ ଟେଷ୍ଟିଂ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବା ବେଳେ ଅପରପକ୍ଷରେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ହ୍ରାସ ପାଉଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି । ଏବେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୩.୧୨% ଥିବା ବେଳେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ରହିଛି ୨.୬୭% । ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଗତ ୧୬ ଦିନ ଧରି ୫% ତଳେ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s COVID19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 29 cr
India reports 50,848 New Cases in the last 24 hours
On a downward trajectory, India's Active Caseload further declines to 6,43,194; lowest in 82 days
Daily Recoveries outnumber Daily New Cases for 41st consecutive day
Recovery Rate increases to 96.56%
Daily Positivity Rate stands at 2.67%,less than 5% positivity for 16 consecutive days
23 JUN 2021 11:06AM by PIB Delhi
In yet another significant development, India’s cumulative vaccination coverage has exceeded 29 Crores yesterday. A total of 29,46,39,511vaccine doses have been administered through 39,49,630 sessions, as per the provisional report till 7 am today. 54,24,374vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,01,45,382
2nd Dose
71,14,021
FLWs
1st Dose
1,72,70,889
2nd Dose
91,37,511
Age Group 18-44 years
1st Dose
6,59,41,855
2nd Dose
14,28,117
Age Group 45-59 years
1st Dose
8,28,91,130
2nd Dose
1,31,57,562
Over 60 years
1st Dose
6,56,45,248
2nd Dose
2,19,07,796
Total
29,46,39,511
The new phase of universalization of COVID19 vaccination commenced from 21 June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID19 vaccination throughout the country.
India has reported 50,848new cases in the last 24 hours.
Less than 1 lakh Daily New Caseshave been reported for 16 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India has also been witnessing a continuous fall in the active caseload. The country’s Active Caseload today stands at 6,43,194today. This is the lowest in 82 days.
A net decline of 19,327is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 2.14% of the country's total Positive Cases.
As more people are getting recovered from COVID-19 infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 41 consecutive days now. 68,817recoveries were registered in the last 24 hours.
Nearly 18,000(17,969) more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 2,89,94,855people have already recovered from COVID-19 and68,817patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 96.56%, which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 19,01,056tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 39.59crore (39,59,73,198) tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 3.12% while the Daily Positivity rate stands at 2.67% today. It has remained less than 5% for 16 consecutive days now.