হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ মাইথীবা পীননবা মরুদা অমুক হল্লকপা: দা. হার্শ বর্ধননা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়দা লৈরিবা ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী মনুংদা মাস্কশিং য়েন্থোকখ্রে
“ভাইরস অসিগী ওইনদি মাস্কশিং অসিনা খ্বাইদগী লাইবা, খ্বাইদগী মতিক লৈবা অমসুং শক্তি লৈবা খুৎলাইনি”
“ভাইরস অসিনা ম্যুতেদ তৌদুনা থোক্লক্লিঙৈ চৈরক অসিদা, ঐখোয়না চেকশিনবা ৱাৎপদগী ঐখোয়গী গার্দ হন্থহল্লে”
ঐখোয়গী এমপ্লোইয়ীশিং কোবিদতগী লাপনা থম্ননবা ঐখোয় পুম্নমক্না হোৎনগদবনি: দা. হার্শ বর্ধননা কোর্পোরেত অমসুং ইন্দস্ত্রী লিদর পুম্নমক্তা, সোসিয়েল ওর্গনাইজেসনশিং, অতোপ্পা মন্ত্রালয়দা লৈরিবা মহাক্কী মরুপ-মপাংশিং অমসুং ওফিস্তা লৈরিবা অতোপ্পা পোলিতিকেল লিদরশিংদা হায়জখ্রে
“জুনগী ২১দা য়ুনিভর্সেল ভেক্সিনেসন হৌরকপা মতমদা, মীপুং খুদিংমক্না মখোয় মশা-মশাবু ভেক্সিন কাপথোক্কদবনি অমসুং জন অন্দোলন অসিদা শরুক য়াগদবনি”
18 JUN 2021 4:19PM by PIB Imphal
ঙসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হার্শ বর্ধননা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়দা লৈরিবা ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী মরক্তা মাস্কশিং য়েন্থোকখ্রে৷ মসিগী খোঙথাং অসি সিম্বোলিক ওইখ্রবা তারবসু, তোঙান তোঙানবা ইন্দস্ত্রীশিং, কোর্পোরেত হাউসশিংদগী শরুক য়ারিবা মীওইশিং অমসুং ওফিস পাইরিবা অতোপ্পা পোলিতিকেল লিদরশিংনা মসিগী এক্সর্সাইস অসি মতৌ তমদুনা স্তেন্দর্দ ৱাংবা চেন অমা শেম্বা হৌবা য়ারগনি অমসুং অরোইবদা কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইন্দুনা কোবিদ-১৯ অসিদগী মী খুদিংমক ঙাকথোক্নবা জন অন্দোলন অসিদা শরুক হেন্না য়ারগনি৷
ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদগী হৌদুনা অতোপ্পা স্তাফশিং য়াওনা মন্ত্রালয় অসিদা লৈরিবা এমপ্লোইয়ী পুম্নমক্তা মাস্কশিং য়েন্থোকপা অসিনা হকশেল মন্ত্রালয়দা তৌরিবা এক্সর্সাইস অসিগী পান্দম্নি৷
থৌরম অসি করিগীদমক মহাক্কী থমোইদা অদুক্কী মতিক লুম্লিবনো হায়বা অসিগী মতাংদা শন্দোক্না তাক্লদুনা মহাক্না অসুম্না ফোংদোকখ্রে, “হৌখিবা চহিদা কোবিদ-১৯ অসি মাইথীবা পীননবা সরকার অসিনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনখ্রে৷ ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জিগী লুচিং মখাদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি অসুক্কী মতিক নেম্না মাই পাক্না হন্থহনখ্রে৷ অদুমওইনমক, চহি অসিগী হৌরকপা শরুক্তা ভেক্সিনশিং লাকপদগী অমসুং থবক-থৌরমশিং হান্নগী মতৌগুম্না হঞ্জিল্লকপা অসিদা, মীয়ামশিংনা তপ্ন-তপ্ন কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইল্লক্তদুনা চেকশিনবা ৱাৎলকখ্রে৷ ভাইরস অসিনা ম্যুতেদ তৌদুনা থোক্লকপা মতমদা, ঐখোয়গী ঐখোয়গী গার্দ হন্থহল্লে৷ মসি পুম্নমকশিং অসিনা মরম ওইদুনা অনিশুবা ৱেব অসি লাকখিবনি৷”
মখাতানা থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে, “ভারতগী মফম কয়া অমনা তপ্ন-তপ্ন সেকেন্দ ৱেব অসিদগী ফরকপা মতম অসিদা ঐখোয়না লাইচৎ অসিদগী চেকশিনদবা অমসুং মখাতানা অমুক হন্না কেস মশিং হেনগৎহন্দনবা হোৎনগদবনি৷”
কোরোনা-ভাইরসকী ভেরিয়েন্ত পুম্নমক্কী ওইনা মাস্কশিং অসিনা খ্বাইদগী লাইবা, খ্বাইদগী মতিক লৈবা অমসুং খ্বাইদগী শক্তি লৈবা খুৎলাইনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ কোর্পোরেত অমসুং ইন্দস্ত্রী লিদরশিং, সোসিয়েল ওর্গনাইজেসনশিং, অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিংদা লৈরিবা মহাক্কী মরুপ-মপাংশিং অমসুং ওফিস্তা লৈরিবা অতোপ্পা পোলিতিকেল লিদরশিং য়াওনা কেপাসিতী খরদা থবক তৌদুনা লৈরিবা মীওই পুম্নমক্তা, মহাক্না অসুম্না ফোংদোকখ্রে “ঐখোয়গী এমপ্লোইয়ী পুম্নমক কোবিদতগী লাপনা থম্ননবা ঐখোয় পুম্নমক্না হোৎনগদবনি ৷ ঐখোয়না মখোয় পুম্নমক্তা মাস্কশিং মতিক চানা ফংহন্দুনা মাস্কশিং অসি নিংথিনা নিয়ম চুম্না শিজিন্নহনগদবনি অমসুং তঙাই ফদনা কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়রগী মতাংদসু মখোয়দা খঙহনগদবনি৷ মখোয়শিং অসি ভেক্সিন কাপথোক্নবসু ঐখোয়না পুক্নিং থৌগৎপীগদবনি৷”
আই.আর.সি.এস.না ১৯২০দগী হৌদুনা মীয়ামশিং মতেং পাংবা হৌখ্রে অমসুং হ্যুমেনিতরিয়ন এন্দিবরশিংগী মমল লৈরবা পুৱারি লৈ৷ ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাইতীগী থবক অসি দিজাস্তরশিং অমসুং ইমর্জেন্সীশিং লাকপা মতম খক্তদা নত্তে, মসিনা চাং নাইনা তোঙান তোঙানবা সোসিয়েল দিবলপমেন্ত এক্তিবিতীশিংসু পাংথোক্লি৷ মালেমগী লৈবাকশিংদগী ফংলিবা এইদশিং অদু লৈবাক অসিগী অথাপ্পা মফমশিংদা য়েন্থেক্নবা সরকার অসিনা হোৎনরিবশিং অসিদা রেদ ক্রোসনা মতেং পাংলি৷ য়েন্থোক্ননবগীদমক হৌজিক হৌজিক লৈরিবা মাস্ককী শরুক অসি রেদ ক্রোস সোসাইতীনা পীবনি৷
ভেক্সিনশিং পুথোরক্তুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ লান্থেংনবা ঙমখিবা অসিগী মতাংদা ফোংদোক্লদুনা, সরকার অসিনা মালেম অসিদা খ্বাইদগী চাওবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব মাংজৌননা পাংথোক্তুনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা চহি ১৮গী মথক্তা লৈরিবা মীওই পুম্নমক্তা ভেক্সিন অসি লেম্না কাপথোক্তুনা দ্রাইব অসি হৌজিক্তি য়ুনিভর্সেলাইজ তৌননবা হোৎনরি৷ হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন কাপখিদ্রিবা মীওইশিং অথুবা মতমদা ভেক্সিনশিং অসি কাপথোক্নবা অমসুং কোবিদ-১৯গী মাইয়োক্তা জন অন্দোলন অসিদা শরুক য়াননবা মহাক্নসু হায়জরি৷
কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভুশন, এদিস্নেল সেক্রেতরী(হকশেল) শ্রীমতি আর্তি অহুজা অমসুং ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাইতীগী সেক্রেতরী জেনেরেল শ্রী আর.কে. জেন্না থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Back to the Basics of Beating COVID-19: Dr. Harsh Vardhan distributes masks among Frontline Workers at the Union Health Ministry
“Masks are the simplest, most potent and powerful weapon against the Virus”
“While the virus mutated and evolved, we let our guard down through laxity”
We must all ensure that our employees are safe from COVID: Dr. Harsh Vardhan appeals to all Corporate and Industry Leaders, Social organisations, his colleagues in other Ministries and other Political Leaders in Office
“When Universal Vaccination begins on the 21st of June, everybody should get themselves vaccinated and join the Jan Andolan”
18 JUN 2021 4:19PM by PIB Delhi
In an act of immense significance, Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare today distributed masks amongFrontline Workers at the Union Health Ministry. He stated that although this gesture was symbolic, leading people from various industries, corporate houses and those political leaders holding office could start a virtuous chain by emulating the exercise, eventually amplifying the Jan-Andolan to protect everyone from COVID-19 through COVID Appropriate Behaviour.
The aim of the exercise in the Health Ministry is to distribute masks to all employees posted in the Ministry starting with the Frontline Workers and eventually moving to other staff.
Elucidating why the event was so close to his heart, he said, “The Government worked round the clock to stop COVID-19 last year. Under the leadership of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi Ji, we were immensely successful in decreasing the active caseload to a minimum. However, with the arrival of vaccines early this year and things returning back to normal, people gradually invited laxity in their adherence to the simple code of COVID Appropriate Behaviour. While the virus mutated and evolved itself, we let our guard down. All this compounded in the spike in cases snowballing into the second-wave.”
Further explaining the timely importance of the event, The Union Health Minister said, “With many corners of India gradually moving towards unlock from the second wave, we cannot afford the laxity and any further increase in cases again.”
He drove home the point that masks are the simplest, most potent and the most powerful weapon against all variants of the Corona-virus. Appealing to everyone who is an employer in some capacity including corporate and industry leaders, social organisations, his colleagues in other ministries and other political leaders in office, he said, “We must all ensure that all our employees are safe from COVID. We should ensure that all of them have adequate masks, that masks are properly worn by them and inform them, if felt necessary, on the importance of COVID Appropriate Behaviour. We should encourage them to get vaccinated as well.”
Dr Harsh Vardhan also recalled that the IRCS has committedly helped people in need since 1920 and has a rich history of humanitarian endeavours. The Indian Red Cross’s work is not limited only to disasters and emergencies, rather it also regularly carries out various social development activities. Red Cross supplemented the efforts of government in expediting Foreign Aid received to distant corners of the country. The present tranche of masks for distribution was provided by the Red Cross Society.
Talking about the second front against COVID19 made possible by the introduction of vaccines, The Union Health Minister highlighted that the Government of India hadalready started the largest vaccination drive in the world and is now completely geared up to universalise the drive throwing it open free-of-cost to every adult citizen above 18 years of agein the country.He also appealed to every Indian yet to be vaccinated to get themselves vaccinated and join the Jan Andolan against COVID-19.
Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary, Ms. Arti Ahuja, Additional Secretary (Health) and Shri R.K. Jain, Secretary General, Indian Red Cross Society were present at the event.