কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
হকচাং ফনা লৈহন্নবা ভারত সরকারগী এন.এ.এফ.ই.দি.না ফোর্তিফাইদ রাইস ব্রান ওইল লোঞ্চ তৌখ্রে
মতুং তারকপদা লৈবাক অসিনা চানবা থাউদা মপান লৈবাকশিং অসিদা মখা পোন্দুনা লৈরিবা অসি হন্থহনবদা মতেং পাংলগদৌবা খোঙথাংনি: ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী, শ্রী সুধানশু পান্দে
মসিনা মখাতানা ভারত্তা চানবা থাউ পুথোক্লিবা মেনুফেকচররশিংদা খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি, অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী অত্মনির্ভর ভারত ইনিসিয়েতিবতা শাফু অমসু পীরগনি: শ্রী সুধানশু পান্দে
15 JUN 2021 3:59PM by PIB Imphal
ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী শ্রী সুধানশু পান্দেনা ঙসি “নাফেদ ফোর্তিফাইদ রাইস ব্রেন ওইল” ই-লোঞ্চ তৌখ্রে৷ থৌরম অসিদা, নাফেদনা পাইখৎলিবা মসিগী ইনিসিয়েতিব অসিনা মতুং তারকপদা লৈবাক অসিনা চানবা থাউদা মপান লৈবাকশিং অসিদা মখা পোন্দুনা লৈরিবা অসি হন্থহল্লগনি হায়না শ্রী সুধানশু পান্দেনা ফোংদোকখ্রে৷ মসিনা মখাতানা ভারত্তা চানবা থাউ পুথোক্লিবা মেনুফেকচররশিংদা খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী অত্মনির্ভর ভারত ইনিসিয়েতিবতা শাফু অমসু পীরগনি হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ মসিগী রাইস ব্রান ওইল অসি নাফেদ(নেস্নেল এগ্রীকল্চরেল কোওপরেতিব মার্কেতিং ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ)না য়োল্লগনি৷
ফুদ সেফতী অমসুং স্তেন্দর্দস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া(এফ.এস.এস.এ.আই.)গী চীফ এগজিক্যুতিব ওফিসর শ্রী অরুন সিঙ্গল, নাফেদকী মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রী সঞ্জীব কুমার চাধা অমসুং ফুদ কোওপরেসন ওফ ইন্দিয়া(এফ.সি.আই.)গী চিয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রী অতিশ চন্দ্রসু ই-লোঞ্চ তৌবগী থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷
হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা ফোর্তিফাইদ রাইস কর্নেল অসি পুথোক্নবা অমসুং য়োন্নবগীদমক নাফেদ অমসুং এফ.সি.আই.গী মরক্তা য়ানা ৱারোল অমা শহি পীনখ্রে হায়না থৌরম অসিদা এফ.সি.আই.গী সি.এম.দি.না ফোংদোকখ্রে৷
মসিগী ইনিসিয়েতিব অসিনা নাফেদ ব্রান্দেদ হাই ক্বালিতী রাইস ব্রান ওইল য়াম্না লাইনা ফংহন্দুনা লৈবাক অসিগী ওইল মেনুফেকচরিং ইন্দস্ত্রীদা চাওনা কান্নবা পীরগনি হায়না নাফেদকী মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রী সঞ্জীব কুমার চাধানা ফোংদোকখ্রে৷
রাইস ব্রান ওইল অসিদা ত্রান্স-ফেত কন্তেন্ত চাং নেম্না য়াওবা অমসুং মোনো অনসেচুরেতেদ অমসুং পোলী অনসেচুরেতেদ ফেত কন্তেন্তশিং চাং ৱাংনা য়াওবা অসিনা মরম ওইদুনা কোলেস্তিরোলগী চাং হন্থহনবা য়াওনা তোঙান তোঙানবা হেল্থ বেনিফিতশিং পীরি হায়না পনবা য়াই৷ মসিনা বুস্তর অমা ওইনসু মথৌ তৌই অমসুং বিতামিন ইগী চাং য়াম্না ৱাংনা য়াওবনা কেন্সর নারকপা য়াবগী খুদোংথিবা অদু হন্থহল্লি৷ মসিগী থাউ অসি অতোপ্পা চানবা থাউশিংগী খ্বাইদগী ফরবা সবস্তিত্যুতশিংগী মনুংদা অমনি হায়না অমেরিকান হর্ত এসোসিয়েসন অমসুং ৱার্লদ হেল্থ ওর্গনাইজেসন(দবল্যু.ঐচ.ও.)না রিকম্মেন্দ তৌই৷ নাফেদকী রাইস ব্রান ওইল অসি ফোর্তিফাইদ তৌরগনি অমসুং মসিদা অহেনবা ন্যুত্রিন্তশিং অমসুং বিতামিনশিং য়াওরমগনি হায়না য়েংশিল্লগনি৷ এফ.এস.এস.এ.আই.গী মতুং ইন্না, ফোর্তিফাইদ ওইলনা মীওই অমদা বিতামিন এ অমসুং দিগী রিকম্মেন্দেদ দাইতরী ইন্তেক্কী ২৫-৩০% পীরগনি৷ নাফেদ ফোর্তিফাইদ রাইস ব্রান ওইল অসি নাফেদ স্তোর পুম্নমক্তা অমসুং তোঙান তোঙানবা ওনলাইন প্লেতফোর্মশিংদসু ফংলগনি৷

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Government of India's NAFED launches Fortified Rice Bran Oil to Boost Healthy Living
Move to help reduce the country's consumption dependence on imported edible oil in future: Secretary, Department of Food & Public Distribution, Shri Sudhanshu Pandey
This will provide opportunities for Indian edible oil manufacturers further, and also will give an impetus to the Prime Minister's Aatmnirbhar Bharat initiative: Shri Sudhanshu Pandey
15 JUN 2021 3:59PM by PIB Delhi
Shri Sudhanshu Pandey, Secretary, Department of Food and Public Distribution today E-launched “Nafed Fortified Rice Bran Oil”. On the occasion, Shri Sudhanshu Pandey said that this initiative by Nafed will significantly reduce the country's consumption dependence on imported edible oil in future. He also said that this will provide opportunities for Indian edible oil manufacturers further, and also will give an impetus to the Prime Minister's Aatmnirbhar Bharat initiative. This Rice bran oil will be marketed by Nafed (National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Ltd).
Shri Arun Singhal, Chief Executive Officer, Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), Shri Sanjeev Kumar Chaddha, Managing Director, Nafed and Shri Atish Chandra, Chairman & Managing Director, Food Corporation of India (FCI) also present on the E-launch.
On this occasion, CMD, FCI informed that recently a MoU has been signed between Nafed and FCI for the production and marketing of fortified rice kernel.
Regarding this initiative, Shri Sanjeev Kumar Chaddha, Managing Director, Nafed said that this initiative will provide easy access to Nafed branded high quality rice bran oil, which will also give a boost to the indigenous oil manufacturing industry.
It may be noted that Rice Bran oil has multiple health benefits, including lowering cholesterol level due to its low trans-fat content and high mono unsaturated and poly unsaturated fat contents. It also acts as a booster and reduces the risk of cancer due to the high amount of Vitamin E it contains. This oil is recommended by The American Heart Association and the World Health Organization (WHO) as one of the best substitutes for other edible oils. Rice Bran oil from Nafed will be fortified and it will be ensured that it will contain additional nutrients and vitamins. According to the FSSAI, fortified oil can help a person fulfil 25-30% of the recommended dietary intake for vitamins A and D. Nafed Fortified Rice Bran Oil will be available at all Nafed Stores and also on various online platforms.