ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦ୍ୱାଦଶ ଶ୍ରେଣୀ ବିଦ୍ୟାର୍ଥୀ ଓ ସେମାନଙ୍କ ମାତା-ପିତାଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ମତ ବିନିମୟ
ଅଣ-ହିନ୍ଦୀ ଅଞ୍ଚଳର ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କଥା ହେଲେ ସେମାନଙ୍କ ମାତୃଭାଷାରେ
ଟିକାକରଣ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପାଇଁ ପରିବାର ସଦସ୍ୟ ଓ ପଡୋଶୀଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ
03 JUN 2021 10:48PM by PIB Bhubaneswar
ଏକ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଘଟଣାକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସିବିଏସଇ ଦ୍ୱାଦଶ ଶ୍ରେଣୀ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ମତବିନିମୟ କରିଛନ୍ତି । ଶିକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଆୟୋଜିତ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ମାତାପିତା ମଧ୍ୟ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ ।
ଏହି ଭର୍ଚୁଆଲ ମତ ବିନିମୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରାନ୍ତରୁ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ ଭାଗ ନେଇଥିଲେ । ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ସହ ଆପଣାର ହେବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଣହିନ୍ଦୀ ଭାଷୀ ପିଲାମାନଙ୍କ ସହ ସେମାନଙ୍କ ମାତୃଭାଷାରେ କଥାବାର୍ତ୍ତା ହୋଇଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ସକାରାତ୍ମକ ଭାବନା ଓ ବାସ୍ତବିକତାର ପ୍ରଶଂସା କରିବା ସହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମେ ଦେଶ ପାଇଁ ଏହା ଆନନ୍ଦର ବିଷୟ ଯେ ଆମର ପିଲାମାନେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଆହ୍ୱାନକୁ ନିଜର ଶକ୍ତି ମତେ ମୁକାବିଲା କରୁଛନ୍ତି । ଏହାହିଁ ଦେଶର ଶକ୍ତି ବୋଲି କହିବା ସହ ମତବିନିମୟ କାଳରେ ପିଲାମାନଙ୍କ ଦୃଢ଼ ମନୋଭାବର ମଧ୍ୟ ତାରିଫ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଆପଣମାନଙ୍କ ଅଭିଜ୍ଞତା ଖୁବ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଓ ଆପଣମାନେ ଜୀବନ ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ତରରେ ଏହା ଖୁବ ଉପଯୋଗୀ ହେବ । ଆମେ ବିଦ୍ୟାଳୟ ଓ ମହାବିଦ୍ୟାଳୟରେ ଯେଉଁ ଦଳଗତ ଉତ୍ସାହ ଦେଖୁ ସେ ତାହାର ଉଦାହରଣ ଦେଇଥିଲେ । କରୋନା କାଳରେ ଆମେ ଏହାର ଭିନ୍ନ ଢ଼ଙ୍ଗ ଦେଖିଛୁ ଓ ଦେଶ ଏଭଳି କଠିନ ସମୟରେ ଏକ ନୂଆ ଢ଼ଙ୍ଗରେ ଦଳଗତ ଉତ୍ସାହର ଶକ୍ତିକୁ ଦେଖିଛି ।
ଆସନ୍ତା ପାଞ୍ଚ ତାରିଖ ଦିନ ବିଶ୍ୱ ପରିବେଶ ଦିବସରରେ ପରିବେଶ ନିମନ୍ତେ କିଛି କରିବା ସହ ଆସନ୍ତା 21 ତାରିଖ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଯୋଗ ଦିବସରେ ଯୋଗ କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଦ୍ୟାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ । ଏଥି ସହ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାର ସଦସ୍ୟ ଓ ପଡୋଶୀମାନଙ୍କୁ ଟିକାଦାନ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପାଇଁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ନିବେଦନ କରିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM interacts with the Class 12 students and their parents
Prime Minister uses the words of student’s own language while speaking to the students of the non-Hindi areas
PM urges students to help their family members and neighbours in vaccination registration
03 JUN 2021 10:48PM by PIB Delhi
In a surprise move Prime Minister Shri Narendra Modi joined an ongoing interaction of CBSE class 12th students. The interaction was organised by Ministry of Education and also attended by the parents of students.
Students from various parts of the country were connected in the virtual interaction. In order to strike a repo with students, Prime Minister used the words of their own language when he was speaking to the students of the non-Hindi areas.
PM lauded the students for their positivity and practicality and said that it is a matter of pleasure for our country that our students convert all difficulties and challenges into their strength and this is the strength of our country. He also praised the confidence of the students during the interaction.
The PM said that the experiences of yours are very important and will be useful in every stage of your life. He gave the example of team spirit which we learn in our schools and colleges. During the Corona time we have learnt these lessons in a new way and have seen the strength of team spirit of our country during this tough time.
PM urged the students to do something for environment on 5th June which is Environment Day and similarly do Yoga along with your family on 21st June which is International Day of Yoga. He also urged students to help their family members and neighbours in vaccination registration.