ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆମେରିକା ଉପ-ରାଷ୍ଟ୍ରପତି କମଳା ହାରିସଙ୍କ ସହ କଥା ହେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ
03 JUN 2021 9:42PM by PIB Bhubaneswar
ଆମେରିକାର ଉପ-ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ କମଳା ହାରିସଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଫୋନ ଯୋଗେ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତ ସମେତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଦେଶକୁ କୋଭିଡ-19 ବିରୋଧରେ ଟିକା ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବା ପାଇଁ “ଷ୍ଟ୍ରାଟେଜୀ ଫର୍ ଗ୍ଲୋବାଲ ଭ୍ୟାକ୍ସିନ ସେୟାର” ବା “ବିଶ୍ଵ ସ୍ତରୀୟ ଟିକାକରଣ ଭାଗିଦାରୀ ରଣନୀତି” ଅଧୀନରେ ଆମେରିକାର ଯୋଜନା ବିଷୟରେ ଉପ-ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ହାରିସ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।
ଆମେରିକାର ନିଷ୍ପତ୍ତି ତଥା ଭାରତ ବିଗତ ଦିନରେ ଆମେରିକା ସରକାରଙ୍କ ଠାରୁ ପାଇଥିବା ଅନ୍ୟ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ଉପ-ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ହାରିସଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଥିଲେ ।
ଟିକା ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆମେରିକା ଏବଂ ଭାରତ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ଚାଲିଥିବା ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ଉଭୟ ନେତା ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ମହାମାରୀର ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରଭାବକୁ ସମାଧାନ କରିବାରେ ସେମାନେ ଭାରତ-ଆମେରିକା ସହଭାଗୀତାର ସମ୍ଭାବନା ତଥା କ୍ୱାଡ ଟିକା ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ।
ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଅବସ୍ଥା ସ୍ୱାଭାବିକ ହେବା କ୍ଷଣି ଭାରତରେ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ହାରିସଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରିବାର ଇଚ୍ଛାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରକଟ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister Modi speaks to Vice President Kamala Harris of the USA
03 JUN 2021 9:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with Her Excellency Kamala Harris, Vice President of the United States of America.
Vice President Harris informed Prime Minister about US plans to make vaccines against COVID-19 available to other countries, including India, under its "Strategy for Global Vaccine Sharing".
Prime Minister expressed his appreciation to Vice President Harris for the US decision, as well as for all other forms of support and solidarity that India has received in recent days from the US Government, businesses and the Indian expatriate community in the US.
The leaders discussed ongoing efforts to strengthen the health supply chain between the US and India, including in the area of vaccine manufacturing. They highlighted the potential of the India-US partnership as well as the Quad vaccine initiative in addressing the long-term health impact of the pandemic.
Prime Minister expressed the hope to welcome Vice President Harris in India soon after the normalisation of the global health situation.