মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেৎনা নাগপুরগী নেস্নেল দিজাজতর রেস্পোন্স ফোর্স একাদমীদা সেনিয়র এদমিনিস্ত্রেতিব গ্রেদ (এস.এ.জি.)গী দাইরেক্তরগী পোস্ত অমা শেম্বগী অয়াবা পীখ্রে
25 MAY 2021 1:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী কেবিনেৎনা কেবিনেৎনা নাগপুরগী নেস্নেল দিজাজতর রেস্পোন্স ফোর্স একাদমীদা সেনিয়র এদমিনিস্ত্রেতিব গ্রেদ (এস.এ.জি.)গী দাইরেক্তরগী পোস্ত অমা (০১) শেম্নবা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়না হৌদোক্লকপা ৱাফমগী অয়াবা পীখ্রে।
এন.দি.আর.এফ. একাদমীগী দাইরেক্তরগী পোস্ত অমা শেম্বদা, লুপ অসিবু শেন্নবা অমসুং লাকশিনবগী মথৌ অসি অপাম্বা পান্দমগী মতুং ইন্না ইন্সতিত্যুসন অসিবু লমজিংবা ঙমগদবা সেনিয়র অমসুং হৈ-শিংলবা মীওই অমদা শিন্নরগনি। একাদমী অসিনা এন.দি.আর.এফ., এস.দি.আর.এফ., সি.দি. ভলন্তিয়র অমসুং অতোপ্পা স্তেক-হোলদরশিং অমসুং এস.এ.এ.আর.সি. অমসুং অতোপ্পা লৈবাকশিংগী দিজাজতর রেস্পোন্স এজেন্সীশিংগী মীওই ৫০০০ হেনবদা চহি খুদিংগী ওইনা স্কিলদা য়ুম্ফম ওইবা প্রেক্তিকেল ত্রেনিং পীগনি। মসিনা তঙাই ফদবা হোংলকপা অমসুং স্তেকহোলদরশিংগী অপাম্বগী মতুং ইন্না ত্রেনিং প্রোগ্রামশিংবু য়েংশিন্দুনা শেমদোকপগী থৌওং কয়াসু পাংথোক্কনি। মসিনা এন.দি.আর.এফ., এস.দি.আর.এফ.কী মীওইশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোলদরশিংদা পীরিবা দিজাজতর রেস্পোন্সকী ত্রেনিংগী থাকসু য়াম্না ফগৎহনগনি।
বেকগ্রাউন্দঃ
নেস্নেল দিজাজতর রেস্পোন্স ফোর্স একাদমী অসি ইং ২০১৮দা নেস্নেল সিভিল দিফেন্স কোলেজ (এন.সি.দি.সি.)গা পুনশিন্নদুনা নাগপুরদা লিংখৎখিবনি। মসিগী মপুং ওইবা কেম্পস অসি হৌজিক শাবগী থবক চত্থরি অমসুং মসিনা লোইদ্রিবা ফাওবা, এন.সি.দি.সি.গী হৌজিক লৈরিবা কেম্পসতগী চলায়রি। একাদমী অসিনা নেস্নেল দিজাজতর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ.)/স্তেৎ দিজাজতর রেস্পোন্স ফোর্স (এস.দি.আর.এফ.)/সিভিল দিফেন্স ভলন্তিয়র অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোলদরশিংদা হৌজিক-হৌজিক ত্রেনিং পীরি অমসুং মখোয়না মালেমগী থাক্তা ইকায়খুম্নবা অৱাংবা থাক্কী ত্রেনিং ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরকপগী মিৎয়েং য়েংলি। মসিনা এস.এ.এ.আর.সি. অমসুং অতোপ্পা লৈবাকশিংগী দিজাজতর রেস্পোন্সকী মীওইশিংদা অখন্নবা ত্রেনিংসু পীগনি।

Cabinet
Cabinet approves Creation of one post of Director in Senior Administrative Grade (SAG), at National Disaster Response Force Academy, Nagpur
25 MAY 2021 1:15PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the proposal of the Ministry of Home Affairs for creation of one (01) post of Director in Senior Administrative Grade (SAG), at National Disaster Response Force Academy, Nagpur.
With the creation of the post of Director, NDRF Academy, the command and control of the organisation will be entrusted to a senior and experienced officer, who can steer the institution as per the intended objectives.The Academy will impart skill based practical training to over 5000 personnel annually, from NDRF, SDRF, CD volunteers, other stakeholders and disaster response agencies of SAARC and other countries. It will also cater to analyzing and improving the training programmes as per changing needs and requirement of the Stakeholders. It will immensely improve the standard of training imparted on disaster response to NDRF, SDRF personnel and other stakeholders.
Background:
National Disaster Response Force Academy was established in year 2018 at Nagpur by merging with it National Civil Defence College (NCDC). The main campus of the Academy is under construction, till then it is functioning from the existing campus of NCDC. The Academy presently imparts training to National Disaster Response Force (NDRF)/ State Disaster Response Force (SDRF)/ Civil Defence volunteers and other stakeholders and is envisaged to grow into a premier training institution of international repute. It will also provide specialized training to disaster response personnel of SAARC and other countries.