নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না স্পোর্তস এৱার্দ ২০২১গীদমক নোমিনেসনশিং কৌরি
20 MAY 2021 5:38PM by PIB Imphal
স্পোর্তসতা কা হেন্না হৈথোই-শিংথোইরবা শান্নরোইশিং অদু মশক খঙদোক্নবা অমসুং রিৱার্দ পীনবা চহি খুদিংগী স্পোর্তস এৱার্দশিং পীরি৷ চহি মরিগী মতমদা শান্নরোই অমনা স্পোর্তসকি হিরমদা কা-হেন্না মীৎ থুপনিংঙাই ওইবা অমসুং খ্বাইদগী ফজরবা পর্ফোমেন্স পীরকপা শান্নরোই অদুদা রজিব গান্ধী খেল রত্ন এৱার্দ পীরি; আর্জুনা এৱার্দ অসিনা চহি মরিগী মতমদা শান্নরোই অমনা ফিভম চেৎনা আউতস্তেন্দিং ওইরবা পর্ফোমেন্স পীরকপা মতমদা মনা ওইনা শান্নরোই অদুদা পীরি; ইকাই খুম্নরবা মালেমগী স্পোর্তস ইভেন্তশিংদা মেদল ৱিন্নরশিং পুথোক্লিবা কোচশিংদা দ্রোনাচারিয় এৱার্দ পীরি অমসুং স্পোর্তস দিবলপমেন্তদা লাইফ তাইম কন্ত্রিব্যুসন তৌবশিংদা ধ্যান চান্দ এৱার্দ পীরি৷ স্পোর্তস প্রোমোসন অমসুং দিবলপমেন্তগী হিরমদা মশক থোকপা থৌদাং লৌখ্রবা মীওইশিং অমসুং কোর্পোরেৎ এন্তাইতীশিংদা রাস্ত্রিয়া খেল প্রোতসাহন পুরাস্কর পীরি৷ ইন্তর-য়ুনিভর্সিতী তোর্নামেন্তশিংদা ওভরওল তোপ পর্ফোমেন্স পীরিবা য়ুনিভর্সিতীদা মৌলানা অবুল কলাম অজাদ(এম.এ.কে.এ.) ত্রোফী পীরি৷
চহি খুদিংগী ওইনা স্পোর্তস এৱার্দশিং পীননবগীদমক মন্ত্রালয় অসিনা নোমিনেসনশিং/এপ্লিকেসনশিং কৌরি৷ ২০২১ চহি অসিগী ওইনা হায়রিবা স্পোর্তস এৱার্দশিং অসি পীননবগীদমক নোমিনেসনশিং/এপ্লিকেসনশিং কৌরিবা নোতিফিকেসনশিং অদু মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত (www.yas.nic.in)তা থাগৎখ্রে৷ ইন্দিয়ন ওলিম্পিক এসোসিয়েসন্স/ স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া / রিকোগনাইজ নেস্নেল স্পোর্তস ফেদেরেসনশিং/স্পোর্তস প্রোমোসন বোর্দশিং/ রাজ্য অমসুং য়ু.তি. সরকারশিংসু মসিগী মতুং ইন্না খঙহনখ্রে৷

Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry of Youth Affairs and Sports invites nominations for Sports Awards 2021
20 MAY 2021 5:38PM by PIB Delhi
Sports Awards are given every year to recognize and reward excellence in sports. Rajiv Gandhi Khel Ratna Award is given for the spectacular and most outstanding performance in the field of sports by a sportsperson over a period of four years; Arjuna Award is given for consistent outstanding performance for four years; Dronacharya Award goes to the coaches for producing medal winners at prestigious international sports events whereas Dhyan Chand Award is for life time contribution to sports development. Rashtriya Khel Protsahan Puraskar is given to the corporate entities and individuals who have played a visible role in the area of sports promotion and development. Maulana AbulKalam Azad (MAKA) Trophy is given to university for overall top performance in inter-university tournaments.
The Ministry invites nominations/applications for Sports Awards each year. The notifications inviting nominations/applications for these sports awards for the year 2021 has been uploaded on the website (www.yas.nic.in) of Ministry. Indian Olympics Associations / Sports Authority of India / recognized National Sports Federations/ Sports Promotion Boards/ State and UTs Governments etc. are also intimated accordingly.