প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰযুক্তি দিৱস’ত বিজ্ঞানীমণ্ডলীক অভিবাদন জনালে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
11 MAY 2021 11:49AM by PIB Guwahati
‘ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰযুক্তি দিৱস’ত আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দেশৰ বিজ্ঞানী আৰু প্ৰযুক্তিবিদসকলক তেওঁলোকে আগবঢ়োৱা অনবদ্য অৱদানৰ বাবে ভূয়সী প্ৰশংসা কৰে।
এই সন্দৰ্ভত প্ৰকাশ কৰা বাৰ্তাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়:
“আমাৰ বিজ্ঞানী আৰু প্ৰযুক্তিৰ অন্বেষণত কালাতিবাহিত কৰা প্ৰতিগৰাকী ব্যক্তিৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু দৃঢ়তাপূৰ্ণ প্ৰচেষ্টাক সশ্ৰদ্ধ প্ৰণিপাত জনাইছো। ভাৰতৰ বৈজ্ঞানিক আৰু প্ৰযক্তিগত সামৰ্থ্যক প্ৰদৰ্শিত কৰা ১৯৯৮চনৰ পোখৰাণ পৰীক্ষণৰ কথা আজি আমি গৌৰৱৰে স্মৰণ কৰিছো”।
“যিকোনো ধৰণৰ প্ৰত্যাহ্বানমূলক পৰিস্থিতিত আমাৰ বিজ্ঞানী তথা উদ্ভাৱকমণ্ডলীয়ে সদায়ে নিজৰ দক্ষতা প্ৰতিপন্ন কৰাই নহয় সকলো প্ৰত্যাহ্বানৰ সমাধানসূত্ৰও আৱিষ্কাৰ কৰি আহিছে। যোৱাটো বৰ্ষত তেওঁলোকে ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে প্ৰচণ্ড উদ্যমৰে কাম কৰিছিল। মই তেওঁলোকৰ উদ্দীপনা আৰু কৰ্মোদ্যমক প্ৰশংসা কৰিছো”।

Prime Minister's Office
PM salutes scientists on National Technology Day
11 MAY 2021 11:49AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has praised the scientists and those passionate about technology on National Technology Day.
In a series of tweets, the Prime Minister said:
“On National Technology Day, we salute the hardwork and tenacity of our scientists and those passionate about technology. We remember with pride the 1998 Pokhran Tests, which demonstrated India’s scientific and technological prowess.
In any challenging situation, our scientists and innovators have always risen to the occasion and worked to mitigate the challenge. Over the last year, they have worked industriously to fight COVID-19. I appreciate their spirit and remarkable zeal.”