Ministry of Defence
Indian Air Force & Navy step up efforts to ferry oxygen and medical supplies
07 MAY 2021 4:09PM by PIB Delhi
Indian Air Force (IAF) and Indian Navy (IN) have intensified their efforts to aid the civil administration in tackling the current COVID19 situation by ferrying oxygen containers and medical equipment.As on May 07, 2021, the C-17 aircraft of IAFhave conducted 400 sorties from within the country, including 351 to airlift 252 oxygen tankers of total capacity of 4,904 Metric Tonnes (MT). The cities covered were Jamnagar, Bhopal, Chandigarh, Panagarh, Indore, Ranchi, Agra, Jodhpur, Begumpet, Bhubaneswar, Pune, Surat, Raipur, Udaipur, Mumbai, Lucknow, Nagpur, Gwalior, Vijaywada, Baroda, Dimapur and Hindan.
The IAF aircraft also conducted 59 international sorties to airlift 72 cryogenic oxygen storage containers of 1,233 MT total capacity along with 1,252 empty oxygen cylinders. The containers and cylinders were procured from Singapore, Dubai, Bangkok, UK, Germany, Belgium and Australia. In addition, the C-17 and IL-76 aircraft have been tasked to airlift cryogenic oxygen containers, oxygen generators and ventilators from Israel and Singapore.
The Indian Navy deployed itsships INS Talwar, INS Kolkata, INS Airavat, INS Kochi, INS Tabar, INS Trikand, INS Jalashwa& INS Shardulto ferryoxygen containers/cylinders/concentrators and related equipment from friendly foreign countries. The details are as follows:-
Ship Name
Medical Supplies
Country/Port
Status
INS Talwar
27-MT oxygen containers – 02
Bahrain
Arrived at New Mangalore on May 05, 2021
INS Kolkata
Oxygen cylinders – 200
Oxygen concentrators - 43
+
Oxygen cylinders - 200
27-MT oxygen containers – 02
Oxygen concentrators– 04
Doha, Qatar
+
Kuwait
Expected arrival at Mundra on May 09, 2021
INS Kochi
27-MT oxygen containers - 03
Oxygen concentrators - 03
Oxygen cylinders–800
Kuwait
Expected arrivalat Mundra/Mumbaion May 10/11, 2021
INS Tabar
27-MT oxygen containers - 02
Oxygen cylinders–600
Kuwait
Expected arrivalat Mundra/Mumbai on May 10/11, 2021
INS Trikand
27-MT oxygen containers– 02
Doha, Qatar
Expected arrivalat Mumbai on May 10, 2021
INS Airavat
20 T empty cryogenic oxygen cylinders – 08
Empty oxygen cylinders - 3,150
Filled oxygen cylinders – 500
Oxygen concentrators - 07
Rapid Antigen Test kits - 10,000
PPE kits – 450
Singapore
Expected arrivalat Visakhapatnam on May 10, 2021
Loading of oxygen containers and other medical supplies has also been planned on INS Tarkash, INS Shardul and INS Jalashwafrom Doha, Kuwait and Muara, Brunei respectively in the coming days.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স অমসুং নেভীনা ওক্সীজেন অমসুং মেদিকেল সপ্লাইশিং হোন্নবগী অকনবা থৌরাং লৌখৎখ্রে
07 MAY 2021 4:09PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স (আই.এ.এফ.) অমসুং ইন্দিয়ন নেভীনা (আই. এন.)না কোবিদ-১৯গী ফিভম অসি লাকশিন্নবা ওক্সীজেন কন্তেন্নর অমসুং মেদিকেলগী মচাকশিং হোন্দুনা মখোয়না সিবিল এদমিনিস্ত্রেসন্দা মতেং পীবগী থবক হেনগৎখ্রে। ২০২১গী মেগী ৭ ফাওবদা, আই.এ.এফ.কী সি.-১৭ এয়রক্রাফনা অপুনবা মশীং মেত্রীক তন (এম.তি.) ৪,৯০৪ ওইবা ৩৫১ দগী এয়রলিফত ওক্সীজেন তেঙ্কর ২৫২ য়াওনা সোর্তিস ৪০০ হোনখি। হায়রিবা অসিদা জমনাগর, ভোপাল, চান্দিগর, পানাগর, ইন্দোর, রানচি, আগ্রা, জোধপুর, বেগুমপেৎ, ভুবনেস্বর, পুনে, সুরত, রাইপুর, উদয়পুর, মুম্বাই, লখনৌ, নাগপুর, গ্বালিয়র, বিজয়ৱাদা, বারোদা, দিমাপুর অমসুং হিন্দান সহরশিং য়াওরি।
আই.এ.এফ.এয়রক্রাফনা অহাংবা ওক্সীজেন সিলিন্দর ১,২৫২ গা লোয়ননা ক্রাইয়োজেনিক ওক্সীজেন স্তোরেজ কন্তেন্নর অপুনবা মশীং মেত্রীক তন ১,২৩৩ য়াওবা সোর্তিস ৭২ ইন্তর্নেস্নেল ৫৯দা এয়রলিফত তৌখি। কন্তেন্নর অমসুং সিলিন্দরশিং অসি সিঙ্গাপুর, দুবাই, বেঙ্কোক, য়ু.কে. জর্মানী, বেলজিয়ম অমসুং ওস্ত্রেলিয়াদগী লৈখিবনি। মসিগী মথক্তা সি-১৭ অমসুং আই.এল.-৭৬ এয়রক্রাফনা ইজরেল অমসুং সিঙ্গাপুরদগী ক্রাইয়োজেনিক ওক্সীজেন কন্তেন্নর, ওক্সীজেন অমসুং ভেন্তিলেতরশিং পুশিল্লকখি।
ইন্দিয়ন নেভীনা মখোয়গী জহাজশিং হায়বদি আই.এন.এস. তালৱার, আই.এন.এস. কোলকাতা, আই.এন.এস. এরাভাত, আই.এন.এস. কোচি, আই.এন.এস. তাবার, আই.এন.এস. ত্রীকান্দ, আই.এন.এস. জালাশ্বা অমসুং আই.এন.এস. শার্দুলশিং অসি ওক্সীজেন কন্তেন্নরশিং/সিলিন্দরশিং/কন্সেন্ত্রেতরশিং অমসুং মরী লৈনবা মচাকশিং মরুপ-মপাং ওইবা লৈবকশিংদগী হোনবদা দিপ্লোই তৌরি। মরীক চুম্বশিং মখাদা পীরি:-
জহাজগী মমিং
মেদিকেল সপ্লাই
লৈবাক/পোর্ত
ফিভম
আই.এন.এস. তালৱার
ওক্সীজেন কন্তেন্নর এম.তি.-২৭ - ০২
বাহ্রাইন
২০২১গী মে ৫দা, নই মেঙ্গলোরদা থুংখি
আই.এন.এস. কোলকাতা
ওক্সীজেন সিলিন্দর – ২০০
ওক্সীজেন কন্সেন্ত্রেতর - ৪৩
+
ওক্সীজেন সিলিন্দর – ২০০
ওক্সীজেন কন্তেন্নর এম.তি.-২৭ - ০২ ওক্সীজেন কন্সেন্ত্রেতর - ০৪
দোহা, কাতার
+
কুৱেৎ
২০২১গী মেগী ৯দা মুন্দ্রাদা য়ৌরক্কনি পারিবা
আই.এন.এস. কোচি
ওক্সীজেন কন্তেন্নর এম.তি.-২৭ - ০৩ ওক্সীজেন কন্সেন্ত্রেতর - ০৩
ওক্সীজেন সিলিন্দর – ৪০০
কুৱেৎ
২০২১গী মেগী ১০/১১দা মুন্দ্রা/মুম্বাইদা য়ৌরক্কনি পারিবা
আই.এন.এস. তাবার
ওক্সীজেন কন্তেন্নর এম.তি.-২৭ - ০২ ওক্সীজেন কন্সেন্ত্রেতর - ৬০০
কুৱেৎ
২০২১গী মেগী ১০/১১দা মুন্দ্রা/মুম্বাইদা য়ৌরক্কনি পারিবা
আই.এন.এস. ত্রীকান্ত
ওক্সীজেন কন্তেন্নর এম.তি.-২৭ - ০২
দোহা, কাতার
২০২১গী মে ১০দা মুম্বাইদা য়ৌরক্কনি পারিবা
আই.এন.এস. এরাভাত
অহাংবা ক্রাইয়োজেনিক ওক্সীজেন সিলিন্দরশিং-০৮
অহাংবা ওক্সীজেন সিলিন্দরশিং-৩,১৫০
অথনবা ওক্সীজেন সিলিন্দরশিং - ৫০০
ওক্সীজেন কন্সেন্ত্রেতর – ০৭
রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত কিতশিং – ১০,০০০
পি.পি.ই কিতশিং - ৪৫০
সিঙ্গাপুর
২০২১গী মেগী ১০দা বিসাখাপতনমদা য়ৌরক্কনি পারিবা
লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরনি অসিদা দোহা, কুৱেৎ অমসুং মৌরা, ব্রুনৈদগী মথংশিৎনা আই.এন.এস. তারকাশ, আই.এন.এস. শার্দুল অমসুং আই.এন.এস. জালাস্বাদা ওক্সীজেন অমসুং অতৈ অতোপ্পা মেদিকেল সপ্লাইশিং লোদিং তৌনবা থৌরাং তৌখ্রে।