শেল-থুম মন্ত্রালয়
রাজ্য ১৭তা লুপা করোর ৯,৮৭১গী রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত কাইথখ্রে
হৌখিবা থা ২দা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ১৯,৭৪২গী অপুনবা রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত কাইথখ্রে
06 MAY 2021 4:26PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা ঙসি রাজ্য ১৭তা ২০২১-২২গী লুপা করোর ৯,৮৭১গী পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ (পি.দি.আর.দি.) গ্রান্তগী অনিশুবা থাগী ইনস্তোলমেন্ত কাইথখ্রে।
অনিশুবা ইনস্তোলমেন্ত অসি কাইথখিবগা লোইননা রাজ্যশিংদা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত ওইনা চৎলিবা শেনবা চহি অসিগী অহানবা থা অনিদা লুপা করোর ১৯,৭৪২গী অপুনবা শেনফম কাইথখ্রে। শগোলশেন নুমিৎতা রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা কাইথখিবা গ্রান্তকী অকুপ্পা ৱারোল অমসুং ২০২১-২২দা রাজ্যশিংদা কাইথখিবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্তগী অপুনবা শেনফম এনক্লোস তৌরি।
কেন্দ্রনা রাজ্যশিং সম্বিধানগী আর্তিকল ২৭৫গী মখাদা রাজ্যশিংদা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত পীখি। গ্রান্তশিং অসি ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না রাজ্যশিংগী পোস্ত দিভোল্যুসনগী রিভেন্যু একাউন্তশিংদা লাকপা অৱাৎপা মেনখৎনবা থাগী ওইনা ইনস্তোলমেন্তশিংদা কাইথখি। ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না রাজ্য ১৭তা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্তশিং রিকম্মেন্দ তৌখি।
পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্তগীদমক রিকম্মেন্দ তৌখ্রবা রাজ্যশিং অদুদি: অন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, কর্নাতক, কেরলা, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, তামিল নাদু, ত্রিপুরা, উত্তরাখন্দ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল।
রাজ্যশিংনা গ্রান্ত অসি ফংবা য়ান্নবগী ইলিজিবিলিতী অমসুং গ্রান্তগী ক্বান্তম অসি কম্মিসন্না রাজ্য অদুগী রিভেন্যুগী এসেসমেন্ত অমসুং চাদিংগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা অদুদা য়ুম্ফম ওইরগা লেপখি। কম্মিসন্না শেনবা চহি ২০২১-২২গী এসেস তৌরবা দিভোল্যুসন অসিসু খন্নখ্রে।
শেনবা চহি ২০২১-২২দা রাজ্য ১৭তা তরা-মঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না লুপা করোর ১,১৮,৪৫২গী অপুনবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত অমা রিকম্মেন্দ তৌখি। গ্রান্ত অসি রাজ্যশিংদা থাগী ওইনা ইনস্তোলমেন্দ ১২দা কাইথৈ।
রাজ্য-রাজ্যগী কাইথখিবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত
মশিং
রাজ্যগী মমিং
মে ২০২১দা কাইথখিবা শেনফম
(অনিশুবা ইনস্তোলমেন্ত)
(লুপা করোরদা)
২০২১-২২দা কাইথখিবা অপুনবা শেনফম
(এপ্রিল+মে ২০২১)
(লুপা করোরদা)
অন্ধ্র প্রদেশ
১৪৩৮.০৮
২৮৭৬.১৬
অসাম
৫৩১.৩৩
১০৬২.৬৬
হরিয়ানা
১১.০০
২২
হিমাচল প্রদেশ
৮৫৪.০৮
১৭০৮.১৬
কর্নাতক
১৩৫.৯২
২৭১.৮৪
কেরলা
১৬৫৭.৫৮
৩৩১৫.১৬
মনিপুর
২১০.৩৩
৪২০.৬৬
মেঘালয়
১০৬.৫৮
২১৩.১৬
মিজোরাম
১৪৯.১৭
২৯৮.৩৪
নাগালেন্দ
৩৭৯.৭৫
৭৫৯.৫
পঞ্জাব
৮৪০.০৮
১৬৮০.১৬
রাজস্থান
৮২৩.১৭
১৬৪৬.৩৪
সিক্কিম
৫৬.৫০
১১৩
তামিল নাদু
১৮৩.৬৭
৩৬৭.৩৪
ত্রিপুরা
৩৭৮.৮৩
৭৫৭.৬৬
উত্তরাখন্দ
৬৪৭.৬৭
১২৯৫.৩৪
নোংচুপ বেঙ্গল
১৪৬৭.২৫
২৯৩৪.৫
অপুনবা
,৮৭১.০০
১৯,৭৪২.০০

Ministry of Finance
Revenue Deficit Grant of Rs. 9,871 crore released to 17 States
Total Revenue Deficit Grant of Rs. 19,742 crore released to States in last 2 months
06 MAY 2021 4:26PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance today released the 2nd monthly installment of Post Devolution Revenue Deficit (PDRD) Grant of Rs. 9,871 crore for the year 2021-22 to 17 States.
With the release of 2nd installment, a total amount of Rs. 19,742 crore has been released in the first two months of the current financial year as Post Devolution Revenue Deficit Grant to the states. State-wise details of the grant released on Thursday and total amount of Post Devolution Revenue Deficit Grant released to the States in 2021-22 is enclosed.
The Centre provides the Post Devolution Revenue Deficit Grant to the States under Article 275 of the Constitution. The grants are released as per the recommendations of the Finance Commission in monthly installments to meet the gap in Revenue Accounts of the States post devolution. The 15th Finance Commission has recommended Post Devolution Release Deficit grants to 17 States.
The States recommended for Post Devolution Revenue Deficit Grant are: Andhra Pradesh, Assam, Haryana, Himachal Pradesh, Karnataka, Kerala, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttarakhand and West Bengal.
The eligibility of States to receive this grant and the quantum of grant was decided by the Commission based on the gap between assessment of revenue and expenditure of the State. Assessed devolution for the financial year 2021-22 was also taken into account by the Commission.
The Fifteenth Finance Commission has recommended a total Post Devolution Revenue Deficit Grant of Rs. 1,18,452 crore to 17 States in the financial year 2021-22. The grant is released to the States in 12 monthly installments.
State-wise Post Devolution Revenue Deficit Grant Released
S. No.
Name of State
Amount released in May 2021
(2nd installment)
(Rs. in crore)
Total amount released in 2021-22
(April+May 2021)
(Rs. in crore)
Andhra Pradesh
1438.08
2876.16
Assam
531.33
1062.66
Haryana
11.00
22
Himachal Pradesh
854.08
1708.16
Karnataka
135.92
271.84
Kerala
1657.58
3315.16
Manipur
210.33
420.66
Meghalaya
106.58
213.16
Mizoram
149.17
298.34
Nagaland
379.75
759.5
Punjab
840.08
1680.16
Rajasthan
823.17
1646.34
Sikkim
56.50
113
Tamil Nadu
183.67
367.34
Tripura
378.83
757.66
Uttarakhand
647.67
1295.34
West Bengal
1467.25
2934.5
Total
9,871.00
19,742.00