মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা ভারত অমসুং গ্রেত ব্রিতেন অমসুং নোর্থন আইলেন্দগী য়ুনাইতেৎ কিংদমগী মরক্তা মাইগ্রেসন অমসুং মোবিলিতী পার্তনরশীপকী এম.ও.য়ু.দা অয়াবা পীখ্রে
05 MAY 2021 12:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সভাপতি ওইদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ইন্দিয়াগী গবর্নমেন্ত ওফ দ রিপব্লিক অমসুং গ্রেত ব্রিতেন অমসুং নোর্থন আইলেন্দগী য়ুনাইতেৎ কিংদমগী হর মেজেস্তী অনিগী মরক্তা মাইগ্রেসন অমসুং মোবিলিতী পার্তনরশীপকী মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) সহি তৌবগী অয়াবা পীখ্রে।
ওবজেক্তিবশিং:
এম.ও.য়ু. অসিনা মহৈরোয়শিং, রিসর্সরশিং অমসুং স্কীল প্রোফেসনেলশিংনা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী ভিজা পীবদা কোমথোকহনবা অমসুং নাকন অনিগী মরক্তা মতম চাদনা মীতোপ চংশিল্লকপা অমসুং মী-ললোনবগা মরী লৈনবা হিরমশিংদা মতেং পীনবদা মরী চেৎশিনহনবা অসিদা পান্দম থম্লি।
এম.ও.য়ু. অসিনা ভারতকী মহৈরোয়শিং, একাদেমিকশিং অমসুং রিসর্সরশিং, প্রোফেসনেলগী মাইগ্রেন্তশিং অমসুং ইকোনোমিক্কী লমদা অমসুং লৈবাক অনিগী ওইবা কাস্ত, ক্রীদ, রিলিজন নত্ত্রগা জেন্দর খায়দনা ইকোনোমিক্কী ওইবা চাওখৎ-থৌরাংগীদমক মখল কয়াগী প্রোজেক্ত পীবা পাম্বশিংদা কান্নবা পীরগনি। এম.ও.য়ু. অসিনা তেলেন্তশিং কোম্না পীদুনা লৈবাক অনিগী ওইনা অনৌবা ইকোসিস্তেম পুথোকপদা মতেং ওইরগনি।
এক্সতর্নেল এফিয়র্সগী মিনিস্ত্রীনা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ মেকানিজমগী খুত্থাংদা এম.ও.য়ু. অসিবু মতিক চানা নিংথিনা চৎথরি হায়বা য়াম্না কুপ্না য়েংশিনগনি।

Cabinet
Cabinet approves MoU between India and United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland on Migration and Mobility Partnership
05 MAY 2021 12:16PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the signing of Memorandum of Understanding (MoU) on Migration and Mobility Partnership between the Government of the Republic of India and Her Majesty’s Government of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland .
Objectives:
The MoU is aimed at Liberalising issuance of visas promoting mobility of students, researchers and skilled professionals and strengthen cooperation on issues related to irregular migration and human trafficking between the two sides.
The MoU would benefit Indian students, academics, and researchers, migrants for professional and economic reasons and those willing to contribute through various projects to the economic development of both countries without consideration of caste, creed, religion or gender. This MoU can support the innovation ecosystem in both countries by facilitating free flow of talent.
Ministry of External Affairs would closely monitor the effective implementation of the MoU through Joint Working Group mechanism.