মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা অতোপ্পা থা অনি – মে অমসুং জুন, ২০২১গী ওইনা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা (ফেস III)গী মখাদা নফসা বেনিফিসরীশিংদা অহেনবা চেং-হৱাই পীবদা অয়াবা পীখ্রে
05 MAY 2021 12:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দল মীফমনা মখাদা পীরিবা অসিগী এক্স-পোস্ত ফেক্তো এপ্রুভেল পীখ্রে:
1. প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা ফেস- IIIগী মখাদা অতোপ্পা থা ২ হায়বদি মেদগী জুন, ২০২১ ফাওবগী ওইনা দি.বি.তি.গী মখাদা কোনশিল্লিবশিং য়াওনা নফসা (এ.এ.ৱাই. অমসুং পি.ঐচ.ঐচ.)কী মখাদা কোল্লিবা বেনিফিসরী করোর ৭৯.৮৮রোমদা থা অমগী মীওই অমদা লেম্না অহেনবা চেং-হাৱাই কে.জি. ৫ পীনবগী এল্লোকেসন তৌবা।
2. নফসাগী মখাদা হৌজিক লৈরিবা এল্লোকেসনগী রেসিয়োদা য়ুম্ফম ওইরগা দিপার্তমেন্ত দি ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসননা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইবা গেহু/চেংগী এল্লোকেসন অদু লেপকনি। লোইননা দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসননা হৌজিক লৈরিবা পার্সিএল অমসুং লোকেল লোকদাউনগী ফীভমশিং অমসুং নোং, নোংলৈ নুংশিৎ অসিগুম্বা নোংজু-নুংশাগী খুদোংচাদবা, সপ্লাই চেন অমসুং কোবিদনা পীবা অপনবশিং অসিনচিংবদগী ওইরকপা ফীভম অসি য়েংলগা ওপরেসন তৌবদা মথৌ তারিবশিং অদুগী মতুং ইন্না পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী মখাদা চিংবগী/য়েন্থোকপগী মতম অসি শাংদোক্নবগী ৱারেপ লৌজবা য়াগনি।
3. চেং-হৱাইগী ওইনা অপুনবা আউৎগো অসি চাউরাক্না এল.এম.তি. ৮০ ওইরবা য়াই।
তি.পি.দি.এস.কী মখাদা চাউরাক্না মীওই করোর ৭৯.৮৮দা লেম্না অহেনবা চেং-হৱাই এল্লোকেসন তৌদুনা থা অমদা মীওই অমদা কে.জি.৫ থা অনিগী হায়বদি মেদগী জুন ২০২১ ফাওবা পীবা অসিনা লুপা করোর ২৫৩৩২.৯২গী ফুদ সবসিদী লাকহল্লবা য়াই মসিননা চেংগী ওইবা য়াবা ইকনোমিক কোস্ত অসি এম.তি. অমদা লুপা ৩৬৭৮৯.২ অমসুং গেহুগী ওইনা এম.তি. অমদা লুপা ২৫৭৩১.৪ য়ৌহল্লবা য়াই।
অহেনবা এল্লোকেসন অসিনা কোরোনা ভাইরসনা মরম ওইদুনা থোকহনবা শেন্মীৎলোনগী অপনশিং অসিনা লায়রবদা পীরিবা অৱাবশিং অসি হন্থহল্লগনি। মথংগী থা অনি অসিদা অপনবশিং থোকপনা মরম ওইদুনা লায়রবা ইমুং অমত্তনা চেং-হৱাই ফংদবগী অৱাবা মাইয়োক্নবা তৌহল্লোই।

Cabinet
Cabinet approves allocation of additional foodgrain to NFSA Beneficiaries under Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (Phase III) for another period of two months – May and June, 2021
05 MAY 2021 12:12PM by PIB Delhi
The Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its ex-post facto approval to the following:
1. Allocation of additional foodgrain under Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana Phase III- for another period of 2 months e. May to June, 2021 @ 5 kg per person per month free of cost for about 79.88 Crore beneficiaries covered under NFSA (AAY & PHH) including those covered under DBT.
2. The State/UT-wise allocation in terms of wheat/rice shall be decided by the Department of Food & Public Distribution on the basis of existing allocation ratio under NFSA. Also, the Department of Food and Public Distribution may decide on the extension of the lifting/distribution period under PMGKAY as per operational requirements keeping in view partial and local lockdown situations, and also arising out of adverse weather conditions like monsoon, cyclones, supply chain and Covid-induced constraints etc.
3. The total outgo in terms of food-grains may be approximately 80 LMT.
The allocation of additional food-grain free of cost to approximately 79.88 Crore individuals under TPDS @ 5 Kg per person per month for two months i.e. May to June, 2021 would entail an estimated food subsidy of Rs. 25332.92Crore taking the estimated Economic Cost of Rs. 36789.2/MT for rice and Rs. 25731.4/ MT for wheat.
Additional allocation will ameliorate the hardships faced by poor due to economic disruption caused by Corona Virus. No poor family will suffer on account of non-availability of food-grains due to disruption in the next two months.