PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
02 MAY 2021 7:51PM by PIB Delhi
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 15.68 Crore as Phase-3 of Nationwide Vaccination Drive commences
• The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 15.68 Cr today as the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive commenced yesterday.
• More than 18 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
• The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.10%.
• Four States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N, Lakshadweep, Arunachal Pradesh and Mizoram.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1715478
PM reviews progress of converting Nitrogen plants to Oxygen Plants
The process of converting the existing Pressure Swing Absorption (PSA) nitrogen plants for production of oxygen was discussed. On deliberation with the industries, so far 14 industries have been identified where conversion of plants is under progress. Further 37 Nitrogen plants have been also identified with the help of industry associations.
For details:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715505
PM reviews usage of Gaseous Oxygen for Medical Purposes
Many industries like Steel plants, refineries with petrochemical units, industries using rich combustion process, power plants etc have oxygen plants which produce gaseous oxygen which is used in the process. This oxygen can be tapped for medical use.It is expected that around 10,000 oxygenated beds can be made available in a short period of time by making temporary hospitals near such plants.
For Details:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715504
Cabinet Secretary reviews state of COVID-19 preparedness in Delhi
Shri Rajiv Gauba, Cabinet Secretary, Government of India, today reviewed various aspects of COVID-19 preparedness in Delhi. Officials of the Government of NCT of Delhi (GNCTD) made a presentation in the meeting, covering issues of recent trends in active cases, deaths and positivity rate; availability and expansion plans of medical infrastructure; status of oxygen availability; home isolation procedures and helpline; ambulance services; and testing.
For Details :https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715543
Delhi receives its 2nd Oxygen Express with 120 MT Liquid Oxygen
Indian Railways has now delivered 1094 MT of LMO in 74 tankers to various states across the country. 19 Oxygen Expresses have already completed their journey and 2 more loaded Oxygen Express are on the run carrying 61.46 MT (approx.) of LMO in 4 tankers.
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715525
Railways work swiftly to deploy 10 Isolation Coaches at Dimapur today in keeping State Govt of Nagaland’s demand
Strengthening the capabilities of the nation in the united fight against Covid, the Ministry of Railways has, amongst its multi-pronged initiatives, deployed nearly 4000 Isolation Coaches with almost 64000 beds. 213 Isolation Coaches in use in different parts of India now. As on date more than 3200 free beds available in these Isolation Coaches
For Details:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715500
Govt. of India has so far provided more 16.54 crore vaccine doses to States/UTs Free of Cost
More than 78 lakh doses are still available with the States/UTs to be administered.More than 56 Lakh doses in addition will be received by the States/UTs in the next 3 days.
For Details : https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715481

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
02 MAY 2021 7:51PM by PIB Imphal
• লৈবাক অসিদা কাপ্লিবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিন দোস ঙসি কোতি ১৫.৬৮ হেনখ্রে
• পি.এম.না নাইত্রোজেন প্লান্তশিং ওক্সিজেন প্লান্তশিংদা ওন্থোকপগী খোঙজেল অদু য়েংশিনখ্রে
• পি.এম.না মেদিকেলগী ওইবা হিরমশিংগীদমক গ্যাসিয়র্স ওক্সিজেন শিজিন্ননবা য়েংশিনখ্রে
• কেবিনেত সেক্রেতরীনা দিল্লিদা লৌখৎলিবা কোবিদ-১৯গী চেকশিন থৌরাং য়েংশিনখ্রে
• দিল্লিনা লিক্বুইদ ওক্সিজেন এম.তি. ১২০ পুরিবা মহাক্কী ২শুবা ওক্সিজেন এক্সপ্রেস ফংখ্রে
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হৌখিবদগী ভারতকী অপুনবা ভেক্সিন কাপখিবগী মশিং অসি কোতি ১৫.৬৮ হেনখ্রে
• ঙরাং নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইদকী ফেস-৩ হৌখিবদগী লৈবাক অসিদা কোবিদ ১৯ ভেক্সিন দোসকী অপুনবা মশিং অসি ঙসি কোতি ১৫.৬৮ হেনখ্রে৷
• হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিনেসন দোস লাখ ১৮ হেন্না কাপখ্রে৷
• নেস্নেল মোর্তালিতী রেত তপ্না-তপ্না তারক্লি অমসুং হৌজিক হৌজিক ১.১০%দা লৈ৷
• হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্য মরি/য়ু.তি.শিংনা কোবিদ১৯না মরম ওইদুনা শিখিবগী কেস অমতা রিপোর্ত তৌরক্তে৷ রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অদুদি দি. অমসুং দি. অমসুং দি.অমসুং এন., লক্সদ্বীপ, অরুনাচল প্রদেশ অমসুং মিজোরাম্নি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1715478
পি. এম.না নাইত্রোজেন প্লান্তশিং ওক্সিজেন প্লান্তশিংদা ওন্থোকপগী থৌরাং য়েংশিনখ্রে
ওক্সিজেন পুথোক্নবগীদমক হৌজিক লৈরিবা প্রেসর স্বিইং এবজোর্পসন(পি.এস.এ.) নাইত্রোজেন প্লান্তশিং শেমদোক-শাদোক্তুনা ওক্সিজেন প্লান্তশিং ওন্থোক্নবগী প্রোসেস অদু খন্নখ্রে৷ ইন্দস্ত্রীশিংগা খন্নখিবা অদুদা, হৌজিক ফাওবদা ইন্দস্ত্রী ১৪না প্লান্তশিং অসি শেমদোক-শাদোক্তুনা ওক্সিজেন প্লান্তশিং ওন্থোক্নবগী থবক চত্থরি৷ মখাতানা ইন্দস্ত্রী এসোসিয়েসনশিংগী মতেং লৌদুনা নাইত্রোজেন প্লান্ত ৩৭ ওক্সিজেন প্লান্তশিং ওন্থোক্নবা খন্দোকখ্রে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715505
পি.এম.না মেদিকেলগী ওইবা হিরমশিংগীদমক গ্যাসিয়র্স ওক্সিজেন শিজিন্নরিবা অদু য়েংশিনখ্রে
ইন্দস্ত্রী কয়া অমা খুদম ওইনা স্তীল প্লান্তশিং, পেত্রোকেমিকেল য়ুনিৎশিং শুংলিবা রিফাইনরীশিং, রিচ কম্বসন প্রোসেস শিজিন্নরিবা ইন্দস্ত্রীশিং, পৱার প্লান্তশিং অসিদা ওক্সিজেন প্লান্তশিং হাপতুনা শুংলিবা গ্যাসিয়র্স ওক্সিজেনশিং অদু প্রোসেস অসিদা অদুমক শিজিন্নৈ৷ মসিগী ওক্সিজেন অসি মেদিকেলগী হিরমদা শিজিন্নবা য়াই৷ অসিগুম্বা প্লান্তশিং অসিগা নক্ননা মতম খরগী ওইবা হোস্পিতালশিং শাদুনা অতেনবা মতমদা ওক্সিজিনেতেদ বেদ ১০,০০০রোম ফংহল্লবা য়াই হায়না পান্নরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715504
কেবিনেত সেক্রেতরীনা দিল্লিদা লৌখৎলিবা কোবিদ-১৯গী চেকশিন থৌরাং য়েংশিনখ্রে
ভারত সরকারগী কেবিনেৎ সেক্রেতরী শ্রী রজিব গৌবানা দিল্লিদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা তোঙান তোঙানবা চেকশিন-থৌরাং লৌখৎলিবা অদু য়েংশিনখ্রে৷ দিল্লিগী এন.সি.তি. সরকারগী(জি.এন.সি.তি.দি.) ওফিসিয়েলশিংনা মীফম অদুদা প্রজেন্তেসন অমা পুথোকখ্রে৷ প্রজেন্তেসন অদুগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি হৌখিবা মতম খরা অসিদা এক্তিব কেসকী চাং, শিবগী অমসুং পোজিতিব ওইবগী চাং অদুগী মতাংদা; লৈরিবা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অমসুং এক্সপান্সন প্লানশিং; লৈরিবা ওক্সিজেনগী ফিভমগী; হোম আইসোলেসন প্রোসিদ্যোরশিং অমসুং হেল্পলাইন; এম্বুলেন্স সর্ভিসশিং; অমসুং তেস্তিংগী মতাংদা খন্নখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715543
দিল্লিনা লিক্বুইদ ওক্সিজেন এম.তি. ১২০ পুরিবা মহাক্কী ২শুবা ওক্সিজেন এক্সপ্রেস ফংখ্রে
হৌজিক্তি ইন্দিয়ন রেলৱেনা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা তেঙ্কর ৭৪দা এল.এম.ও. এম.তি. ১০৯৪ দেলিবর তৌখ্রে৷ ওক্সিজেন এক্সপ্রেস ১৯দি মখোয় মখোয়গী খোঙচৎ মপুং ফাখ্রে অমসুং অহেনবা ওক্সিজেন এক্সপ্রেস ২ অমনা তেঙ্কর ৪দা এল.এম.ও. এম.তি. (চাওরাক্না) ৬১.৪৬পুরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715525
নাগালেন্দ রাজ্য সরকারনা হায়জরকপগী মতুং ইন্না, ঙসি দিমাপুরদা আইসোলেসন কোচ ১০ থম্নবা রেলৱেনা হোৎনরি
কোবিদকী মাইয়োক্তা অমতা ওইনা পুন্না লান্থেংমিন্নবদা লৈবাক অসিগী তৌবা ঙম্বা শক্তি অদু হেনগৎনবা, রেলৱে মন্ত্রালয়না ফমুং ৬৪০০০গী কেপাসিতী লৈবা আইসোলেসন কোচ ৪০০০রোম কোবিদকী শিজিন্ননবা থমখ্রে৷ হৌজিক্তি লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা আইসোলেসন কোচ ২১৩ শিজিন্নরি৷ ঙসি ফাওবদা, হায়রিবা আইসোলেসন কোচশিং অসিদা অহাংবা ফমুং ৩২০০ হেন্না লৈরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715500
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা লেম্না ভেক্সিন দোস কোতি ১৬.৫৪ হেন্না ফংহনখ্রে
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা দোস লাখ ৭৮ হেন্না শিজিন্ননবা লৈরি৷ লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ৩ অসিদা অহেনবা দোস লাখ ৫৬ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিনা ফংলগনি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715481
মরুওইবা ত্বীৎশিং
#Unite2FightCorona #LargestVaccineDrive #CoWin digital portal made more user friendly.@PMOIndia @drharshvardhan @AshwiniKChoubey @PIB_India @DDNewslive @airnewsalerts @mygovindia @COVIDNewsByMIB @CovidIndiaSeva @NITIAayog @AyushmanNHA @rssharma3 https://t.co/HgpqacIm37
— Ministry of Health (@MoHFW_INDIA) May 2, 2021
#LargestVaccineDrive #Unite2FightCorona
Search facility for nearest Vaccination centre now on the landing page of the #CoWIN portal. If you are eligible for COVID-19 Vaccination, register now on https://t.co/cFCl4sLDAf pic.twitter.com/Hk5ugGonRm
— Ministry of Health (@MoHFW_INDIA) May 2, 2021
Govt announces various relief measures for tax payers under GST law in light of the severe pandemic.
Read more ➡️https://t.co/cSbydVGeg3
(1/2) pic.twitter.com/yiu6xf2qNk
— Ministry of Finance (@FinMinIndia) May 2, 2021
#Unite2FightCorona https://t.co/0vcJ0qIp1S
— CBIC (@cbic_india) May 2, 2021
#Unite2FightCorona https://t.co/M3tjqQp9ZW
— CBIC (@cbic_india) May 2, 2021
#Unite2FightCorona https://t.co/LOG2h96uk9
— CBIC (@cbic_india) May 2, 2021
#Unite2FightCorona https://t.co/PWGuPlpFbW
— CBIC (@cbic_india) May 2, 2021
#Unite2FightCorona https://t.co/7eLfir9Anu
— CBIC (@cbic_india) May 2, 2021