শেল-থুম মন্ত্রালয়
স্তেৎ দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.)গী লুপা করোর ৮৮৭৩.৬কী অহানবা ইনস্তোলমেন্ত মাংজৌননা থাদোকখ্রে
এস.দি.আর.এফ.কী শেনফমগী চাদা ৫০ ফাওবা রাজ্যশিংনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা থৌরাংশিংদা শিজিন্নবা য়াগনি
01 MAY 2021 8:55AM by PIB Imphal
হোম এফিয়র্সকী অয়াবগী মতুং ইন্না শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা স্পেসিএল দিস্পেনসেসন অমা ওইনা রাজ্য পুম্নমক্তা ২০২১-২২গী চহিগী ওইনা স্তেৎ দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.)কী কেন্দ্রগী সিয়রগী অহানবা ইনস্তোলমেন্ত অদু মহৌশানা লেপ্পা মতমদগী মাংজৌননা থাদোকখ্রে। রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৮৮৭৩.৬কী শেনফম অমা থাদোকখ্রে।
মহৌশানা, ফাইনান্স কম্মিসনগী অয়াবশিংগী মতুং ইন্না এস.দি.আর.এফ.গী অহানবা ইনস্তোলমেন্ত অসি জুন থাদা থাদোকই। অদুম ওইনমক মহৌশাগী ওইনা লৈরিবা প্রোসিজর অদু কোমথোক্লদুনা মাংজৌননা এস.দি.আর.এফ. থাদোকপদা নত্তনা হৌখিবা শেনবা চহিদা রাজ্যশিংদা পীখিবা শেনফম অসিগী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিকেৎ ঙাইবা তৌদনা শেনফম অসিসু থাদোকখিবনি। শেনফম অসিগী চাদা ৫০ ফাওবা হায়বদি লুপা করোর ৪৪৩৬.৮ অসি রাজ্যশিংনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা থৌরাংশিংদা শিজিন্নবা য়াগনি।
এস.দি.আর.এফ.কী ফন্দশিং অসি রাজ্যশিংনা ওক্সিজেন পুথোকপা অমসুং হোস্পিতালশিংদা লৈরিবা স্তোরেজ প্লান্তশিং, ভেন্তিলেতরশিং, এয়র প্যুরিফাইয়রশিংগী অচংবা শেল পীনবা, এম্ব্যুলেন্স সর্ভিসশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা, কোবিদ-১৯ হোস্পিতালশিং, কোবিদ কিয়র সেন্তরশিং, কঞ্জুমেবলশিং, থর্মেল স্কেন্নরশিং, পর্সনেল প্রোতেক্তিব ইক্বিপমেন্ত, তেস্তিং লেবোএতোরীশিং, তেস্তিং কিৎশিং, কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী অৱাৎ অপা লৈনবা য়াওনা কোবিদ-১৯ লাকশিনবগা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা থৌরাংশিংদা শিজিন্নবা য়াগনি।

Ministry of Finance
1st instalment of Rs. 8873.6 crore for State Disaster Response Fund (SDRF) released in advance
Up to 50% of the SDRF amount can be used by the States for COVID-19 containment measures
01 MAY 2021 8:55AM by PIB Delhi
As a special dispensation, the Department of Expenditure, Ministry of Finance at the recommendation of Ministry of Home Affairs has released in advance of the normal schedule the 1st instalment of the Central Share of the State Disaster Response Fund (SDRF) for the year 2021-22 to all the States. An amount of Rs.8873.6 crore has been released to the States
Normally, the first instalment of SDRF is released in the month of June as per the recommendations of the Finance Commission. However, in relaxation of normal procedure, not only has the release of SDRF been advanced, the amount has also been released without waiting for the utilization certificate of the amount provided to the States in the last financial year. Up to 50% of the amount released i.e. Rs.4436.8 crore can be used by the States for COVID-19 containment measures.
The funds from SDRF may be used by the States for various measures related to containment of COVID-19 including meeting the cost of oxygen generation and storage plants in hospitals, ventilators, air purifiers, strengthening ambulance services, COVID-19 hospitals, Covid Care Centres, consumables, thermal scanners, personal protective equipment, testing laboratories, testing kits, containment zone, etc.