Ministry of Health and Family Welfare
Govt. of India has so far provided more 16.37 crore vaccine doses to States/UTs Free of Cost
More than 79 lakh doses are still available with the States/UTs to be administered
Nearly 17 Lakh doses in addition will be received by the States/UTs in the next 3 days
01 MAY 2021 11:40AM by PIB Delhi
Government of India has at the forefront of the fight against the COVID19 pandemic. Vaccination forms an integral component of the five point strategy of Government of India to fight the pandemic (including Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour).
The Liberalised and Accelerated Phase 3 Strategy of Covid-19 Vaccination will be implemented from today (1st May 2021). Registration for the new eligible population groups has commenced since 28th April. Potential beneficiaries can either register directly on CoWIN portal (cowin.gov.in) or through the Aarogya Setu app.
Government of India has so far provided nearly 16.37 crore vaccine doses (16,37,62,300) to States/UTs Free of Cost. Of this, the total consumption including wastages is15,58,48,782doses (as per data available at 8 am today).
More than 79 lakh COVID Vaccine doses (79,13,518) are still available with the States/UTs to be administered.
Furthermore, more than 17lakh (17,31,110) vaccine doses will be received in addition by the States/UTs within the next 3 days.
As was prescribed in the Liberalised and Accelerated Phase-3 Strategy of Covid-19 Vaccination, all the States and UTs have been intimated by the Union Ministry of Health & Family Welfare regarding the total number of vaccine doses that they would receive as part of the “Government of India channel”, of the vaccine doses totally free of cost for the vaccination of 45 years and above beneficiaries.
The following table shows the vaccine doses that would be made available through the “Government of India channel” free of cost to all States/UTs.
State/UT-wise allocation of Covishield and Covaxin vaccines through Govt of India for 1st fortnight of May 2021

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লেম্না ভেক্সিন দোস কোতি ১৬.৩৭ হেন্না ফংহনখ্রে
হৌজিক হৌজিক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা দোস লাখ ৭৯ হেন্না লৈরি
লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ৩ অসিদা অহেনবা দোস লাখ ১৭রোম রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ফংলগনি
01 MAY 2021 11:40AM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসি মাংজিল থানা লান্থেংনরি৷ লাইনা-লাইচৎ অসি থেংননবা(তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র য়াওনা) ভেক্সিন কাপথোকপা অসি ভারত সরকারগী পোইন্ত স্ত্রাতিজী মঙাগী মনুংদা য়াম্না মরু ওইবা শরুক অমনি৷
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইস অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস ৩ স্ত্রাতিজি অদু ঙসিদগী(২০২১গী মে ১) চৎনবা হৌরগনি৷ এপ্রিল ২৮দগী নৌনা ইলিজিবল ওইবা চহি কাংলুপশিংগী রেজিস্ত্রেসন তৌবা হৌখ্রে৷ পোতেন্সিয়েল বেনিফিসরিশিংনা হকথেংননা কো ৱিন পোর্তেলদা(cowin.gov.in) নত্রগা অরোগ্য সেতু এপতা রেজিস্তর তৌবা য়ারগনি৷
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোস কোতি ১৬.৩৭ হেন্না (১৬,৩৭,৬২,৩০০)লেম্না য়েন্থোকখ্রে৷ মসিগী মনুংদা মাংখিবশিং য়াওনা শিজিন্নখিবা অপুনবা মশিং অসি দোস ১৫,৫৮,৪৮,৭৮২(ঙসি অয়ুক পুং ৮দা ফংখিবা দাতাগী মতুং ইন্না)নি৷
ভোক্সিন দোস লাখ ৭৯ হেন্না(৭৯,১৩,৫১৮) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা শিজিন্ননবা লৈরি৷
লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ৩ অসিদা অহেনবা দোস লাখ ১৭ হেন্না(১৭,৩১,১১০) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ফংলগনি৷
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইস অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস -৩ স্ত্রাতিজিদা প্রেসক্রাইব তৌবগী মতুং ইন্না, চহি ৪৫ অমসুং মসিগী মথক্তা লৈরিবা বেনিফিসরিশিংদা ভেক্সিন কাপ্নবগীদমক “গভর্মেন্ত ওফ ইন্দিয়া চেনেল”গী শরুক ওইনা রাজ্যশিংনা/য়ু.তি.শিংনা লেম্না ফংগদৌরিবা কোবিদ ভেক্সিন দোসশিংগী অপুনবা মশিং অদুগী মতাংদা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না রাজ্য পুম্নমক অমসুং য়ু.তি.শিংগী লাওথোকখ্রে৷
রাজ্য পুম্নমক অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদা “গভর্মেন্ত ওফ ইন্দিয়া চেনেল”গী মখাদা লেম্না ফংহনগদৌরিবা কোবিদ ভেক্সিন দোস অদু মখাগী তেবল অসিনা উৎলি৷
২০২১গী মে থাগী অহানবা চয়োল অনিগী ওইনা ভারত সরকারগী খুৎথাংদা ফংহনগদৌরিবা কোবিশিল্দ অমসুং কোবাক্সিন ভেক্সিনশিং অদু রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইনা পীরি