ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୧୫ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟିକାକରଣ କଭରେଜ ସହ ଭାରତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କଲା
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨.୬୯ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି
କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁହାର ହ୍ରାସ ପାଇ ୧.୧୧% ହୋଇଛି
୬ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ
29 APR 2021 10:46AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ ୧୯ ମହାମାରୀ ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ଭାରତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଭାରତର ସାମଗ୍ରିକ କୋଭିଡ ୧୯ ଟିକାକରଣ ୧୫ କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ସାତଟା ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ୨୨,୦୭,୦୬୫ ସେସନରେ ୧୫,୦୦, ୨୦,୬୪୮ କୋଭିଡ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ୯୩,୬୭,୫୨୦ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୬୧,୪୭,୯୧୮ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ, ୧,୨୩,୧୯,୯୦୩ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୬୬,୧୨,୭୮୯ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ), ୫,୧୪,୯୯,୮୩୪ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ହିତାଧିକାରୀ ଓ ୯୮,୯୨,୩୮୦ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ହିତାଧିକାରୀ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ଓ ୫,୧୦,୨୪,୮୮୬ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ) ଓ ୩୧,୫୫,୪୧୮ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ) ୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସ୍କ ହିତାଧିକାରୀ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି ।
ଏଚସିଡବ୍ଲୁ
ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ,
୪୫ରୁ ୬୦ ବୟସ ବର୍ଗ
୬୦ ବୟସ
ସମୁଦାୟ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
୯୩,୬୭,୫୨୦
୬୧,୪୭,୯୧୮
୧,୨୩,୧୯,୯୦୩
୬୬,୧୨,୭୮୯
୫,୧୦,୨୪,୮୮୬
୩୧,୫୫,୪୧୮
୫,୧୪,୯୯,୮୩୪
୯୮,୯୨,୩୮୦
୧୫,୦୦, ୨୦,୬୪୮
ଦେଶରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ହୋଇଥିବା ଟୀକାକରଣରେ ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୬୭.୧୮% ଟୀକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି
ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୧୦୩ ଦିନ (ଏପ୍ରିଲ ୨୮, ୨୦୨୧) ସୁଦ୍ଧା ୨୧,୯୩, ୨୮୧ ଟୀକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
୨୦,୯୪୪ ସେସନରେ ୧୨,୮୨,୧୩୫ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୯,୧୧,୧୪୬ ହିତାଧିକାରୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟୀକା ନେଇଛନ୍ତି ।
ତାରିଖ: ଏପ୍ରିଲ ୨୮, ୨୦୨୧ (୧୦୩ ଦିନ)
ଏଚସିଡବ୍ଲୁ
ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ,
୪୫ରୁ ୬୦ ବୟସ ବର୍ଗ
୬୦ ବୟସ
ସମୁଦାୟ ଉପଲବ୍ଧି
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
୧୯,୭୪୫
୪୧,୬୮୧
୯୭,୯୨୮
୮୬,୪୧୧
୭,୫୦,୩୦୫
୨,୨୭,୯୬୬
୪,୧୪,୧୫୭
୫,୫୫,୦୮୮
୧୨,୮୨,୧୩୫
୯,୧୧,୧୪୬
ଭାରତରେ ଆଜି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧,୫୦,୮୬,୮୭୮ କୋଭିଡ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେଲେଣି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୮୨.୧୦% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨,୬୯,୫୦୭ କୋଭିଡ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୮.୦୭ % ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩,୭୯,୨୫୭ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ଦିଲ୍ଲୀ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, କେରଳ, ଛତିଶଗଡ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ତାମିଲନାଡୁ, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ଓ ରାଜସ୍ଥାନରେ ୭୨.୨୦ % ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୬୩,୩୦୯ଟି ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୩୯,୦୪୭ ଓ କେରଳରେ ୩୫,୦୧୩ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ୩୦,୮୪,୮୧୪ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହା ଦେଶର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୧୬.୭୯ ପ୍ରତିଶତ । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟାରେ ୧,୦୬,୧୦୫ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ୧୧ଟି ରାଜ୍ୟର ୭୮.୨୬% ଭାଗିଦାରୀ ରହିଛି ।
ଦେଶରେ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ହାର (ସିଏଫଆର) ହ୍ରାସ ପାଉଛି ଓ ଏବେ ୧.୧୧% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩୬୪୫ଟି ମୃତ୍ୟୁ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୮.୭୧% ନୂଆ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୧୦୩୫ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଦିଲ୍ଲୀର ଦୈନିକ ୩୬୮ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୬ ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ । ସେଗୁଡିକ ହେଲା ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗରହାବେଳି ଓ ଦାମନ ଓ ଦିଉ, ଲଦାଖ (କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ), ତ୍ରିପୁରା, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ମିଜୋରମ, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s crosses a major landmark with more than 15 Crore Cumulative Vaccination Coverage
More than 21 Lakh doses administered in the last 24 hours
Over 2.69 Lakh Recoveries in the last 24 hours
Case Fatality Rate further Declines to 1.11%
Six States/UTs report No Death in the last 24 hours
29 APR 2021 10:46AM by PIB Delhi
India has crossed a significant landmark in its fight against COVID19 pandemic today. The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 15 Cr.
Cumulatively, 15,00,20,648 vaccine doses have been administered through 22,07,065 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 93,67,520 HCWs who have taken the 1st dose and 61,47,918 HCWs who have taken the 2nd dose, 1,23,19,903 FLWs (1stdose), 66,12,789 FLWs (2nddose), 5,14,99,834 1st dose beneficiaries and 98,92,380 2nd dose beneficiaries more than 60 years old and 5,10,24,886 (1st dose) and 31,55,418 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.
HCWs
FLWs
Age Group 45 to 60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
93,67,520
61,47,918
1,23,19,903
66,12,789
5,10,24,886
31,55,418
5,14,99,834
98,92,380
15,00,20,648
Ten states account for 67.18% of the cumulative doses given so far in the country.
More than 21 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-103 of the vaccination drive (28th April, 2021), 21,93,281 vaccine doses were given. 12,82,135 beneficiaries were vaccinated across 20,944 sessions for 1st dose and 9,11,146 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 28th April,2021 (Day-103)
HCWs
FLWs
45 to 60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
19,745
41,681
97,928
86,411
7,50,305
2,27,966
4,14,157
5,55,088
12,82,135
9,11,146
India’s cumulative recoveries stand at 1,50,86,878 today. The National Recovery Rate is 82.10%.
2,69,507 recoveries were registered in the last 24 hours.
Ten states account for 78.07% of the new recoveries.
3,79,257 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States including Maharashtra, Uttar Pradesh, Delhi, Karnataka, Kerala, Chhattisgarh, West Bengal, Tamil Nadu, Andhra Pradesh and Rajasthan report 72.20% of the new cases.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 63,309. It is followed by Karnataka with 39,047 while Kerala reported 35,013 new cases.
India’s total Active Caseload has reached 30,84,814. It now comprises 16.79% of the country's total Positive Cases. A net incline of 1,06,105 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
Eleven statescumulatively account for 78.26% of India’s total Active Cases.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.11%.
3,645 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 78.71% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (1,035). Delhi follows with 368 daily deaths.
Six States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N, Ladakh (UT), Lakshadweep, Mizoram, Tripura and Arunachal Pradesh.