Ministry of Health and Family Welfare
To address shortage of oxygen tankers in the country, the Union Government imports 20 cryogenic tankers of 10 MT and 20 MT capacity and allocates them to States
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds14.5Crore
Over 2.51 Lakh Recoveries in the last 24 hours
8 States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours
Cumulative Fatality Rate falls to 1.12%
27 APR 2021 11:05AM by PIB Delhi
To address shortage of oxygen tankers in the country, the Union Government has imported 20 cryogenic tankers of 10 MT and 20 MT capacity and allocated them to States. The mapping of liquid medical oxygen (LMO) from the manufacturing plant to different States being a dynamic process and transportation of medical oxygen through cryogenic tankers becoming a bottleneck in making available LMO from the eastern part of the country to other parts, twenty cryogenic ISO containers of capacity 20 MT and 10 MT have been imported to augment the transportation of Oxygen.
The Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) in consultation with Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) under the overall guidance of the Empowered Group-II (EG-II) have mapped the allocation of these containers to suppliers of the following States:
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 14.5 Cr today as part of the world’s largest vaccination drive.
Cumulatively, 14,52,71,186 vaccine doses have been administered through 20,74,721 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 93,24,770 HCWs who have taken the 1st dose and 60,60,718 HCWs who have taken the 2nd dose, 1,21,10,258 FLWs (1stdose), 64,25,992 FLWs (2nddose), 5,05,77,743 1st dose beneficiaries and 87,31,091 2nd dose beneficiaries more than 60 years old and 4,93,48,238 (1st dose) and 26,92,376 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.
HCWs
FLWs
Age Group 45 to 60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
93,24,770
60,60,718
1,21,10,258
64,25,992
4,93,48,238
26,92,376
5,05,77,743
87,31,091
14,52,71,186
Ten states account for 67.3% of the cumulative doses given so far in the country.
More than 31 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-101 of the vaccination drive (26th April, 2021), 31,74,688vaccine doses were given. 19,73,778 beneficiaries were vaccinated across 22,797 sessions for 1st dose and 12,00,910 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 26th April, 2021 (Day-101)
HCWs
FLWs
45 to 60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
25,347
50,829
1,13,062
1,00,751
11,69,656
2,74,518
6,65,713
7,74,812
19,73,778
12,00,910
India’s cumulative recoveries stand at 1,45,56,209 today. The National Recovery Rate is 82.54%.
2,51,827 recoveries were registered in the last 24 hours.
Ten states account for 79.70% of the new recoveries.
3,23,144 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States including Maharashtra, Uttar Pradesh, Delhi, Karnataka, Kerala, Chhattisgarh, West Bengal, Tamil Nadu, Gujarat and Rajasthan report 71.68% of the new cases.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 48,700. It is followed by Uttar Pradesh with 33,551 while Karnataka reported 29,744 new cases.
Cumulatively, more than 28 Crore tests have conducted so far, while the cumulative positivity rate is 6.28%.
India’s total Active Caseload has reached 28,82,204. It now comprises 16.34% of the country's total Positive Cases. A net incline of 68,546 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
The eight States of Maharashtra, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Karnataka, Rajasthan, Tamil Nadu, Gujaratand Kerala cumulatively account for 69.1% of India’s total Active Cases.
Out of the total cases in the country, active cases constitute 16.43% and recoveries 82.54%.
The daily positivity rate currently stands at 20.02%.
The national Cumulative Fatality Rate (CFR) has been falling and currently stands at 1.12%.
2,771 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 77.3% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (524). Delhi follows with 380 daily deaths.
Eight States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N,Ladakh (UT), Tripura, Lakshadweep, Mizoram, Nagaland, Arunachal Pradeshand A&N Islands.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅକ୍ସିଜେନ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଅଭାବ ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ୧୦ ଓ ୨୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ କ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ ୨୦ କ୍ରାୟୋଜେନିକ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଆମଦାନୀ କରି ରାଜ୍ୟଗୁଡିକୁ ଆବଣ୍ଟନ କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର
ଭାରତରେ ୧୪.୫ କୋଟିରୁ ଅଧିକ କୋଭିଡ ଟିକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨.୫୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଲୋକ କୋଭିଡରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି
୮ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ
କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁହାର ହ୍ରାସ ପାଇ ୧.୧୨% ହେଲା
27 APR 2021 11:05AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ ଅକ୍ସିଜେନ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଅଭାବ ମୁକାବିଲା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ୧୦ ଓ ୨୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ କ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ ୨୦ କ୍ରାୟୋଜେନିକ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଆମଦାନୀ କରି ରାଜ୍ୟଗୁଡିକୁ ଆବଣ୍ଟନ କରିଛନ୍ତି । ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟର ଉତ୍ପାଦନ କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡିକରୁ ତରଳ ମେଡିକାଲ ଅକ୍ସିଜେନ (ଏଲଏମଓ)ର ମ୍ୟାପିଂ ଓ କ୍ରାୟୋଜେନିକ ଟ୍ୟାଙ୍କର ଦ୍ୱାରା ଦେଶର ପୂର୍ବ ଭାଗରୁ ମେଡିକାଲ ଅକ୍ସିଜେନ ପରିବହନ କରି ଅନ୍ୟ ରାଜ୍ୟରେ ଏଲଏମଓ ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବାରେ ସମସ୍ୟା ହେଉଥିବାରୁ ଅକ୍ସିଜେନର ଉନ୍ନତ ପରିବହନ ପାଇଁ ୨୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ ଓ ୧୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ କ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ ୨୦ କ୍ରାୟୋଜେନିକ ଆଇଏସଓ କଣ୍ଟେନର ଆମଦାନୀ କରାଯାଇଛି ।
କ୍ଷମତାସମ୍ପନ୍ନ ଗୋଷ୍ଠୀ-୨ (ଇଜି-୨)ର ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ସଡକ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ (ଏମଓଆରଟିଏଚ) ଉଦ୍ୟୋଗ ଓ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ବ୍ୟାପାର ବିଭାଗ (ଡିପିଆଇଆଇଟି) ସହ ଆଲୋଚନା କରି ଏହି ରାଜ୍ୟଗୁଡିକର ଯୋଗାଣକାରୀଙ୍କୁ କଣ୍ଟେନର ଆବଣ୍ଟନ ପାଇଁ ମ୍ୟାପିଂ କରିଛନ୍ତି ।
ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ବଡ ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଭାରତରେ ୧୪.୫ କୋଟିରୁ ଅଧିକ କୋଭିଡ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ସାତଟା ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ୨୦,୭୪,୭୨୧ ସେସନରେ କୋଭିଡ ଟୀକାର ସମୁଦାୟ ୧୪,୫୨,୭୧,୧୮୬ ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏହି ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ୯୩,୨୪,୭୭୦ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ, ଯେଉଁମାନେ ଟୀକାର ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇଛନ୍ତି ଓ ଟୀକାର ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ୬୦,୬୦,୭୧୮ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି । ଏହାବ୍ୟତୀତ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ୧,୨୧,୧୦,୨୫୮ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ, ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ୬୪,୨୫,୯୯୨ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ, ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଟୀକା ନେଇଥିବା ୫,୦୫,୭୭,୭୪୩ ଓ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ୮୭,୩୧,୦୯୧ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହିତ ୪,୯୩,୪୮,୨୩୮ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ଓ ୨୬,୯୨,୩୭୬ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସର ହିତାଧିକାରୀ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି ।
ଏଚସିଡବ୍ଲୁ
ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ,
୪୫ରୁ ୬୦ ବୟସ ବର୍ଗ
Over 60 years
Total
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
1st Dose
2nd Dose
୯୩,୨୪,୭୭୦
୬୦,୬୦,୭୧୮
୧,୨୧,୧୦,୨୫୮
୬୪,୨୫,୯୯୨
୪,୯୩,୪୮,୨୩୮
୨୬,୯୨,୩୭୬
5,05,77,743
87,31,091
14,52,71,186
ଦେଶରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ହୋଇଥିବା ଟୀକାକରଣରେ ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୬୭,୩% ପ୍ରତିଶତ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୧୦୧ ଦିନ (ଏପ୍ରିଲ ୨୬, ୨୦୨୧) ସୁଦ୍ଧା ୩୧,୭୪,୬୮୮ ଟୀକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ୧୯,୭୩,୭୭୮ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ୨୨,୭୯୭ ସେସନରେ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୧୨,୦୦,୯୧୦ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି
ତାରିଖ- ଏପ୍ରିଲ ୨୬, ୨୦୨୧ (୧୦୧ ଦିନ)
ଏଚସିଡବ୍ଲୁ
ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ
୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ
୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ
Total Achievement
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ
ପ୍ରଥମ ଡୋଜ
2nd Dose
1stDose
2ndDose
୨୫,୩୪୭
୫୦୮୨୯
୧୧୩୦୬୨
୧,୦୦,୭୫୧
୧୧,୬୯,୬୫୬
୨୭୪୫୧୮
୬୬୫୭୧୩
7,74,812
19,73,778
12,00,910
ଭାରତରେ ଆଜି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧,୪୫,୫୬,୨୦୯ କୋଭିଡ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେଲେଣି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୮୨.୫୪% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨,୫୧,୮୨୭ କୋଭିଡ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୯.୭୦% ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩,୨୩,୧୪୪ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ଦିଲ୍ଲୀ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, କେରଳ, ଛତିଶଗଡ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ତାମିଲନାଡୁ, ଗୁଜୁରାଟ, ରାଜସ୍ଥାନରେ ୭୧.୬୮% ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୪୮,୭୦୦ଟି ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ୩୩,୫୫୧ ଓ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୨୯,୭୪୪ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ସାମଗ୍ରିକ ଭାବେ ଏଯାଏଁ ୨୮ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟେଷ୍ଟ ହୋଇ ସାରିଥିବା ବେଳେ ପଜିଟିଭ ହାର ୬.୨୮% ରହିଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ୨୮,୮୨,୨୦୪ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହା ଦେଶର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୧୬.୩୪ ପ୍ରତିଶତ । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟାରେ ୬୮,୫୪୬ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଛତିଶଗଡ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ରାଜସ୍ଥାନ, ତାମିଲନାଡୁ, ଗୁଜୁରାଟ ଓ କେରଳ ଭଳି ଆଠଟି ରାଜ୍ୟର ୬୯.୧% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି ।
ଦେଶର ସମୁଦାୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ୧୬.୪୩% ଓ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ୮୨.୫୪% ରହିଛି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ୨୦.୦୨% ରହିଛି ।
ଦେଶରେ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ହାର (ସିଏଫଆର) ହ୍ରାସ ପାଉଛି ଓ ଏବେ ୧.୧୨% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୭୭୧ଟି ମୃତ୍ୟୁ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୭.୩% ନୂଆ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୨୪ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଦିଲ୍ଲୀର ଦୈନିକ ୩୮୦ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୮ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ । ସେଗୁଡିକ ହେଲା ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗରହାବେଳି ଓ ଦାମନ ଓ ଦିଉ, ଲଦାଖ (କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ), ତ୍ରିପୁରା, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ମିଜୋରମ, ନାଗାଲାଣ୍ଡ, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଓ ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ।