প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ক’ভিড-১৯ পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত দেশবাসীক সম্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
মহামাৰীত প্ৰাণ হেৰুওৱাসকলৰ প্ৰতি সমবেদনা জ্ঞাপন
চিকিৎসক, চিকিৎসা কৰ্মচাৰী, পেৰামেডিকেল কৰ্মচাৰী, অনাময় কৰ্মী, এম্বুলেন্স চালক, সুৰক্ষা বাহিনী আৰু আৰক্ষী বাহিনীক তেওঁলোকে আগবঢ়োৱা অৱদানৰ বাবে প্ৰশংসা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
চৰকাৰে অক্সিজেনৰ বৰ্ধিত চাহিদা পূৰণৰ বাবে দ্ৰুততাৰে আৰু সংবেদনশীলতাৰে কাম কৰি আছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
১ মে’ৰ পিছত, ১৮ বছৰৰ ওপৰৰ প্ৰতিজন ব্যক্তিক টীকাকৰণ কৰিব পাৰিব। ভাৰতত উৎপাদিত ভেকছিনৰ আধা অংশ পোনপটীয়াকৈ ৰাজ্য আৰু চিকিৎসালয়লৈ যাবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
১৮ বছৰৰ অধিক বয়সৰ লোকৰ বাবে টীকাকৰণ মুকলিৰ জৰিয়তে চহৰবোৰৰ কৰ্মচাৰীসকলৰ বাবে ভেকছিন দ্ৰুততাৰে উপলব্ধ হ’বঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
জীৱন ৰক্ষাৰ লগতে অৰ্থনৈতিক কাৰ্যকলাপ ৰক্ষা কৰা আৰু জনসাধাৰণৰ জীৱিকাৰ ওপৰত বিৰূপ প্ৰভাৱ হ্ৰাস কৰিবলৈ প্ৰয়াস কৰা হৈছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে শ্ৰমিকসকলৰ আত্মবিশ্বাস বৃদ্ধি কৰিব লাগে আৰু তেওঁলোক য’তেই আছে তাতেই থাকিবলৈ তেওঁলোকক সৈমান কৰা উচিতঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
আজিৰ পৰিস্থিতিত আমি দেশক লকডাউনৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব লাগিবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে লকডাউনক কেৱল অন্তিম বিকল্প হিচাপে গণ্য কৰা উচি
20 APR 2021 10:09PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কোভিড-১৯ পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত দেশবাসীক সম্বোধন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সাম্প্ৰতিক সময়ত ক’ৰোনা মহামাৰীত প্ৰাণ হেৰুওৱাসকলৰ প্ৰতি সমবেদনা জ্ঞাপন কৰে। ‘পৰিয়ালৰ সদস্য হিচাপে এই দুখৰ সময়ত মই আপোনালোকৰ সৈতে আছোঁ। প্ৰত্যাহ্বানটো বৃহৎ, আমি দৃঢ়তা, সাহস আৰু প্ৰস্তুতিৰে ইয়াক সামূহিকভাৱে অতিক্ৰম কৰিব লাগিব’, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। তেওঁ ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত অৱদান আগবঢ়োৱাৰ বাবে চিকিৎসক, চিকিৎসা কৰ্মচাৰী, পেৰামেডিকেল কৰ্মচাৰী, অনাময় কৰ্মী, এম্বুলেন্স চালক সুৰক্ষা বাহিনী আৰু আৰক্ষী বাহিনীকো প্ৰশংসা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তত অক্সিজেনৰ বৰ্ধিত চাহিদা পূৰণৰ বাবে চৰকাৰে দ্ৰুত আৰু সংবেদনশীলতাৰে কাম কৰি আছে। কেন্দ্ৰ, ৰাজ্য চৰকাৰ আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডই চেষ্টা কৰি আছে যে প্ৰতিজন দৰিদ্ৰ ব্যক্তিয়ে অক্সিজেন লাভ কৰে। অক্সিজেন উৎপাদন আৰু যোগান বৃদ্ধিৰ প্ৰচেষ্টা বিভিন্ন স্তৰত চলি আছে। নতুন অক্সিজেন প্ৰকল্প স্থাপন, এক লাখ নতুন চিলিণ্ডাৰ প্ৰদান কৰা, ঔদ্যোগিক ব্যৱহাৰৰ পৰা অক্সিজেন চিকিৎসাখণ্ডত ব্যৱহাৰ কৰা, অক্সিজেন ৰেলৰ দৰে পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমাৰ বিজ্ঞানীসকলে অতি কম সময়ৰ ভিতৰতে ভেকছিনটো প্ৰস্তুত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে আৰু আজি ভাৰতত বিশ্বৰ আটাইতকৈ কম দামৰ ভেকচিন উপলব্ধ যিটো ভাৰতত উপলব্ধ শীতল শৃংখলাৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ। এই দলীয় প্ৰচেষ্টাৰ ফলত ভাৰতে দুটা ‘মেড ইন ইণ্ডিয়া’ ভেকছিনৰ সৈতে বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ টীকাকৰণ অভিযান আৰম্ভ কৰিছে। টীকাকৰণ অভিযানৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ পৰাই এইটো গুৰুত্ব দিয়া হৈছে যে ভেকছিনটো সৰ্বাধিক এলেকাত উপনীত হয় আৰু ইয়াৰ প্ৰয়োজন হোৱা লোকসকলে লাভ কৰে। ভাৰতে বিশ্বৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ কম সময়ত প্ৰথম ১০ কোটি, ১১ কোটি আৰু ১২ কোটি ভেকছিনৰ পালি প্ৰদান কৰিছিল।
কালিৰ ভেকছিন সম্পৰ্কীয় সিদ্ধান্ত সন্দৰ্ভত ভাষণ প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ১ মে’ৰ পিছত ১৮ বছৰৰ অধিক বয়সৰ প্ৰতিজন ব্যক্তিক টীকাকৰণ কৰিব পাৰি। ভাৰতত উৎপাদিত ভেকছিনৰ আধা পোনপটীয়াকৈ ৰাজ্য আৰু চিকিৎসালয়লৈ যাব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে জীৱন ৰক্ষাৰ লগতে অৰ্থনৈতিক কাৰ্যকলাপ ৰক্ষা কৰাৰ লগতে জনসাধাৰণৰ জীৱিকাৰ ওপৰত বিৰূপ প্ৰভাৱ হ্ৰাস কৰাৰ নিশ্চিত প্ৰয়াস কৰা হৈছে। ১৮ বছৰ বা তাতকৈ অধিক জনসংখ্যাৰ বাবে টীকাকৰণ মুকলিৰ জৰিয়তে চহৰবোৰৰ কৰ্মচাৰীসকলৰ বাবে ভেকছিন দ্ৰুততাৰে উপলব্ধ হ’ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক অনুৰোধ জনাই যে তেওঁলোকে শ্ৰমিকসকলৰ আস্থা বৃদ্ধি কৰিব লাগে আৰু তেওঁলোক য’তেই আছে তাতেই থাকিবলৈ তেওঁলোকক থাকিবলৈ সৈমান কৰিব লাগে। ৰাজ্যসমূহৰ এই আত্মবিশ্বাসে শ্ৰমিক আৰু শ্ৰমিকসকলক যথেষ্ট সহায় কৰিব আৰু তেওঁলোকে য’তেই নাথাকক কিয় ভেকছিন লাভ কৰিব আৰু তেওঁলোকৰ কামো ক্ষতিগ্ৰস্ত নহ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে প্ৰথম ঢৌৰ প্ৰাৰম্ভিক দিনবোৰতকৈ প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰিবলৈ আমাৰ ওচৰত যথেষ্ট উন্নত জ্ঞান আৰু সম্পদ আছে। শ্ৰী মোদীয়ে ভাৰতৰ জনসাধাৰণক এক ভাল আৰু ধৈৰ্য্যশীল যুঁজৰ বাবে কৃতিত্ব দিয়ে। তেওঁ কয়, জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণৰ শক্তিৰে আমি ক’ৰোনাৰ এই ঢৌকো পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হ’ম। প্ৰয়োজনৰ সময়ত ৰাইজক সহায় কৰি থকা সামাজিক সংগঠনসমূহৰ অৱদানক তেওঁ অভিবাদন জনায় আৰু সহায়ৰ প্ৰয়োজন হোৱা লোকসকলক সহায় কৰিবলৈ সকলোকে আগবাঢ়ি যাবলৈ আহ্বান জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱপ্ৰজন্মক তেওঁলোকৰ এলেকা আৰু চুবুৰীয়া অঞ্চলত উপযুক্ত আচৰণ বজাই ৰখাত সহায় কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। ই নিয়ন্ত্ৰণ ক্ষেত্ৰ, কাৰ্ফিউ বা লকডাউন পৰিহাৰ কৰাত সহায় কৰিব। তেওঁ শিশুসকলক এনে এক পৰিৱেশ সৃষ্টি কৰিবলৈ আহ্বান জনায় যাতে বিনা কাৰণত তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকলে ঘৰৰ বাহিৰলৈ ওলাই নাযায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজিৰ পৰিস্থিতিত আমি দেশক লকডাউনৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব লাগিব। তেওঁ ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক লকডাউনক কেৱল অন্তিম বিকল্প হিচাপে গণ্য কৰিবলৈ অনুৰোধ জনায়। আমি মাইক্ৰ’ কণ্টেইনমেণ্ট অঞ্চলত গুৰুত্ব দিব লাগিব আৰু লকডাউন পৰিহাৰ কৰিবলৈ যথাসাধ্য চেষ্টা কৰিব লাগিব, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।

Prime Minister's Office
PM addresses the nation on the COVID-19 situation
Expresses condolences for the lives lost to the pandemic
Praises doctors, medical staff, paramedical staff, sanitation workers, ambulance drivers, security forces and police force for their contribution
Government is working with speed and sensitivity to meet the increasing demand of oxygen: PM
After 1st May, every person above 18 years can be vaccinated. Half of the vaccine produced in India will go directly to the states and hospitals: PM
By opening vaccination for population above 18 years, vaccine will be available quickly for the workforce in the cities: PM
Along with saving lives, effort is to save the economic activities and ensure minimum adverse impact on the livelihood of the people: PM
State governments should boost the confidence of the labourers and convince them to stay wherever they are: PM
In today’s circumstances, we have to save the country from lockdown: PM
State governments should treat lockdown only as a measure of the last resort. We have to concentrate on micro containment zones and have to try our best to avoid lockdown: PM
20 APR 2021 10:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the nation on the COVID-19 situation today.
The Prime Minister expressed condolences for the lives lost to the pandemic in the recent times. “I am with you in this time of grief as a family member. The challenge is huge, we have to overcome it collectively with determination, courage and preparation” said the Prime Minister. He also paid tribute to the doctors, medical staff, paramedical staff, sanitation workers, ambulance drivers security forces and police force for their contribution in the fight against Corona.
The Prime Minister said that the Government is working with speed and sensitivity to meet the increasing demand of oxygen in the various parts of the country. Centre, State Governments and private sector are trying that every needy person gets oxygen. Efforts to increase oxygen production and supply are on at various levels. Measures like installing new oxygen plants, providing one lakh new cylinders, diverting oxygen from the industrial use, Oxygen Rail are being undertaken.
The Prime Minister said that that our scientists came out with the vaccine in a very short time and today India has the cheapest vaccine in the world which is compatible with the cold-chain available in India. Due to this team effort, India has embarked upon the world’s largest vaccination drive with two ‘made in India’ Vaccines. From the very first phase of the vaccination drive, it has been emphasized that the vaccine reaches the maximum areas and to the people who need it. India gave first 10 crore, 11 crore and the 12 crore vaccine doses in the shortest time in the world.
Speaking about the yesterday’s vaccine related decision, the Prime Minister said that after 1st May, every person above 18 years of age can be vaccinated. Half of the vaccine produced in India will go directly to the states and hospitals.
The Prime Minister emphasized that along with saving lives, effort is to save the economic activities and ensure minimum adverse impact on the livelihood of the people. By opening vaccination for 18 years and above population, vaccine will be available quickly for the workforce in the cities. The Prime Minister requested the state governments that they should boost the confidence of the workers and convince them to stay wherever they are. This confidence by the states will greatly help the workers and labourers and they will get the vaccine wherever they are and their work will also not suffer.
The Prime Minister said that we have much better knowledge and resources to meet the challenge than the initial days of the first wave. Shri Modi credited the people of India for a good and patient fight. He said, with the strength of people’s participation, we will be able to defeat this wave of Corona too. He saluted the contribution of social organizations who are helping the people in the time of need and called upon everyone to move forward to help the people who require help.
The Prime Minister, called upon the youth to help in maintaining covid appropriate behaviour in their areas and neighbourhood. This will help in avoiding containment zones, curfews or lockdowns. He also asked children to create an atmosphere where their family members avoid going out unnecessarily.
The Prime Minister said in today’s circumstances, we have to save the country from lockdown. He asked state governments to treat lockdown only as a measure of the last resort. We have to concentrate on micro containment zones and have to try our best to avoid lockdown, the Prime Minister said.