Cabinet
Cabinet approves Bangalore Metro Rail Project Phase 2A and Phase 2B
20 APR 2021 3:44PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved Bangalore Metro Rail Project Phase 2A (Central Silk Board Junction to K.R. Puram) and Phase 2B (K.R. Puram to Airport via Hebbal Junction) of total length 58.19 km. The total completion cost of the project is Rs. 14,788.101 Crore.
Implementation of the project will provide the much needed additional public transport infrastructure to Bangalore.
Objectives:
The project will streamline the urban transportation system in Bengaluru, which is stressed due to intensive developments, increase in the number of private vehicles and heavy construction in the city putting stress on travel infrastructure and industrial activities and to provide the people a safe, secure, reliable and comfortable public transport.
The Metro Project in itself is an innovation over the conventional system of urban transport. The project involves integration with other urban transport system in an efficient and effective manner which is possible only by adopting innovative methods of designing, technology and institutional management.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা বেঙ্গলোর মেত্রো রেল প্রোজেক্ত ফেজ ২.এ. অমসুং ফেজ ২.বি.গী অয়াবা পীখ্রে
20 APR 2021 3:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা য়ুনিয়ন কেবিনেতনা পুন্না কিলোমিতর ৫৮.১৯ শাংবা বেঙ্গলোর মেত্রো রেল প্রোজেক্ত ফেজ ২.এ. (সেন্ত্রেল সিল্ক বোর্দ জংসনদগীনা কে.আর. পুরাম ফাওবা) অমসুং ফেজ ২.বি. (কে.আর. পুরামদগীনা এয়রপোর্ত বাইয়া হেবল জংসন ফাওবা)গী অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্ত অসিদা চংগদবা অপুনবা শেনফম অসি লুপা করোর ১৪,৭৮৮.১০১নি।
প্রোজেক্ত অসি হাপচিনবা অসিনা বেঙ্গলোরদা পব্লিক্কী ওইবা পোৎ পুথোক-পুশিন তৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা হেন্না কান্নহল্লগনি।
পান্দমশিং:
প্রোজেক্ত অসিনা বেঙ্গালুরুগী চাওখৎ থৌরাংগীদমক লৌখৎলিবা থবকশিংনা মরম ওইদুনা অৱাবা থেংনরিবা, লনাইগী গারীশিং মশীং হেনগৎলকপা অমসুং সহর মনুং অসিদা য়াম্না কন্না শেগৎ শাগৎলকপনা মরম ওইদুনা চৎথোক-চৎশিন্দা অপনবা লাকপা অমসুং ইন্দস্ত্রীগী থবকশিং অমসুং মীয়ামবু তেক্ত কাইদবা, শোইদবা, অমসুং নুঙাইরবা মীয়ামগী ওইবা চৎথোক-চৎশিন অমা ফংলগনি।
মেত্রো প্রোজেক্ত অসি আর্বান ত্রান্সপোর্ত্তা থায়নগী হান্নগী সিস্তেমগী মহুৎতা নৌনা পুথোকপা অমনি। প্রোজেক্ত অসিনা আর্বান ত্রান্সপোর্ত সিস্তেমগা য়াম্না কান্নবা অমদা পুল্লি হায়রিবা অসিনা দিজাইন্নিং, তেক্নোলোজী অমসুং ইন্সতিত্যুসনেল মেনেজমেন্তদা অনৌবা মেথোদ অমা পীরি।