Prime Minister's Office
PM congratulates His Majesty King Abdullah II and people of Hashemite Kingdom of Jordan on the occasion of the 100th anniversary of the founding of the state of Jordan
13 APR 2021 10:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated His Majesty King Abdullah II and people of Hashemite Kingdom of Jordan on the occasion of the 100th anniversary of the founding of the state of Jordan through a video message.
In his video message, the Prime Minister expressed his heartiest congratulations and warm greetings to His Majesty King Abdullah II and the people of Jordan. Prime Minister Modi hailed the far-sighted leadership of His Majesty, under whom Jordan has achieved sustainable and inclusive growth, and remarkable developments in economic and socio-cultural fields. Highlighting the key role of His Majesty King Abdullah-II in the promotion of peace in West Asia, the Prime Minister noted that Jordan has today emerged as a powerful voice and global symbol of moderation in an important region of the world.
Noting the deepening of relations between India and Jordan, the Prime Minister fondly recalled the historic visit of His Majesty King Abdullah-II to India in 2018, during which His Majesty had reiterated the Amman message of 2004 of tolerance, unity, and respect for human dignity.
The Prime Minister noted that India and Jordan were united in the belief that moderation and peaceful co-existence were essential for peace and prosperity. He stressed that the two sides would continue to walk side by side in their joint efforts for a greater future for all humanity.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জোর্দান লৈবাক শেমগৎখিবা চহী ১০০ শুরকপগা মরী লৈননা পাংথোক্লিবা থৌরমদা নিংথৌ অব্দুল্লাহ II অমসুং জোর্দানগী হশেমাইত কিংদমগী প্রজা মীয়াম্বু নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
13 APR 2021 10:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা ভিদিও মেসেজ অমগী খুৎথাংদা জোর্দানগী রাজ্য শেমগৎখিবা চহী ১০০ শুরকপগা মরী লৈননা পাংথোক্লিবা থৌরমদা নিংথৌ অব্দুল্লাহ II অমসুং জোর্দানগী হশেমাইত কিংদমগী প্রজা মীয়াম্বু নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে৷
মহাক্কী ভিদিও মেসেজ অদুদা, প্রধান মন্ত্রী অসিনা নিংথৌ অব্দুল্লাহ II অমসুং জোর্দানগী প্রজাশিংবু থমোই শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে৷ মিৎয়েং শাংনা উবা ঙম্বা নিংথৌ অব্দুল্লাহগী লুচিং মখাদা, জোর্দান লৈবাক অসিনা ইকোনোমিক অমসুং সোসিয়ো-কল্চরেল ফিল্দশিংদা কা-হেন্না চাওখৎপা পুরকপা ঙম্লিবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ নোংচুপ থংবা এসিয়াদা শিন্তি হেন্না লৈহন্নবা নিংথৌ অব্দুল্লাহ- IIনা লৌখিবা থৌদাং অদু পল্লদুনা, ঙসিদি জোর্দান লৈবাক অসি মোদিরেসন অমসুং ইনক্লুসিবিতীগী গ্লোবেল সিম্বোল অমা ওইনা অমসুং শক্তি লৈরবা খোল্লাউ অমা ওইনা থোকলক্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷
ভারত অমসুং জোর্দান লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরী অদু পল্লদুনা, নিংথৌ অব্দুল্লাহ- IIনা ইতিহাসিক ওইরবা মওং অমদা ২০১৮দা ভারততা লাক্তুনা তোলিরেন্স, য়ুনিতী অমসুং মীওইবা জাতিবু ইকাই খুম্নবা উৎপগী ২০০৪গী অমন মেসেজ অদু প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না পনখ্রে৷
লৈবাক অমা অসি শান্তি লৈনা লৈহনবা অমসুং চাওখৎপা পুরকপা মতমদা মোদিরেসন অমসুং পিছফুল কো-একজিস্তেন্স অসি য়াম্না মরু ওই হায়বা থাজবা অসিদা ভারত অমসুং জোর্দান লৈবাক অনি অমতা ওইনা লেপ্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷
মীওইবা জাতি অসিগী তুমগী পুন্সি অসিদা হেন্না শাফবা মওং অমদা পুরক্নবগীদমক লৈবাক অনি অসিনা পুন্না খুৎশম্নদুনা লেপ্পা-লৈতনা হোৎনরগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷