প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ১৪দা এসোসিয়েসন ওফ ইন্দিয়ন য়ুনিভর্সিতীগী ৯৫শুবা এনুএল মীত অমসুং ভাইস-চাঞ্চলরশিংগী নেস্নেল সেমিনারদা ৱা ঙাংগদৌরি
পি.এম.না দা. বি.আর. অমবেদকরগী মরমদা শ্রী কিশোর মকৱানানা ইবা লাইরিকসু রিলিস তৌগদৌরি
13 APR 2021 11:27AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ২০২১গী এপ্রিল ১৪গী অয়ুক্কী পুং ১১ তাবা মতমদা এসোসিয়েসন ওফ ইন্দিয়ন য়ুনিভর্সিতীগী ৯৫শুবা এনুএল মীত অমসুং ভাইস-চাঞ্চলরগী নেস্নেল সেমিনারদা ৱা ঙাংলগনি৷ মহাক্না দা. বি.আর. অমবেদকরগা মরী লৈননা শ্রী কিশোর মকৱানানা ইবা লাইরিক মরিসু লোঞ্চ তৌরগনি৷ থৌরম অসিদা গুজরাতকী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রী অমসুং কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রীসু শরুক য়ারগনি৷ থৌরম অসি অহমেদবাদতা লৈরিবা দা. বাবাসাহেব অমবেদকর ওপন য়ুনিভর্সিতীনা শিল্লগনি৷
এ.আই.য়ু. মীত অমসুং নেস্নেল সেমিনার ওফ ভাইস-চাঞ্চলরগী মরমদা
লৈবাক অসিদা লৈরিবা হাইয়র এজুকেসনগী প্রিমিয়র এপেক্স বোদী অমা ওইরিবা, এসোসিয়েসন ওফ ইন্দিয়ন য়ুনিভর্সিতী(এ.আই.য়ু.)না ২০২১ সচহী অসিগী এপ্রিল ১৪-১৫দা মহাক্কী ৯৫শুবা এনুএল মীত পাংথোক্লগনি৷ মীত অসিদা এ.আই.য়ু.না হৌখিবা চহীশিং অসিদা ফংখিবা এচিবমেন্তশিং, মহাক্কী ফাইনান্সিয়েল স্তেতমেন্ত অমসুং মতুং তারকপদা পাংথোক্কদৌরিবা এক্তিবিতীশিংগী স্কিম অদু উৎথোক্লগনি৷ মসি জোনাল ভাইস-চাঞ্চলর মীতকী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মরমদা অমসুং চহী অসিদা পাংথোকখিবা অতোপ্পা খন্ন-নৈনখিবা অদুগী মতাংদা মেম্বরশিং অসিদা খঙহন্নবা প্লেতফোর্ম অমসু ওইরি৷
মীত অসিনা দা. সর্ভেপল্লি রাধাকৃষ্ণ অমসুং দা. শ্যাম প্রসাদ মুখর্জীগুম্বা স্তেলৱার্ত পেত্রোনেজকী মখাদা ১৯২৫দা লিংখৎখিবা এ.আই.য়ু.গী ৯৬শুবা মপোক কুমওন্দা পাংথোক্লগনি৷
ভারততা হাইয়র এজুকেসন অসি ত্রান্সফোর্ম তৌনবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী-২০০ চৎনহনবা' হায়বা থীম অসিদা ভাইস-চাঞ্চলরগী নেস্নেল সেমিনার অমা মীত অসিদসু পাংথোক্কদৌরি৷ মসিনা হন্দক্তা লো়ঞ্চ তৌখিবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী-২০২০ অসি মহাক্কী প্রাইমরী স্তেকহোল্দরশিং ওইরিবা, মহৈরোইশিং অসিদা ক্লিয়র-কত এক্সন প্লানগা লোইননা পাংথোক্ননবগীদমক ইমপ্লিমেন্তেসন স্ত্রাতিজিশিং পুথোক্নবা পান্দম থম্লি৷
রিলিস তৌগদৌরিবা লাইরিকশিং অসিগী মরমদা
বাবা সাহেব ভিমরাউ অমবেদকরকী পুন্সি ৱারি য়ুমফম ওইদুনা শ্রী কিশোর মকৱানানা ইবা মখাগী লাইরিক মরি অসি প্রধান মন্ত্রীনা রিলিস তৌরগনি:
১. দা. অমবেদকর জিবন দর্শন,
২. দা. অমবেদকর ব্যাক্তি দর্শন,
৩. দা. অমবেদকর রাস্ত্র দর্শন, অমসুং
৪. দা. অমবেদকর আয়াম দর্শন

Prime Minister's Office
PM to address Association of Indian Universities’ 95th Annual Meet and National Seminar of Vice-Chancellors on 14th April
PM to also release books on Dr. BR Ambedkar authored by Shri Kishor Makwana
13 APR 2021 11:27AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Association of Indian Universities’ 95th Annual Meet and National Seminar of Vice-Chancellors on 14th April 2021 at 11 AM through video conferencing. He will also launch four books related to Dr BR Ambedkar, authored by Shri Kishor Makwana. Governor and Chief Minister of Gujarat and Union Education Minister will also be present. The event is being hosted by Dr Babasaheb Ambedkar Open University, Ahmedabad.
About the AIU Meet and National Seminar of Vice-Chancellors
Association of Indian Universities (AIU), a premier apex body of higher education in the country, is conducting its 95th Annual Meet this year on 14th-15th April 2021. The Meet is an occasion for AIU to showcase its past year's achievements, present its financial statement and delineate the scheme of activities for the forthcoming year. It is also a platform to inform the members about the recommendations of Zonal Vice-Chancellors Meets and other discussions conducted throughout the year.
The Meet will also commemorate and celebrate the 96th Foundation day of AIU, established in 1925 under the patronage of stalwarts like Dr Sarvepalli Radhakrishnan and Dr Shyama Prasad Mukherjee.
A National Seminar of Vice-Chancellors on the theme 'Implementing National Educational Policy-2020 to Transform Higher Education in India'is also being organised during the Meet. It aims to work out implementation strategies for the recently launched National Education Policy− 2020 with a clear-cut action plan on effectively implementing the policy in the interest of its primary stakeholders, the students.
About books to be released
The Prime Minister will also release the following four books based on Baba Saheb Bhimrao Ambedkar's life, written by Shri Kishor Makwana:
1. Dr. Ambedkar Jivan Darshan,
2. Dr. Ambedkar Vyakti Darshan,
3. Dr Ambedkar Rashtra Darshan, and
4. Dr. Ambedkar Aayam Darshan