ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ ସହ ଭାରତର ସାମୂହିକ ଟୀକାକରଣ ୧୦ କୋଟି ଛୁଇଁଲା
ଭାରତରେ ଦୈନିକ ସର୍ବାଧିକ ହାରାହାରି ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଛି
୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୮୧% ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା
11 APR 2021 11:55AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ ସାମୂହିକ କୋଭିଡ- ୧୯ ଟୀକାକରଣ ରବିବାର ୧୦ କୋଟି ଟପିଛି ।
ରବିବାର ସକାଳ ୭ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୫,୧୭,୯୬୩ ସେସନରେ ୧୦,୧୫,୯୫,୧୪୭ ଟୀକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ୯୦,୦୪,୦୬୩ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୫୫,୦୮,୨୮୯ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ, ୯୯,୫୩,୬୧୫ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୪୭,୫୯,୨୦୯ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ), ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ୩,୯୬,୫୧,୬୩୦ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ହିତାଧିକାରୀ ଓ ୧୮୦୦୨୦୬ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ହିତାଧିକାରୀ ଓ ୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସ୍କ ୩୦୨୭୬୬୫୩ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ) ଓ ୬୪୧୪୮୨ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ) ହିତାଧିକାରୀ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି ।
ଦେଶର ଆଠଟି ରାଜ୍ୟରେ ସମୁଦାୟ ଡୋଜର ୬୦.୨୭% ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୮୫ ଦିନରେ (ଏପ୍ରିଲ ୧୦,୨୦୨୧) ସୁଦ୍ଧା ୩୫,୧୯,୯୮୭ ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ୩୧,୨୨,୧୦୯ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ୪୨,୫୫୩ ସେସନରେ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୩,୯୭,୮୭୮ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଦିଆ ଯାଇଥିବା ଦୈନିକ ଡୋଜ ଅନୁଯାୟୀ ଭାରତ ହାରାହାରି ୩୮,୩୪,୫୭୪ ସହ ପ୍ରଥମ ସ୍ଥାନରେ ରହିଛି ।
ନିମ୍ନ ଗ୍ରାଫରେ ଭାରତ ଓ ବିଦେଶରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ହାରାହାରି ଦୈନିକ ଡୋଜର ତୁଳନାତ୍ମକ ଚିତ୍ର ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଭାରତର ଦୈନିକ ମାମଲା ବଢିବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧,୫୨,୮୭୯ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଛତିଶଗଡ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ଦିଲ୍ଲୀ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, କେରଳ, ତାମିଲନାଡୁ, ଗୁଜୁରାଟ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଓ ରାଜସ୍ଥାନ ଭଳି ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ଦୈନିକ କୋଭିଡ ସଂକ୍ରମଣ ବଢିଛି । ଏହି ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୮୦.୯୨% ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୫,୪୧୧ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି । ଛତିଶଗଡରେ ୧୪,୦୯୮ ଓ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ୧୨,୭୪୮ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
୧୬ଟି ରାଜ୍ୟରେ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣର ବର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଣୁ ହାର ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି ।
ଭାରତ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ୧୧, ୦୮, ୦୮୭ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଦେଶର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ଏହା ୮.୨୯% । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରୁ ୬୧,୪୫୬ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
୧୧, ୦୮, ୦୮୭ , ୮.୨୯% ୬୧,୪୫୬ ୨୪ ୭୦.୮୨% ୪୮.୫୭%
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୭୦.୮୨% ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଛତିଶଗଡ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଓ କେରଳରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି । ଦେଶର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୪୮.୫୭% କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ନିମ୍ନ ଗ୍ରାଫରେ ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ତଥ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି ସୁଦ୍ଧା ୧,୨୦,୮୧, ୪୪୩ ରହିଛି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୦.୪୪% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୯୦,୫୮୪ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ବଢିବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୮୩୯ ମୃତ୍ୟୁ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୮୬.୪୧% ନୂଆ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୩୦୯ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏହାପଛକୁ ଛତିଶଗଡରେ ୧୨୩ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କୌଣସି କୋଭିଡ- ୧୯ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ । ସେଗୁଡିକ ହେଲା ଦାମନ ଓ ଦିଉ, ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗରହାବେଳି, ନାଗାଲାଣ୍ଡ, ତ୍ରିପୁରା, ମେଘାଳୟ, ସିକିମ, ମିଜୋରମ, ମଣିପୁର, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଆଇଲାଣ୍ଡ ଓ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage achieves a landmark of 10 crore with over 35 Lakh doses given in the last 24 hours
India continues to administer highest average doses per day
10 states account for 81% of the Daily New Cases
11 APR 2021 11:55AM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 10 Cr today.
Cumulatively, 10,15,95,147 vaccine doses have been administered through 15,17,963 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 90,04,063 HCWs who have taken the 1st dose and 55,08,289 HCWs who have taken the 2nd dose, 99,53,615 FLWs (1stdose), 47,59,209 FLWs (2nddose), 3,96,51,630 1st dose beneficiaries and 18,00,206 2nd dose beneficiaries more than 60 years old and 3,02,76,653 (1st dose) and 6,41,482 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60.
HCWs
FLWs
Age Group 45-60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
90,04,063
55,08,289
99,53,615
47,59,209
3,02,76,653
6,41,482
3,96,51,630
18,00,206
10,15,95,147
Eight states account for 60.27% of the total doses given so far in the country.
Over 35 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-85 of the vaccination drive (10th April, 2021), 35,19,987 vaccine doses were given. Out of which, 31,22,109 beneficiaries were vaccinated across 42,553 sessions for 1st dose and 3,97,878 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 10th April,2021
HCWs
FLWs
45 to <60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
15,690
28,468
86,285
1,00,174
20,21,609
59,418
9,98,525
2,09,818
31,22,109
3,97,878
In terms of the number of daily doses administered globally, India continues to remain at the top with an average of 38,34,574 doses administered per day.
The graph below gives a comparison of the average daily vaccine doses being administered in India and abroad.
India’s daily new cases continue to rise. 1,52,879 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States including Maharashtra, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Delhi, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu, Gujarat, Madhya Pradesh and Rajasthan have shown a rise in the COVID daily new cases. 80.92% of the new cases are reported from these 10 states.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 55,411. It is followed by Chhattisgarh with 14,098 while Uttar Pradesh reported 12,748 new cases.
Sixteen states, as shown under, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload has reached 11,08,087. It now comprises 8.29% of the country's total Positive Cases. A net incline of 61,456 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
The five states of Maharashtra, Chhattisgarh, Karnataka, Uttar Pradesh and Kerala cumulatively account for 70.82% of India’s total active cases. Maharashtra alone accounts for 48.57% of the total active caseload of the country.
The graph below depicts the trajectory of active cases in India.
India’s cumulative recoveries stand at 1,20,81,443 today. The National Recovery Rate is 90.44%.
90,584 recoveries were registered in the last 24 hours.
Daily Deaths continue to show an upward trend. 839 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 86.41% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (309). Chhattisgarh follows with 123 daily deaths.
Ten States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N, Nagaland, Tripura, Meghalaya, Sikkim, Mizoram, Manipur, Lakshadweep, A&N Islands and Arunachal Pradesh.