ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
51ତମ ଦାଦାସାହେବ ଫାଲକେ ପୁରସ୍କାରରେ ସମ୍ମାନିତ ହେବେ ରଜନୀକାନ୍ତ
01 APR 2021 12:46PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରକାଶ ଜାଭଡେକର ଆଜି 51ତମ ଦାଦାସାହେବ ଫାଲକେ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତାଙ୍କ ନାମ ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି । କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଅଭିନେତା ଶ୍ରୀ ରଜନୀକାନ୍ତଙ୍କୁ 2019 ପାଇଁ ଏହି ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । ଜାତୀୟ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ପୁରସ୍କାର ସହିତ ଏହି ପୁରସ୍କାର ମେ’ 3ରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଏହି ପୁରସ୍କାର ଘୋଷଣା କରି ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଚୟନ କର୍ତ୍ତା ମାନଙ୍କ ସର୍ବସମ୍ମତି କ୍ରମେ ଏହି ନିଷ୍ପତ୍ତି ହୋଇଛି, ଯାହାକୁ ସରକାର ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଚୟନ କମିଟିରେ ପାଞ୍ଚ ଜଣ ସଦସ୍ୟ ରହିଥିଲେ ।
1. ଶ୍ରୀମତୀ ଆଶା ଭୋସଲେ
2. ଶ୍ରୀ ମୋହନଲାଲ
3. ଶ୍ରୀ ବିଶ୍ୱଜିତ୍ ଚାଟାର୍ଜୀ
4. ଶ୍ରୀ ଶଙ୍କର ମହାଦେବନ୍
5. ଶ୍ରୀ ସୁଭାଷ ଘାଇ
ଶ୍ରୀ ରଜନୀକାନ୍ତଙ୍କ ସଫଳତା ବିଷୟରେ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସେ ଜଣେ ପ୍ରଖ୍ୟାତ ଅଭିନେତା ଯିଏ କି ପଚାଶ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ସମୟ ଧରି ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ମନୋରଞ୍ଜନ ପ୍ରଦାନ କରିଆସୁଛନ୍ତି । ଏହି ସଫଳତା ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ମନ୍ତ୍ରୀ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।

Ministry of Information & Broadcasting
Rajinikanth to be honoured with 51st Dadasaheb Phalke Award
01 APR 2021 12:46PM by PIB Delhi
Union Minister for Information and Broadcasting Shri Prakash Javadekar today announced the recipient of the 51st Dadasaheb Phalke Award. The award for 2019 will be conferred to legendary actor Shri Rajinikanth. It will be presented on 3rd May, along with the National Film Awards.
Announcing the award in New Delhi, the Minister said that the choice was unanimously made by the members of the Jury, which the Government accepted. The jury consisted of five members.
1. Ms Asha Bhosle
2. Shri Mohanlal
3. Shri Biswajit Chatterjee
4. Shri Shankar Mahadevan
5. Shri Subhash Ghai
Speaking on the achievements of Shri Rajinikanth, the Minister said that he is an iconic actor who has ruled the hearts of Indians for over fifty years. The Minister congratulated the legendary actor on the achievement.
Saurabh Singh