ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ତାମିଲନାଡ଼ୁ ଏବଂ ଗୁଜରାଟରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ବଢ଼ିବାରେ ଲାଗିଛି
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୬.୧ କୋଟି ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି
30 MAR 2021 11:40AM by PIB Bhubaneswar
ଛଅଟି ରାଜ୍ୟ: ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ତାମିଲନାଡ଼ୁ ଏବଂ ଗୁଜରାଟରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାରୁ ୭୮.୫୬% ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ଛଅଟି ରାଜ୍ୟରୁ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ ୫୬,୨୧୧ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗେଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୩୧,୬୪୩ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ପଞ୍ଜାବରେ ୨୮୬୮ ଏବଂ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୨୭୯୨ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ।
ନିମ୍ନରେ ସୂଚିତ ଦଶଟି ରାଜ୍ୟରେ କରୋନା ମାମଲା ଉର୍ଦ୍ଧ୍ୱମୁଖୀ ରହିଛି ।
ଭାରତରେ ମୋଟ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି ୫,୪୦,୭୨୦ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଭାରତରେ ଏବେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ୪.୪୭% ରହିଛି ସକ୍ରିୟ ମାମଲା । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ ୧୮,୯୧୨ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କେରଳ, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼ରେ ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୭୯.୬୪% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି । କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୬୨% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି ।
ଅପରପକ୍ଷରେ ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧୦,୦୭,୦୯୧ ସେସନରେ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୬.୧୧ କୋଟି (୬,୧୧,୧୩,୩୫୪)ରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ୮୧,୭୪,୯୧୬ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍‌), ୫୧,୮୮,୭୪୭ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍‌), ୮୯,୪୪,୭୪୨ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍‌) ଏବଂ ୩୭,୧୧,୨୨୧ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍‌), ୪୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ଦୁରାରୋଗ୍ୟରେ ପୀଡ଼ିତ ୬୮,୭୨,୪୮୩ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍‌, ୪୦୫ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୨,୮୨,୧୯,୨୫୭ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଓ ୧୫୮୩ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ରହିଛି ।
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd dose
1st Dose
2nd Dose
81,74,916
51,88,747
89,44,742
37,11,221
68,72,483
405
2,82,19,257
1583
6,11,13,354
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୭୩ ତମ ଦିବସ (୨୯ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୧)ରେ ୫,୮୨,୯୧୯ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛିଏହା ମଧ୍ୟରେ ୧୪,୬୦୮ ସେସନରେ ୫,୫୧,୧୬୪ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୩୧,୭୫୫ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଅଛି ।
Date: 29th March,2021
HCWs
FLWs
45 to < 60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
1stDose
2ndDose
1stDose
2ndDose
17,919
10,682
32,629
19,085
1,41,260
405
3,59,356
1,583
5,51,164
31,755
ଭାରତରେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୧,୧୩,୯୩,୦୨୧ ଜଣ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ରହିଛି ୯୪.୧୯% । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୩୭,୦୨୮ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Punjab, Karnataka, Madhya Pradesh, Tamil Nadu and Gujarat continue to report high Daily New Cases
Over 6.1 cr vaccine doses administered across the country
30 MAR 2021 11:40AM by PIB Delhi
Six States, Maharashtra, Punjab, Karnataka, Madhya Pradesh, Tamil Nadu and Gujarat, continue to report a surge in the COVID daily new cases. 78.56% of the new cases are reported from these 6 states.
56,211 new cases were registered in the last 24 hours.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 31,643. It is followed by Punjab with 2,868 while Karnataka reported 2,792 new cases.
Ten States, as shown under, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload has reached 5,40,720 today. India’s present active caseload now stands at 4.47% of India’s total Positive Cases. A net incline of 18,912 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka and Chhattisgarh cumulatively account for 79.64% of the total active cases in the country. Maharashtra leads with more than 62% of the active caseload of the country.
On the other hand, more than 6.11 cr (6,11,13,354) vaccine doses have been administered through 10,07,091 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 81,74,916 HCWs (1st dose), 51,88,747 HCWs (2nd dose), 89,44,742 FLWs (1st dose) and 37,11,221 FLWs (2nd Dose), 68,72,483 (1st Dose) and 405 (2nd dose) beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities and 2,82,19,257 (1st Dose) and 1583 (2nd dose) beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd dose
1st Dose
2nd Dose
81,74,916
51,88,747
89,44,742
37,11,221
68,72,483
405
2,82,19,257
1583
6,11,13,354
As on Day-73 of the vaccination drive (29th March, 2021), total 5,82,919 vaccine doses were given. Out of which, 5,51,164 beneficiaries were vaccinated across 14,608 sessions for 1st dose and 31,755 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 29th March,2021
HCWs
FLWs
45 to < 60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
1stDose
2ndDose
1stDose
2ndDose
17,919
10,682
32,629
19,085
1,41,260
405
3,59,356
1,583
5,51,164
31,755
India’s cumulative recoveries stand at 1,13,93,021 today. The national Recovery Rate is 94.19%.
37,028 recoveries were registered in the last 24 hours.