ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କେରଳ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଛତିଶଗଡ଼ ଓ ଗୁଜରାଟରେ କରୋନା ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି; ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲାର ୮୧% ଏସବୁ ରାଜ୍ୟରେ
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୫.୩୧ କୋଟି ଡୋଜରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨୩ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ୍ ଦିଆଯାଇଛି
25 MAR 2021 11:32AM by PIB Bhubaneswar
ଛଅଟି ରାଜ୍ୟ; ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କେରଳ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଛତିଶଗଡ଼ ଏବଂ ଗୁଜରାଟରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲା ବଢ଼ୁଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଆସିଥିବା ନୂଆ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ୮୦.୬୩% ଏସବୁ ରାଜ୍ୟରୁ ଆସିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୫୩,୪୭୬ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ ୩୧,୮୫୫ (୫୯.୫୭%) ମାମଲା ଆସିଛି । ଏହା ପଛକୁ ପଞ୍ଜାବରେ ୨୬୧୩ ଏବଂ କେରଳରେ ୨୪୫୬ ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଛି ।
ସୂଚିତ ହୋଇଥିବା ଦଶଟି ରାଜ୍ୟରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
ଭାରତରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଆଜି ଅଛି ୩.୯୫ ଲକ୍ଷ (୩,୯୫,୧୯୨) । ଏହା ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ସଂଖ୍ୟାର ୩.୩୫% । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ ୨୬,୭୩୫ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି ।
ଦେଶରେ ଥିବା ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାର ୭୪.୩୨% ରହିଛି ତିନୋଟି ରାଜ୍ୟ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କେରଳ ଏବଂ ପଞ୍ଜାବରେ । ଦେଶର ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୬୨.୯୧% ରହିଛି କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୮,୬୧,୨୯୨ ସେସନରେ ୩.୩୧ କୋଟିରୁ ଅଧିକ (୫,୩୧,୪୫,୭୦୯) ଡୋଜ୍ ଟିକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଏହା ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି, ୭୯,୮୦,୮୪୯ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍),୫୦,୬୧,୭୯୦ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍), ୮୪,୭୮,୪୭୮ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍),୩୨,୩୭,୩୮୧ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍), ଦୁରାରୋଗ୍ୟରେ ପୀଡ଼ିତ ୪୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୫୧,୩୧,୯୪୯ ହିତାଧିକାରୀ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍) ଏବଂ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୨,୩୨,୫୫,୨୬୨ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ ।
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
79,80,849
50,61,790
84,78,478
32,37,381
51,31,949
2,32,55,262
5,31,45,709
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୬୮ ତମ ଦିବସ (୨୪ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୧)ରେ ୨୩ ଲକ୍ଷ (୨୩,୦୩,୩୦୫)ରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ଏଥିରୁ ୩୮,୨୪୩ ସେସନରେ ୨୧,୧୩,୩୨୩ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ,୮୯,୯୮୨ ଜଣ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଏବଂ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ।
Date: 24th March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
62,761
41,344
1,16,351
1,48,638
4,32,773
15,01,438
21,13,323
1,89,982
ମୋଟ ଦିଆଯାଇଥିବା ଟିକା (୫,୩୧,୪୫,୭୦୯)ରୁ ୬୦% ନିମ୍ନରେ ସୂଚିତ ଆଠଟଟି ରାଜ୍ୟରେ ଦିଆଯାଇଛି ।
ଆଜି ଭାରତରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୧,୧୨,୩୧,୬୫୦ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ରହିଛି ୯୫.୨୮% ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୨୬,୪୯୦ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ଏବେ ରହିଛି ୧୦,୮୩୬,୪୫୮ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶଶରେ କରୋନାରେ ୨୫୧ ଜଣଙ୍କ ପ୍ରାଣ ଯାଇଛି ।
ଦୈନିକ ପ୍ରାଣହାନିରୁ ୭୮.୪୯% ହୋଇଛି ଛଅ ରାଜ୍ୟରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ଗୋଟି ଦିନରେ ୯୫ ଜଣଙ୍କ ପ୍ରାଣହାନି ହୋଇଥିବା ବେଳେ ପଞ୍ଜାବରେ ୩୯ ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼ରେ ୨୯ ଜଣଙ୍କ ପ୍ରାଣହାନି ହୋଇଛି ।
୧୪ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କାହାରି ପ୍ରାଣହାନି ହୋଇନାହିଁ । ଏଗୁଡ଼ିକ ହେଲା ଜମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର (କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ), ଗୋଆ, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ଓଡ଼ିଶା, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ଦାମନ ଓ ଡିଉ ଏବଂ ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଲି, ଲଦାଖ (କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ), ସିକିମ, ତ୍ରିପୁରା, ମେଘାଳୟ, ମିଜୋରାମ, ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜ, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ନାଗାଲାଣ୍ଡ ।

Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Punjab, Kerala, Karnataka, Chhattisgarh and Gujarat report a hike; account for 81% of Daily New COVID Cases
Over 5.31 Cr Vaccine doses administered across the country
More than 23 Lakh doses given in the last 24 hours
25 MAR 2021 11:32AM by PIB Delhi
Six States, Maharashtra, Punjab, Kerala, Karnataka, Chhattisgarh and Gujarat, are reporting a surge in daily new cases. They together account for 80.63% of the new cases reported in last 24 hours.
53,476 new cases were reported in the last 24 hours.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 31,855 (59.57%). It is followed by Punjab with 2,613 while Kerala reported 2,456 new cases.
Ten states, as highlighted here, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload stands at 3.95 lakh (3,95,192) today, comprising 3.35% of the total positive cases. A net incline of 26,735 cases is recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
Three states, Maharashtra, Kerala and Punjab, account for 74.32% of total active cases in the country. Maharashtra alone accounts for 62.91% of the total active cases in the country.
Over 5.31Cr (5,31,45,709) vaccine doses have been administered through 8,61,292 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include 79,80,849 HCWs (1st dose), 50,61,790 HCWs (2nd dose), 84,78,478 FLWs (1st dose) and3 2,37,381 FLWs (2nd Dose), 51,31,949 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 2,32,55,262 beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
79,80,849
50,61,790
84,78,478
32,37,381
51,31,949
2,32,55,262
5,31,45,709
As on Day-68 of the vaccination drive (24th March, 2021), more than 23 lakh (23,03,305) vaccine doses were given. Out of which, 21,13,323 beneficiaries were vaccinated across 38,243 sessions for 1st dose and 1,89,982 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 24th March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
62,761
41,344
1,16,351
1,48,638
4,32,773
15,01,438
21,13,323
1,89,982
60% of the cumulative doses (5,31,45,709) have been given in eight states, as outlined below.
India’s cumulative recoveries stand at 1,12,31,650 today. The national Recovery Rate is 95.28%.
26,490 recoveries were registered in the last 24 hours. The gap between total recovered cases and the active cases stands at 10,836,458 today.
251 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 78.49% of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (95). Punjab follows with 39 daily deaths and Chhattisgarh reported 29 deaths in the last 24 hours.
Fourteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are J&K (UT), Goa, Uttarakhand, Odisha, Lakshadweep, D&D & D&N, Ladakh (UT), Sikkim, Tripura, Meghalaya, Mizoram, A&N Islands, Arunachal Pradesh and Nagaland.