স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
মহাৰাষ্ট্র, কেৰালা, পাঞ্জাব, তামিলনাডু, গুজৰাট আৰু কর্ণাটকত দৈনিক কৰোণাত আক্রান্তৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে বাঢ়িছে
আজি পুৱা ৭টা পর্যন্ত ১.৬৬ কোটিৰো বেছি টীকাকৰণ
দেশত যোৱা ২৪ ঘণ্টাত প্রায় ১০ লক্ষ টীকাৰ ডোজ (পালি) দিয়া হৈছে
04 MAR 2021 11:45AM by PIB Guwahati
মহাৰাষ্ট্র, কেৰালা, পাঞ্জাব, তামিলনাডু, গুজৰাট আৰু কর্ণাটকত দৈনিক কৰোণাত আক্রান্তৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাবে বৃদ্ধি পাইছে। এই ৰাজ্যসমূহত যোৱা ২৪ ঘণ্টাত নতুনকৈ আক্রান্তৰ হাৰ ৮৫.৫১ শতাংশ।
দেশত যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কৰোণাত আক্রান্তৰ ১৭ হাজাৰ ৪০৭টা ঘটনা ঘটিছে। কেৱল মহাৰাষ্ট্রতে আক্রান্ত হৈছে ৯ হাজাৰ ৮৫৫ জন। যোৱা ১৮ অক্টোবৰৰ পিছত দৈনিক আক্রান্তৰ দিশৰ পৰা এতিয়ালৈকে ৰাজ্যত এয়া সর্বাধিক। আনহাতে, কেৰালাত আক্রান্ত হৈছে ২ হাজাৰ ৭৬৫ জন আৰু পাঞ্জাবত ৭৭২ জন।
দেশত আজি সুস্পষ্টভাৱে কৰোণাত আক্রান্তৰ সংখ্যা হৈছেগৈ ১ লক্ষ ৭৩ হাজাৰ ৪১৩। মুঠ কৰোণাত আক্রান্তৰ কেৱল ১.৫৫ শতাংশ সুস্পষ্টভাৱে কৰোণাত আক্রান্ত।
মহাৰাষ্ট্র, গুজৰাট, পাঞ্জাব আৰু মধ্যপ্রদেশত সুস্পষ্টভাৱে কৰোণাত আক্রান্তৰ সংখ্যা ক্রমশঃ বাঢ়িছে।
অৱশ্যে, যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কেৰালা, উত্তৰ প্রদেশ, ঝাড়খন্ড, বিহাৰ আৰু অসমত সুস্পষ্টভাবে আক্রান্তৰ সংখ্যা হ্রাস পাইছে। অন্যহাতে, মহাৰাষ্ট্র, পাঞ্জাব, ৰাজস্থান, ছত্তিশগড়, মধ্যপ্রদেশ, হাৰিয়ানা আৰু গুজৰাটত আক্রান্তৰ সংখ্যা বাঢ়িছে।
দেশত সুস্থতাৰ সংখ্যা ক্রমশঃ উর্ধ্বমুখী। আজি পুৱা ৭টা পর্যন্ত সুস্পষ্টভাবে আক্রান্তৰ সংখ্যা, সুস্থতাৰ সংখ্যা আৰু মৃত্যুৰ সংখ্যাৰ ৰেখাচিত্র নিম্নমুখী।
দেশত আজি পুৱা ৭টা পর্যন্ত ১ কোটি ৬৬ লক্ষ ১৬ হাজাৰ ৪৮টা টীকাৰ ডোজ (পালি) দিয়া হৈছে। ইয়াৰ মাজত ৬৭ লক্ষ ৯০ হাজাৰ ৮০৮টা ক্ষেত্রত টীকাৰ প্রথম ডোজ পাইছে স্বাস্থ্য কর্মীসকলে। দ্বিতীয় ডোজ দিয়া হৈছে ২৮ লক্ষ ৭২ হাজাৰ ৭২৫ জন স্বাস্থ্য কর্মীক। অন্যহাতে, কৰোণাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত আগশাৰীত থকা ৫৮ লক্ষ ৩ হাজাৰ ৮৫৬ জনক টীকাৰ প্রথম ডোজ আৰু ৪ হাজাৰ ২০২ জনক দ্বিতীয় ডোজ দিয়া হৈছে। ইয়াৰ উপৰিও, ৪৫ বছৰৰ বেছি বয়সৰ একাধিক উপসর্গবিশিষ্ট ১ লক্ষ ৪৩ হাজাৰ ৭৫৯ জন সুফলভোগীক প্রথম ডোজ আৰু ৬০ বছৰৰ বেছি বয়সৰ ১০ লক্ষ ৬৯৮ জনক টীকা দিয়া হৈছে।
এইচচিডব্লিউ
এফএলডব্লিউ
৪৫ৰ পৰা <৬০ বছৰৰ সহৰুগ্নতা
৬০ বছৰৰ অধিক
মুঠ
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
১ম পালি
৬৭,৯০,৮০৮
২৮,৭২,৭২৫
৫৮,০৩,৮৫৬
৪,২০২
১,৪৩,৭৫৯
১০,০০,৬৯৮
১,৬৬,১৬,০৪৮
টীকাকৰণ অভিযানৰ ৪৭তম দিনত (তৃতীয় মার্চ) ৯ লক্ষ ৯৪ হাজাৰ ৪৫২ জন সুফলভোগীক টীকা দিয়া হৈছে। ইয়াৰ মাজত ৮ লক্ষ ৩১ হাজাৰ ৫৯০ জন সুফলভোগীক প্রথম ডোজ আৰু ১ লক্ষ ৬২ হাজাৰ ৮৬২ জনক দ্বিতীয় ডোজ দিয়া হৈছে।
তাৰিখঃ ৩ মাৰ্চ, ২০২১
এইচচিডব্লিউ
এফএলডব্লিউ
৪৫ৰ পৰা <৬০ বছৰৰ সহৰুগ্নতা
৬০ বছৰৰ অধিক
মুঠ প্ৰাপ্তি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
১ম পালি
১ম পালি
২য় পালি
৪৮,২০৫
১,৫৯,৪৯৪
২,৩৩,৫২২
৩,৩৬৮
৭১,৮৬০
৪,৭৮,০০৩
৮,৩১,৫৯০
১,৬২,৮৬২
দেশত যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কৰোণাত আৰু ৮৯ জনৰ মৃত্যু হৈছে। ইয়াৰ মাজত ৮৮.৭৬ শতাংশৰ মৃত্যু হৈছে ৬খন ৰাজ্যত। মহাৰাষ্ট্রত সর্বাধিক ৪২ জনৰ মৃত্যু হৈছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কেৰালাত মৃত্যু হৈছে ১৫ জন আৰু পাঞ্জাবত মৃত্যু হৈছে ১২ জনৰ।
অন্যহাতে, যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ২৩খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলত কৰোণাত মৃত্যুৰ খবৰ নাই। ইয়াৰ মাজত আছে – মধ্যপ্রদেশ, হাৰিয়ানা, ৰাজস্থান, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ, গোৱা, ঝাড়খন্ড, অসম, ছিক্কিম, লাডাখ প্রভৃতি।

Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Kerala, Punjab, Tamil Nadu, Gujarat and Karnataka continue to report a High Number of Daily New COVID Cases
More than 1.66 cr vaccine doses administered till 7 am today
Nearly 1 million doses given in the last 24 hours
04 MAR 2021 11:45AM by PIB Delhi
Maharashtra, Kerala, Punjab, Tamil Nadu, Gujarat and Karnataka continue to report a surge in the COVID daily new cases. They cumulatively account for 85.51% of the new cases reported in the past 24 hours.
17,407 new cases were registered in the last 24 hours.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 9,855. This is the highest number recorded in Maharashtra since 18th October when 10,259 new cases were reported.
It is followed by Kerala with 2,765 while Punjab reported 772 new cases.
India’s total Active Caseload has reached 1,73,413 today. India’s present active caseload now stands at 1.55% of India’s total Positive Cases.
Maharashtra, Gujarat, Punjab and Madhya Pradesh are showing a rise in the active cases.
The graph below shows the change in active cases for States/UTs in the last 24 hours.
Kerala, Uttar Pradesh, Jharkhand, Bihar and Assam show a reduction in the active cases in the last 24 hours. On the other hand, Maharashtra, Punjab, Rajasthan, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Haryana and Gujarat display a rise in the active cases during the same time period.
India’s cumulative recovered cases are following a steadily rising trajectory. The graph below shows the cumulative number of active cases, recoveries and deaths reported in India, till 4th March (7:00 AM).
More than 1.66 cr (1,66,16,048) vaccine doses have been administered through 3,23,064 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 67,90,808 HCWs (1st dose), 28,72,725 HCWs (2nd dose), 58,03,856 FLWs (1st dose) and 4,202 FLWs (2nd Dose), 1,43,759 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 10,00,698 beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
67,90,808
28,72,725
58,03,856
4,202
1,43,759
10,00,698
1,66,16,048
As on Day-47 of the vaccination drive (3rd March, 2021), nearly 10 lakh (9,94,452) vaccine doses were given. Of these, 8,31,590 beneficiaries were vaccinated across 10,849 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 1,62,862 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 3rd March,2021
HCWs
FLWs
45 to < 60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
48,205
1,59,494
2,33,522
3,368
71,860
4,78,003
8,31,590
1,62,862
89 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 88.76% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (42). Kerala follows with 15 daily deaths and Punjab reported 12 deaths in the last 24 hours.
Twenty-Three States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Madhya Pradesh, Haryana, Rajasthan, J&K (UT), Odisha, Uttar Pradesh, Himachal Pradesh, Goa, Uttarakhand, Jharkhand, Puducherry, Assam, Lakshadweep, Nagaland, Sikkim, Ladakh (UT), Tripura, A&N Islands, Manipur, Mizoram, Meghalaya, D&D & D&N and Arunachal Pradesh.