কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
জনঔশধি দিৱস ৱীক পাল্লন থৌরমগী অনিশুবা নুমিৎতা ঙসি জন ঔশধি পরিচর্চা পাঙথোকখ্রে
02 MAR 2021 5:20PM by PIB Imphal
ঙসি জনঔশধি দিৱস ৱীক্কী অনিশুবা নুমিৎ অসিদা বি.পি.পি.আই. জন ঔশধি মিত্রা অমসুং জন ঔশধি কেন্দ্রগী মপুশিংনা দোক্তরশিং, হোস্পিতালশিং, ক্লিনিকশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা খুৎশম্নদুনা জন ঔশধি পরিচর্চা পাঙথোকখ্রে। পরিচর্চা অসিগী মনুংদা দোক্তরশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংদা পি.এম.বি.জে.পি.গী মরু ওইবা ফীচরশিং অমসুং পান্দমশিংগী মতাংদা খঙহনখ্রে। মখোয়দা বি.পি.পি.আই.না ক্বালিতী লৈবা প্রদক্তশিং ফংহন্নবগীদমক ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন – গুদ মেন্যুফেকচরিং প্রেক্তিসেস (দবল্যু.ঐচ.ও.-জি.এম.পি.) সর্তিফাইদ সপ্লাইয়রশিংদগী খক্তা হিদাক-লাংথকশিং লৈরি হায়নসু খঙহনখ্রে। মসিগী মথক্তা বেৎচ অমমমগী দ্রগ অসি ‘নেস্নেল এক্রেদিতেসন বোর্দ ফোর তেস্তিং এন্দ কেলিবরেসন লেবোরেতোরীজ’ (এন.এ.বি.এল.)না এক্রেদিতেদ তৌবা লেবোরেতরীশিংদা তেস্ত তৌখি। ক্বালিতী তেস্তশিং মাই পাক্লবা মতুংদা খক্তা হিদাক-লাংথকশিং অসি পি.এম.বি.জে.পি. কেন্দ্রশিংদা থাদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী ভারত্তিয়া জনঔশধি পরিয়োজনা (পি.এম.বি.জে.পি.)গী ইমপ্লিমেন্তিং এজেনসী, ব্যুরো ওফ ফার্মা পি.এস.য়ু.স ওফ ইন্দিয়া (বি.পি.পি.আই.)না “সেৱা ভী – রোজগার ভী” হায়বা হিরমদা মার্চ ৭, ২০২১দা ৩শুবা জন ঔশাধি দিৱস পাল্লন তৌগনি। হেল্থ চেকঅপ কেম্পশিং, জন ঔশাধি পরিচর্চা, তীচ দেম য়ং, সুবিধা সে সম্মান অসিগুম্বা তোঙান তোঙানবা থৌরমশিং বি.পি.পি.আই.না পাঙথোক্তুনা জন ঔশাধি দিৱাস ৱীক চহি মার্চ ০৭দগী পাল্লন তৌবা হৌখি।
ঙরাং মার্চ ১, ২০২১দগী পাল্লন তৌবা হৌখি মসিদা জন ঔশধি কেন্দ্রগী মপুশিংনা ব্লদ প্রেসর চেকঅপ, সুগর লেবেল চেকঅপ, লেম্না দোক্তর তান্নবা, লেম্না হিদাক-লাংথক য়েন্থোকপা অসিনচিংবা ফংহনখিবা হেল্থ চেক-অপ কেম্পশিং পাঙথোকখ্রে। লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা ঙসি হেল্থ চেক-অপ কেম্প ২০০০ হেন্না পাঙথোকখ্রে।
লৈবাক অসিদা মথৌ তৌরিবা জন ঔশধি কেন্দ্র ৭৪০০ হেন্না লৈ। ঙসি ফাওবদা লৈবাক অসিগী জিলা পুম্নমক্তা লৈবা জন ঔশধি কেন্দ্রশিং অসি মথৌ তৌরি। মসিগী মথক্তা পি.এম.বি.জে.পি.গী মখাদা হিদাক-লাংথকশিং অসি মকোক থংবা ব্রান্দেদ ওইবা হিদাক-লাংথকশিংগী লৈরিবা মমলগী চাংচৎকী য়ামদ্রবদা ৫০%গী প্রিন্সিপলদা মমল লেপখি। মরম অসিনা জন ঔশধিগী হিদাক-লাংথকশিং অসিগী মমল কৈথেলগী মমলদগী চাংচৎতা ৫০%দগী ৯০% হোংনা ফংহল্লি। পি.এম.বি.জে.পি.না ক্বালিতী লৈবা হিদাক-লাংথকশিংগী মমলশিং অসি চাউনা হন্থহনখি অমসুং মীচম প্রজাশিংদা মরু ওইনা লায়রবশিংদা ফংহন্নবা হোৎনখি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Jan Aushadhi Paricharcha organised today, on the second day of Janaushadhi Diwas week celebrations
02 MAR 2021 5:20PM by PIB Delhi
On the second day of Janaushadhi Diwas Week today, BPPI, Jan Aushadhi Mitra and Jan Aushadhi Kendra owners collaborated with doctors, hospitals, clinics and other stakeholders to host Jan Aushadhi Paricharcha. During this Paricharcha, doctors and other stakeholders were informed about the salient features and objectives of PMBJP. They were also informed that BPPI procures medicines only from World Health Organization – Good Manufacturing Practices (WHO-GMP) certified suppliers for ensuring the quality of the products. Apart from this, each batch of drug is tested at laboratories accredited by ‘National Accreditation Board for Testing and Calibration Laboratories’ (NABL). Only after passing the quality tests, the medicines are dispatched to PMBJP Kendras.
Bureau of Pharma PSUs of India (BPPI), the implementing agency of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana (PMBJP) is celebrating 3rd Janaushadhi Diwas on 7thMarch, 2021 with the theme of “Sevabhi – Rozgar bhi”. BPPI started celebrating Jan Aushadhi Diwas week from 1st March by conducting various activities like Health Check up Camps, Jan Aushadhi Paricharcha, Teach Them Young, Suvidha se Samman, etc., across the country.
Celebrations began yesterday on 1st March 2021, wherein Jan Aushadhi Kendra owners hosted Health Check-up Camps that provided Blood Pressure Check-up, Sugar level Check-up, free doctor consultation, free medicine distribution, etc. More than 2000 health checkup camps at different places were organized, across the country.
There are over 7480 functional Jan Aushadhi kendras across the country. As on date, Jan Aushadhi kendras are functional in all districts of the country. Moreover, medicines under PMBJP are priced on the principle of a maximum of 50% of the average price of top three branded medicines. Therefore, the cost of the Jan Aushadhi medicines is cheaper by 50% to 90% of average market price. PMBJP has drastically brought down the prices of quality medicines and ensured their availability within the reach of large section of population, especially the poor.