Prime Minister's Office
Text of PM’s addresses at the 33rd Convocation of The Tamil Nadu Dr. M.G.R. Medical University
26 FEB 2021 12:14PM by PIB Delhi
Vanakkam,
Governor of Tamil Nadu and Chancellor of this University Shri Banwarilal Purohit, Vice Chancellor Sudha Seshayyan, Faculty , Staff & My dear students,
It gives me great pleasure to be with you as you mark the 33rd Convocation of this University when you are earning degrees and diplomas in various Medical, Dental,
AYUSH and Paramedical disciplines. I have been told that more than 21 thousand candidates are being conferred with the degrees and diplomas today. But there was one fact I want to specially mention. The numbers indicate that around 30% are men and 70% are women. As I congratulate all the graduates, I also convey my special appreciation to the women candidates. It is always special to see women leading from the front in any field. When this happens it is a moment of pride and a moment of joy.
Friends,
The success of you all and this institution would have made the great MGR very happy.
His governance was full of compassion towards the poor. The subjects of healthcare, education and empowerment of women were dear to him. A few years ago, I had been to Sri Lanka, where MGR was born. India is honoured to be working for our Tamil sisters and brothers in Sri Lanka in the health sector. A free ambulance service financed by India is being widely used by the Tamil community. I can never forget the inauguration ceremony of hospital at Dickoya . This is a modern hospital that will help many. These efforts in healthcare, and that too for the Tamil community would have made MGR very happy.
Student Friends,
This is the time when you will transition from one important phase of your life to another.
This is the time when you will transition from learning to healing. This is the time when you will transition from earning marks in your exams to making a mark in society.
Friends,
The COVID-19 pandemic was a completely unexpected occurrence for the world. There was no pre-set formula for anything. In such a time, India has not only made a new path but also helped others walk with it. India has among the lowest death rates. Recovery rates are high. India is producing medicines for the world and making vaccines for the world. You are graduating at a time when there is great appreciation & respect for Indian medical professionals, scientists and pharma professionals. Overall, the Indian health ecosystem is being seen with new eyes, new respect and new credibility. However, this also means that the world will have greater expectations from you, which is a responsibility on your young and strong shoulders .The learnings from this pandemic can help us fight other diseases like TB as well.
Friends,
Thiruvalluvar said: the ailing, the doctor, the medicine and the caregiver, the treatment covers all these four. Throughout the pandemic and in the middle of disruption, each of these four pillars were at the fore-front of fighting the war with the unknown enemy. All those who fought the virus emerged as the heroes of humanity.
Friends,
We are transforming the entire medical education and healthcare sector. The National Medical Commission will bring great transparency. It will also rationalise norms to set up new medical colleges. It will also improve the quality & availability of Human Resources in this sector. During the last six years, MBBS Seats increased by more than 30 thousand, which is a rise of more than 50% from 2014. The number of PG seats increased by 24 thousand which is a rise of around 80% from 2014.In 2014, there were
6 AIIMS in the country. In the last 6 years, we have approved 15 more AIIMS across the country. Tamil Nadu has been known for its medical education. To further help our youth from the state, our Government has permitted the establishment of 11 new medical colleges in the state. These new medical colleges will be established in those districts which currently do not have a medical college. For each of these colleges, the Government of India will give more than 2 thousand Crore Rupees.
We have announced the PM Aatma Nirbhar Swasth Bharat Yojana, with an outlay of more than 64 thousand crores in the budget. This will boost capacities of primary, secondar and tertiary health care to cater to detection and cure of new and emerging diseases. Our Ayushman Bharat is the world's largest health assurance programme to provide quality care to 50 crore people for about 1600 medical and surgical procedures.
Jan Aushadhi Kendras have been expanded in number to more than 7000 providing medicines at much cheaper rates. Medical devices like stents and knee implants have been made much cheaper in our country, helping crores of needy.
Friends,
Doctors are among the most respected professionals in our country. Today, after the pandemic, this respect has gone up even more. This respect is because people know the seriousness of your profession where many times, it is literally a life and death question for someone. However, to be serious and to look serious are two different things. I request all of you to still keep your sense of humour intact. It will also help you cheer up your patients and keep their morale high. I have seen some doctors who are excellent at their job but also light up the hospital surroundings with their humorous conversations with patients and even with the staff. This also gives the people hope, which is crucial in recovery. Keeping your sense of humour healthy will also help in taking care of your own physical and mental health in such a high pressure profession. You are the people who take care of the nation’s health and you can do so only if you concentrate upon your health and fitness as well. Yoga, meditation, running, cycling – choose some fitness regimen which also helps your own well-being.
Friends,
Shri Ramakrishna Paramahamsa, the Guru of Swami Vivekananda used to say “शिव ज्ञाने जीव सेवा” – which means, serving people is the same as serving Shiva or God. If there is someone who has the greatest opportunity to literally live this noble ideal, it is medical professionals. In your long careers, grow professionally and at the same time, never forget your own growth. Rise above self-interest. Doing so will make you fearless .
Friends,
Congratulations once again to those who have got the degrees. With these words I conclude my address and wish you all a purposeful, wonderful and challenging career in this exciting sector.
Thank you.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দি তামিল নাদু দা. এম.জি.আর. মেদিকেল য়ুনিভর্সিতীগী ৩৩শুবা কনভোকেসন্দা ৱা ঙাংখিবগী ৱারোল
26 FEB 2021 12:14PM by PIB Imphal
খুরুমজরি,
তামিল নাদুগী গভর্নর অমসুং য়ুনিভর্সিতীগী চাঞ্চেলর শ্রী বানৱারিলাল পুরোহিৎ, ভাইস চাঞ্চেলর সুধা সেশ্যায়ান, ফেকল্তী, স্তাফ অমসুং ঐগী নুংশিজরবা মহৈরোইশিং,
মেদিকেল, দেন্তেল, আয়ুশ অমসুং পেরামেদিকেলগী তোঙান তোঙানবা লমশিংদা নখোয়না দিগ্রীশিং অমসুং দিপ্লোমাশিং ফংবা মতম ওইরিবা য়ুনিভর্সিতীগী ৩৩শুবা কনভোকেসন অসিদা নখোয়গী উন্নবা ফংবা অসিদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওজৈ। ঙসি কেন্দিদেৎ লিশিং ২১ হেনবদা দিগ্রীশিং অমসুং দিপ্লোমাশিং পীনি হায়না তাজৈ। অদুবু ঐহাক্না পঞ্জনিংবা ৱাফম অমা লৈ। মশিং অসিনা নুপা ৩০% অমসুং নুপী ৭০%রোম ওই হায়না তাক্লি। ঐহাক্না গ্রেজ্যুৎ পুম্নমক্তা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি অমসুং নুপী কেন্দিদেৎশিংদা ঐহাক্না অখন্ননা থাগৎ ৱাহৈ ফোঙদোকচরি। মহাক্না লম অমা হেক্তদা নুপীশিংনা মাং থানা চংশিনবা উবা খুদিং অখন্নবা ওই। অসিগুম্বা মীকুপশিং অসি চাউথোকচনবগী মীকুপ অমনি অমসুং হরাও-তয়াম্বগী মীকুপ অমনি।
মরুপশিং,
মহৈরোইশিং অমসুং ইন্সতিত্যুসন অসিনা মাই পাকপনা এম.জি.আর.পু য়াম্না নুংঙাইহল্লগনি।
এম.জি.আর.গী লৈঙাক অসি লায়রবশিংদা মপুং ফানা মীনুংশি উৎখিবা অমনি। হেল্থকিয়র, এজুকেসন অমসুং নুপীশিংবু শক্তি পীবা হায়বা লমশিং অসি মঙোন্দা মরু ওইখি। চহি খরগী মমাংদা ঐহাক্না এম.জি.আর.না পোকখিবা স্রী লঙ্কাদা চৎখি। ঐখোয়গী তামিল ইচিল-ইনাওশিংনা হেল্থ সেক্তরগীদমক থবক তৌরিবা অসি ভারতকী ওইনা লাইবক ফাবনি। ভারতনা শেন্থং পীথবা লেম্না এম্ব্যুলেন্স সর্ভিস অসি তামিল কাংলুপা পাক শন্না শিজিন্নরি। দিক্কোয়াদা হোস্পিতাল শঙ্গাখিবগী থৌরম অসি ঐহাক্না কাউররোই। অসুম্না তামিল কাংলুপকীদমক হেল্থকিয়রদা হোৎনরিবশিং অসিনা এম.জি.আর.বু য়াম্না নুংঙাইহল্লগনি।
মহৈরোই মরুপশিং,
মসি নখোয়গী পুন্সিগী য়াম্না মরু ওইবা তাঙ্কক অমদগী অমদা ওল্লকপগী তানফম অমনি
মসি মহৈ তম্বদগী লায়েংবদা ওল্লিবা নখোয়গী তানফম অমনি। মসি নখোয়না একজামশিংদা মার্ক ফংনবা হোৎনরম্বদগী খুন্নাইদা মার্ক অমা থম্নবা হোৎনবগী তানফম অমনি।
মরুপশিং,
কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি মালেমগী ওইনা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা অমনি। মসিগীদমক প্রি-সেৎ ফোর্ম্যুলা অমত্তা লৈখিদে। অসিগুম্বা তানফম অসিদা ভারতনা অনৌবা লম্বী অমা শেম্বা খক্তা নত্তনা মসিগা লোইননা চৎলিবা অতোপ্পা মীওইশিংসু মতেং পাংখি। নাবা ফগৎপগী চাং খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি। ভারতনা মালেমগীদমক হিদাক-লাংথকশিং অমসুং বেক্সিনশিং পুথোক্লি। ভারতকী মেদিকেল প্রোফেস্নেলশিং, সাইন্তিস্তশিং অমসুং ফার্মা প্রোফেস্নেলশিং অসিবু য়াম্না থাগৎনবা অমসুং ইকাই খুম্নবা তানফম অমদা নখোয়না গ্রেজ্যুৎ তৌরি। পুম্নমক অসিগী মথক্তা ভারতকী হেল্থ ইকোসিস্তেম অসি অনৌবা মীৎয়েং, অনৌবা ইকাই খুম্নবা অমসুং অনৌবা থাজবগা লোইননা য়েংনরি। অদুম ওইনমক মসিনসু মালেমনা নখোয়দগী চাউনা থাজবা থম্লি হায়বনি, মসি নৌরিবা অমদি মপাঙ্গল লৈবা নখোয়দা পীরিবা থৌদাং অমনি। লাইচৎ অসিগী তমশিলহৌবশিংনা তি.বি.গুম্বা অতোপ্পা লাইনশিংগী লাঞ্জংদা ঐখোয়দা মতেং ওইগনি।
মরুপশিং,
তিরুবল্লুভরনা হায়: নারিবা, দোক্তর, হিদাক-লাংথক অমসুং কিয়রগীভর, মরিমক লায়েংবনা কোল্লি। লাইচৎ মনুংদা অমসুং অপনবা কয়াগী চৈরক্তা য়ুম্বী মরি অসিনা শকখঙদবা য়েক্নবা অসিগা লান্থেংনবদা মাং থাখি। ভাইরস অসিগী লান্থেংনখিবা পুম্নমক মীওইবা জাতিগী অথোইবশিং ওইখি।
মরুপশিং,
ঐখোয়না মেদিকেল এজুকেসন অমসুং হেল্থ সেক্তরদা অওনবা পুরক্লি। দি নেস্নেল মিদেকেল কম্মিসননা ত্রান্সপরেন্সী পুরক্কনি। মসিনা অনৌবা মেদিকেল কোলেজশিং লিংখৎনবা কাংলোনশিং রেস্নেলাইজ তৌগনি। সেক্তর অসিদা ক্বালিতী অমসুং হ্যুমেন রিসোর্স লৈহনবা হেনগৎহল্লগনি। হৌখিবা চহি ৬ অসিদা এম.বি.বি.এস. সিৎশিং অসি লিশিং ৩০ হেন্না হেনগৎহনখ্রে হায়রিবা অসি ২০১৪দগীদি ৫০% হেন্না হেনগৎলে। পি.জি.গী সিৎ মশিং অসি লিশিং ২৪ হেনগৎহনখ্রে মসি ২০১৪দগী ৮০%রোম হেনগৎলিবনি। ২০১৪দা লৈবাক অসিদা এম্স ৬ লৈরমখি। হৌখিবা চহি ৬তা লৈবাক অসিদা এম্স ১৫ অমগা অয়াবা পীখ্রে। তামিল নাদু অসি মাগী মেদিকেল এজুকেসনগীদমক খঙনৈ। রাজ্য অসিদগী ঐখোয়গী নহাশিং মতেং পাংনবা ঐখোয়গী সরকারনা রাজ্য অসিদা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ ১১ লিংখৎনবা অয়াবা পীখ্রে। অনৌবা মেদিকেল কোলেজশিং অসি হৌজিক মেদিকেল কোলেজ অমত্তা লৈতবা জিলাশিংদা লিংখৎকনি। কোলেজ অমমমগী ওইনা ভারত সরকারনা লুপা করোর ২০০০ হেন্না পীগনি।
বজেৎ অসিদা আউৎলে লুপা করোর লিশিং ৬৪ হেনবগা লোইননা ঐখোয়না পি.এম. আত্মানির্ভর স্বাস্থ ভারত য়োজনা লাউথোকখি। মসিনা অনৌবা অমসুং থোরক্লিবা লাইনাশিং খঙদোক্নবা অমসুং লায়েংনবা প্রাইমারী, সেকেন্দরী অমসুং তর্সিয়রী হেল্থকিয়রগী মতিক-মগুনশিং হেনগৎহল্লগনি। ঐখোয়গী আয়ুশ্মান ভারত অসি মীওই করোর ৫০দা মেদিকেল অমসুঢ সর্জিকেল প্রোসিজর ১৬০০ রোমগী ক্বালিতী কিয়র ফংহনখিবা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা হেল্থ এস্যুরেন্স প্রোগ্রাম অমনি।
জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংগী মশিং অসি ৭০০০তা হেনগৎতুনা হেন্না হোংবা মমলশিংদা হিদাক-লাংথকশিং ফংহল্লি। লায়রবা করোর কয়াদা মতেং পাংদুনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা স্তেন্তশিং অমসুং নী ইম্প্লান্তশিং অসিগুম্বা মেদিকেল দিভাইসশং হেন্না হোংনা ফংহনখ্রে।
মরুপশিং,
দোক্তরশিং অসি ঐখোয়গী লৈবাক্তা খ্বাইদগী ইকাই খুম্নবা শিনফমশিংগী মরক্তা অমনি। ঙসিদি ইকাই খুম্নবা অসি লাইচৎ মতুংদনা হেন্না হেনগৎলকখ্রে। ইকাই খুম্নবা অসিগী মরমদি মীয়াম্না নখোয়গী শিনফম অসি কয়াম লুবগে হায়বা থেঙ্খাং কয়াদা খংবা ঙমখি কনাগুম্বা মীওই অমগী শিবা-চংবগী মরক্তা লৈরিবা ৱাফম অমা ওইখি। অদুম ওইনমক অরুবা অমসুং অরুবা মানবা হায়বা অনি অসি তোখাইবা পোৎশকশিংনি। নখোয় পুম্নমক্তা ঐহাক্না ফাগী জুগাইসু তৌবা হৈজন্নবা হায়জনিংঙি। মসিনা মখোয়গী মমা-মপাশিং হরাও হনবদা অমদি মখোয়গী থাক ৱাংনা থম্বদা মতেংসু ওইরগনি। দোক্তর খরনা মখোয়গী মথৌ তৌবদা শিংথানিংঙাই ওইবা খক্তা নত্তনা হোস্পিতালগী মনুংদা ফাগী জুগাই তৌদুনা নাবা মীওইশিং অমসুং মখোয়গী স্তাফ ফাওবা নুংঙাইহনবা ঐহাক্না উজৈ। মসিনা মীয়ামদা নাবা ফগৎপদা খ্বাইদগী মরু ওইরিবা আশা অদু পোকহল্লি। নখোয়গী ফাগী জুগাই তৌনবগী ৱাখল্লোন অদুনা নখোয়গী হকচাং অমসুং ৱাখল ফনা থম্বা ঙমগনি। নখোয়না লৈবাক অসিগী মীয়াম হকচাং ফনা থম্বীরি অমসুং মসি পাঙথোক্নবা নখোয়না নশাগী হকশেল অমসুং মশা-মউ ফনা থম্বদা মীৎয়েং চংনবা তাই। য়োগ, মেদিতেসন, লমজেল চেনবা, সাইকল থৌবা - নশা ফনা থম্বদা মতেং পাংলিবা হকচাং শাজেল মখল অমা খল্লু।
মরুপশিং,
শ্রী রামাকৃষ্ণ পরমহমসা, স্বামি বিবেকানন্দী গুরু অসিনা অসুম্না হায়রম্মি “शिव ज्ञाने जीव सेवा” – মসিগী আর্থদি, মীয়ামগী থৌগল তৌবা অসি শিবা নত্ত্রগা ঈশ্বরগী থৌগৎ তৌবগা চপ মান্নৈ। করিগুম্বা কনাগুম্বনা পুন্সিদা মসিগী অফবা ৱাখল্লোন অসিগা লোইননা হিংবগী খুদোংচাবা ফংলবদি মদু মেদিকেল প্রোফেস্নেলশিং ওইগনি। নখোয়গী শাংলবা কেরিয়র অসিদা শিনফম খঙনা চৎপা অমসুং মসিগা ইরোইননা নখোয় নশাগী খুমাং চাউশিনহনবা অসি কাওরোইদবনি। নখোয় নশাগী খক্তা খনবা থাদোকউ। মসি তৌবনা নখোয়দা অকিবা পোকহল্লোই।
মরুপশিং,
অমুক হন্না ঐহাক্না দিগ্রী ফংখ্রবশিংবু থাগৎচরী। ৱাহৈ খরা অসিগা লোইননা ঐহাক্না ৱারোল অসি লোইশিঞ্জরি অমসুং নখোয় পুম্নমক্তা সেক্তর অসিদা কান্নগদবা, অফবা অমসুং শিংথানিংঙাই ওইবা কেরিয়র অমা শেম্নবা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
থাগৎচরী।