|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ৪১নি শুবা নুমিৎ
কোবিদ ১৯ বেক্সিনগী দোজ করোর ১.৩০ হেন্না কাপখ্রে ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেক্সিন দোজ লাখ ৩.৯৫ কাপখ্রে; ঐচ.সি.দবল্যু. ২,৪৪,৫১১ ঙসি অনিশুবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে
25 FEB 2021 7:36PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ বেক্সিন দোজশিংগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি করোর ১.৩০ য়ৌখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ২,৭৭,৩০৩গী খুত্থাংদা বেক্সিন দোজ ১,৩০,৬৭,০৪৭ কাপখ্রে।
মসিদা অহানবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৫,৮২,০০৭ (৭৫.৫%) অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ১৮,৬০,৮৫৯ (৬৩.৬%) লোইননা এফ.এল.দবল্যু ৪৬,২৪,১৮১ (অহানবা দোজ) (৪৫.১%) য়াওখি। অমরোমদনা ২০২১গী জনুৱারী ১৬তা লৈবাক শিনবা থুংনা বেক্সিনেসন দ্রাইভ রোল আউৎ তৌখি, এফ.এল.দবল্যু.গী বেক্সিনেসন্না ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২দগী হৌখি।
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
৬৫,৮২,০০৭
১৮,৬০,৮৫৯
৪৬,২৪,১৮১
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী নিফু মথোইশুবা নুমিৎ অসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা পুন্না বেক্সিন দোজ ৩,৯৫,৮৮৪ কাপখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মসিগী মনুংদা বেনিফিসরী ১,৫১,৩৭৩দা অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ২,৪৪,৫১১দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ১২,৯৮৮ পাঙথোকখ্রে।
ঙসি রাজ্য/য়ু.তি পুম্নমক্তা কোবিদ বেক্সিনেসনশিং পাঙথোকখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৬,০৯৬
২,৩১৫
৮,৪১১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,৮৬,৩২৮
১,২৪,২৯৬
৬,১০,৬২৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২৩,৪৯২
৬,১৩০
২৯,৬২২
৪
অসাম
১,৮২,৪৯৬
১৮,১৪৮
২,০০,৬৪৪
৫
বিহার
৫,৪৬,৮৪৮
৭৫,১৪১
৬,২১,৯৮৯
৬
চান্দিগর
১৮,৪২০
১,৫২৫
১৯,৯৪৫
৭
ছত্তিসগর
৩,৭০,৪৭২
৪৪,৭৯৫
৪,১৫,২৬৭
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৫,০৪৭
২৬৬
৫,৩১৩
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৮৫৮
২৫৪
২,১১২
১০
দিল্লী
৩,৫০,৮৮২
২৯,৪৫৭
৩,৮০,৩৩৯
১১
গোৱা
১৭,৪৭৮
১,৮৯৫
১৯,৩৭৩
১২
গুজরাত
৮,৩২,৭০৭
১,১৬,৮২২
৯,৪৯,৫২৯
১৩
হরিয়ানা
২,২০,২৮৭
৬৬,৯৩১
২,৮৭,২১৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৯৮,৮৮১
১২,৮১৮
১,১১,৬৯৯
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,৩০,৪৯৪
১৩,৩৯১
২,৪৩,৮৮৫
১৬
ঝার্খন্দ
২,৭৪,৭৪০
১৮,০৩৪
২,৯২,৭৭৪
১৭
কর্নাতকা
৫,৯৩,৯৬৬
১,৯০,৪১২
৭,৮৪,৩৭৮
১৮
কেরেলা
৪,২৯,০২৬
৭৮,৭১৭
৫,০৭,৭৪৩
১৯
লদাখ
৮,১৯৯
৭৪৮
৮,৯৪৭
২০
লক্ষদীপ
২,৩৫৩
৬৮৮
৩,০৪১
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,৪৮,১৮৩
১,১০,৪৫১
৭,৫৮,৬৩৪
২২
মহারাস্ত্র
৯,৯৩,৩৪৩
১,১৫,৭১২
১১,০৯,০৫৫
২৩
মনিপুর
৪৮,০০৮
২,২৩৮
৫০,২৪৬
২৪
মেঘালয়
২৮,২৪৮
১,২০০
২৯,৪৪৮
২৫
মিজোরাম
২০,৭৮৭
৪,৭৪৪
২৫,৫৩১
২৬
নাগালেন্দ
২৮,১৯৬
৫,৩২৭
৩৩,৫২৩
২৭
ওরিশা
৪,৫২,৮৬৩
১,৪১,০৪২
৫,৯৩,৯০৫
২৮
পুদুচেরী
৯,৪৫৫
১,০২৪
১০,৪৭৯
২৯
পঞ্জাব
১,৪৮,০৬০
৩২,৫৪২
১,৮০,৬০২
৩০
রাজস্থান
৭,৮৩,৭২২
১,৪৭,৫৭০
৯,৩১,২৯২
৩১
সিক্কিম
১৬,৫০১
১,২২৮
১৭,৭২৯
৩২
তামিল নাদু
৩,৭৫,১১১
৪৯,৩৩৪
৪,২৪,৪৪৫
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮৪,০৫৮
১,১৪,০২০
৩,৯৮,০৭৮
৩৪
ত্রিপুরা
৮৮,৩৫৪
১৯,১৮৮
১,০৭,৫৪২
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১১,৫৬,২০৯
১,৫৪,৪২৫
১৩,১০,৬৩৪
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,৩৯,১৬৯
১১,৮৩৩
১,৫১,০০২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮,১৬,৪৯৫
১,০৭,১০০
৯,২৩,৫৯৫
৩৮
অতোপ্পশিং
৪,৬৯,৩৫৬
৩৯,০৯৮
৫,০৮,৪৫৪
অপুনবা
১,১২,০৬,১৮৮
১৮,৬০,৮৫৯
১,৩০,৬৭,০৪৭
মার্চ ১, ২০২১দগী হৌনা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন অসি চহি ৬০ শুরবা অমসুং মথক্তা লৈবা মীওইশিং অমসুং চহি ৪৫শুরবা অমসুং মথক লোইননা কো-মোরবিদিতীশিং লৈবা মীওইশিংদা বেক্সিন কাপ্পা হৌখ্রে।
ফেব্রুৱারী ২৪, ২০২১দা কেন্দ্রনা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইভশিংগী থবক্কী ফীভম য়েংশিন্নবা লোইননা বেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কী মীফম পাঙথোকখি।
রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি. শিংদা সি.সি.ঐচ.এস. অমসুং পি.এম.-জে.এ.ৱাই. এম্পনেল্দ হোস্পিতালশিং য়াওনা পব্লিক হেল্থ কিয়র ফেসিলিতী পুম্নমক্তা মার্চ ২০২১দগী কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন সেসনশিং চাউথোক্নবগী য়াথং পীখি।
রাজ্য/য়ু.তি. মরিদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যুশিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৭৫% হেন্না অহানবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি – রাজস্থান, লক্ষদীপ, মধ্য প্রদেশ অমসুং গুজরাত অসিনি।
রাজ্য/য়ু.তি. নিপানদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৮০%দগী হেন্না অহানবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি –বিহার, ত্রিপুরা, ওরিশা, ঝার্খন্দ, ছত্তিসগর, কর্নাতকা, উত্তরাখন্দ, এন এন্দ দি ঈথৎশিং অসিনি।
নাকল অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. মরিদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৫০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি নাগালেন্দ, পঞ্জাব, চান্দিগর অমসুং পুদুচেরীনি।
রাজ্য/য়ু.তি. তরুক্তা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী মরক্তা ৫০%দগী হেন্না অহানবা দোজ কাপখ্রে। মখোয় অদুদি দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি, ত্রিপুরা, ওরিশা, হিলাচল প্রদেশ, চত্তিসগর, উত্তরাখন্দনি।
রাজ্য/য়ু.তি. নিপান্দা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু. ২৫%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখ্রে। মখোয় অদুদি অরুনাচল প্রদেশ, তামিল নাদু, এন এন্দ দি ঈথৎশিং, মনিপুর, অসাম, মেঘালয়, কেরেলা অমসুং পুদুচেরীনি।
বেক্সিন কাপখিবা মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রেকোর্দ তৌরকখিবা রাজ্য ৫ অদুদি উত্তর প্রদেশ, গুজরাত, ৱেস্ত বেঙ্গল, মধ্য প্রদেশ অমসুং মহারাস্ত্রনি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ৫১ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৫১গী মনুংদা ২৬ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই ২৩ লৈখিখ্রে অমসুং অনিনা লায়েং চত্থরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই অমা এম্স, ভুবনেশ্বরদা পুখৎলকখি। মহাক হৌজিক স্তেবল ওইরে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না লৈখিদবা ৪৫ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৮% ওইরি। মীওই ৪৫ অসিগী মনুংদা মীওই ২৩ হোস্পিতালদা লৈখিদবনি অমরোমদা লৈখিদবা ২২না হোস্পিতালগী মপান্দা লৈখিদবনি।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./লৈখিদবগী কেস অমত্তা লৈতে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা লৈখিদবা অমা রিপোর্ত তৌখ্রে। ৱেস্ত বেঙ্গলগী উত্তর দিনাজপুরদগী চহি ৫২ শুরবা নুপা অমা কারদিওজেনিক শোক লোইননা এক্যুৎ কিদনী ইনজরীনা মরম ওইদুনা বেক্সিন কাপখিবা নুমিৎ ৭নিগী মতুংদা লৈখিদ্রে। পোস্ত-মোর্তেম পাঙথোকখ্রে অমদি রিপোর্ত ঙাইরি।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 41
More than 1.30 Cr COVID19 vaccine doses administered
3.95 L vaccine doses given till 6 pm today; 2,44,511HCWs received second dose of vaccine today
25 FEB 2021 7:36PM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered to healthcare and frontline workers has crossed 1.30 Crores today in the country.
A total of 1,30,67,047vaccine doses have beengiven through 2,77,303sessions, as per the provisional report till 6 pm today.
These include 65,82,007HCWs (75.5%) who have taken the 1st dose and 18,60,859HCWs (63.6%)who have taken the 2nd dose, along with 46,24,181FLWs (1st dose) (45.1%). While the countrywide vaccination drive was rolled out on 16th Jan 2021, vaccination of the FLWs started from 2nd Feb 2021.
HCWs
FLWs
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
65,82,007
18,60,859
46,24,181
Total 3,95,884vaccine doses were given till 6 pm today, the forty first day of nationwide COVID19 vaccination. Out of which, 1,51,373beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 2,44,511HCWs received 2nd dose of vaccine as per the provisional report. Final reports would be completed for the day by late tonight.
12,988sessions were held till 6 pm today.
All States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S.
No.
State/UT
Beneficiariesvaccinated
1stDose
2ndDose
TotalDoses
1
A&NIslands
6,096
2,315
8,411
2
AndhraPradesh
4,86,328
1,24,296
6,10,624
3
ArunachalPradesh
23,492
6,130
29,622
4
Assam
1,82,496
18,148
2,00,644
5
Bihar
5,46,848
75,141
6,21,989
6
Chandigarh
18,420
1,525
19,945
7
Chhattisgarh
3,70,472
44,795
4,15,267
8
Dadra&NagarHaveli
5,047
266
5,313
9
Daman&Diu
1,858
254
2,112
10
Delhi
3,50,882
29,457
3,80,339
11
Goa
17,478
1,895
19,373
12
Gujarat
8,32,707
1,16,822
9,49,529
13
Haryana
2,20,287
66,931
2,87,218
14
HimachalPradesh
98,881
12,818
1,11,699
15
Jammu&Kashmir
2,30,494
13,391
2,43,885
16
Jharkhand
2,74,740
18,034
2,92,774
17
Karnataka
5,93,966
1,90,412
7,84,378
18
Kerala
4,29,026
78,717
5,07,743
19
Ladakh
8,199
748
8,947
20
Lakshadweep
2,353
688
3,041
21
MadhyaPradesh
6,48,183
1,10,451
7,58,634
22
Maharashtra
9,93,343
1,15,712
11,09,055
23
Manipur
48,008
2,238
50,246
24
Meghalaya
28,248
1,200
29,448
25
Mizoram
20,787
4,744
25,531
26
Nagaland
28,196
5,327
33,523
27
Odisha
4,52,863
1,41,042
5,93,905
28
Puducherry
9,455
1,024
10,479
29
Punjab
1,48,060
32,542
1,80,602
30
Rajasthan
7,83,722
1,47,570
9,31,292
31
Sikkim
16,501
1,228
17,729
32
TamilNadu
3,75,111
49,334
4,24,445
33
Telangana
2,84,058
1,14,020
3,98,078
34
Tripura
88,354
19,188
1,07,542
35
UttarPradesh
11,56,209
1,54,425
13,10,634
36
Uttarakhand
1,39,169
11,833
1,51,002
37
WestBengal
8,16,495
1,07,100
9,23,595
38
Miscellaneous
4,69,356
39,098
5,08,454
Total
1,12,06,188
18,60,859
1,30,67,047
From 1st March 2021, COVID-19 vaccination will be extended to people aged 60 years and above and those aged 45 years and above with comorbidities.
On 24th Feb 2021, Centre held meeting with all States and UTs to review progress of COVID-19 vaccination drives with a focus on improving pace of vaccination.
States and UTs have been advised to expand COVID-19 vaccination sessions to all Public Health Care Facilities along with CGHS & PM-JAY empaneled hospitals from Mar’21.
Four States/UTs have vaccinated more than 75% of the registered HCWs and FLWs for the first dose. These are – Rajasthan, Lakshadweep, Madhya Pradesh and Gujarat.
Eight States have vaccinated more than 80% HCWs of the registered HCWs for the first dose. These are – Bihar, Odisha, Tripura, Jharkhand, Chhattisgarh, Karnataka, Uttarakhand, A&N Islands.
On the other hand, Four States/UT have reported less than 50% coverage of registered HCWs for the first dose. These are Nagaland, Punjab, Chandigarh and Puducherry.
Six States have registered more than 60% coverage for the first dose among FLWs. These are Dadra and Nagar Haveli, Tripura, Odisha, Himachal Pradesh, Chhattisgarh,Uttarakhand.
On the other hand, Eight States/UT have reported less than 25% coverage of registered FLWs for the first dose. These are Arunachal Pradesh, Tamil Nadu, A &N Islands, Manipur, Assam, Meghalaya, Kerala and Puducherry.
5 States that recorded highest number of vaccinations are UP, Gujarat, West Bengal, Madhya Pradesh and Maharashtra.
Total 51 persons have been hospitalized so far. This comprises 0.0004% of the total vaccinations. Of the 51 cases of hospitalization till date, 26 were discharged after treatment, while twenty-three persons died and two are under treatment. In last 24 hours, one person has been hospitalized at AIIMS Bhubaneshwar. He is stable now.
Total 45 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0004% of the total COVID19 vaccinations. Of the 45, 23 persons died in the hospital while 22 deaths are recorded outside the hospital.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.
In last 24 hours, one new death has been reported. A 52-year-oldmale, who was a resident of Uttar Dinajpur, West Bengal died after 7 days of vaccination due to Cardiogenic Shock with Acute Kidney Injury.