প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারি ২৭দা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ান তোই ফিয়ার ২০২১ হৌদোক্কনি
25 FEB 2021 3:13PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ফেব্রুৱারি ২৭গী অয়ুক পুং ১১ তাবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়ান তোই ফিয়ার ২০২১ হৌদোক্কনি।
অঙাং অমগী ৱাখল-লৌশিং ফগৎহনবা অমসুং অঙাংশিংগী লেংবা-ওৎপা অমসুং তম্নিংবা-খঙনিংবগী লৌশিং হেনগৎহনবদা শান্নপোৎশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। অগস্ত ২০২০গী মহাক্কী মন কি বাত ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শান্নপোৎশিংনা থবক ওইনা পাংথোকপা হেনগৎহনবা খক নত্তনা অচৌবা মীওই অমা ওইনিংনবা মতেং পাংই। অঙাং অমা ফগৎহনবদা শান্নপোৎশিংগী মরুওইবা পল্লদুনা, ভারত্তা শান্নপোৎ শাবা পুক্নিং থৌগৎনবা মমাঙদা প্রধান মন্ত্রীনা অকনবা ৱাফম থমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম অদু ফংনবা ইন্দিয়ান তোই ফিয়ার ২০২১ শীনবনি।
ফিয়ার অসিগী মরমদা
ফিয়ার অসি ফেব্রুৱারি ২৭দগী মার্চ ২, ২০২১ ফাওবা পাংথোক্কনি। শান্নপোৎ শাবগী ইন্দস্ত্রি চাউখৎহন্নবা ভর্চুএল প্লেতফোর্ম অমদা উনবা অমসুং ৱারি-ৱাতাই শানবা পুক্নিং থৌগৎনবা লৈগদবশিং, য়োনগদবশিং, মহৈরোয়শিং, ওজাশিং অমসুং দিজাইন্নরশিং য়াওনা মরী লৈনবা খুদিংমক পুন্নবা ফিয়ার অসিনা পান্দম থম্লি। প্লেতফোর্ম অসিগী খুৎথাংদা, সেক্তর অসিদা শেন থাদবা হেনগৎহন্দুনা অমসুং মপান্দা থাদোকপা য়োকখৎতুনা কমদৌনা ভারতনা তুংদা মালেমগী ওইনা শান্নপোৎ শাফম অমা ওইনা শেমগৎনবা সরকার অমসুং ইন্দস্ত্রি পুন্না খন্নগনি।
ই-কমর্সকা শম্নবা ভর্চুএল একজিবিসন অমদা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি ৩০গী একজিবিতর ১০০০ হেনবনা মখোয়গী পোৎথোকশিং উৎকনি। ফিয়ার অসিদা ভারতকী মমাঙঙৈগী শান্নপোৎশিং অমসুং ইলেকত্রোনিক শান্নপোৎশিং, প্লস তোইশিং, পজলশিং অমসুং গেমশিং য়াওনা অনৌবা মতম অসিগী শান্নপোৎশিং উৎকনি। শান্নপোৎ দিজাইন তৌবা অমসুং শাবগী লমদা হৈশিংলবা ভারত অমসুং মালেমগী ৱাঙাংলোইশিংগা লোয়ন্না ৱেবিনারশিং অমসুং ৱারি-ৱাতাই শানবগী থৌরমশিং ফিয়ার অসিদা পাংথোক্কনি। অঙাংশিংগী ওইনা, মমাঙঙৈগী শান্নপোৎশিং শাবা উৎপা অমসুং শান্নপোৎশিংগী মিউজমশিং অমসুং ফেক্তরিশিং ভর্চুএল ওইনা য়েংবা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিং শরুক য়ানবগী খুদোংচাবা অমা ফিয়ার অসিদা য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate The India Toy Fair 2021 on 27th February
25 FEB 2021 3:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate The India Toy Fair 2021 on 27th February at 11 AM via video conferencing.
Toys play a significant part in the development of a child’s mind and also help improve psychomotor and cognitive skills in children. In his Mann ki Baat address in August 2020, the Prime Minister had said that toys not only augment activity, but also give flight to aspirations. Noting the importance of toys in the holistic development of a child, the Prime Minister has earlier also emphasized boosting toy manufacturing in India. The India Toy Fair 2021 is being organized in line with this vision of the Prime Minister.
About the Fair
The Fair will be held from 27th February to 2nd March 2021. It aims to bring together all stakeholders including buyers, sellers, students, teachers, designers etc. on a virtual platform to create sustainable linkages and encourage dialogue for the overall development of the industry. Through this platform, the Government and the Industry shall come together to discuss how India can be made the next global hub for manufacturing and sourcing of toys by way of attracting investments in the sector and promoting exports.
Over 1000 exhibitors from across 30 States and Union Territories will display their products in an e-commerce enabled virtual exhibition. It will showcase traditional Indian toys as well as modern toys including electronic toys, plush toys, puzzles and games. The fair will also host numerous webinars and panel discussions with eminent Indian and international speakers with proven capabilities in toy design and manufacturing. For children, it is an opportunity to participate in a plethora of activities, including craft demonstrations on traditional toy making and virtual visits to toy museums and factories.