প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ৩৬শুবা প্রগাতি মিতিংগী চেয়র লৌখ্রে
24 FEB 2021 7:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ৩৬শুবা প্রগাতি মিতিংগী চেয়র লৌখ্রে।
মিতিং অসিদা প্রোজেক্ত নিপাল, স্কীম অমা অমসুং থৌরম অমদা নিংথিনা তৌদবগী এজেন্দাদা হন্না য়েংনবা লৌখৎলি। প্রোজেক্ত নিপাল অসিগী মনুংদা অহুম অমনা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজদগী, অনি অমনা রেলৱে মিনিস্ত্রীদগী অতৈ অসিনা পাৱর মিনিস্তর, পেত্রোলিয়ম অমসুম নেতুরেল গ্যাস অমসুং হোম এফিয়র্সকী মিনিস্ত্রিগদী অমমম্নি। প্রোজেক্ত নিপাল অসি স্তেত ১২দা মদুদি ৱেস্ত বেঙ্গাল, আসাম, তামিল নাদু, ওরিশা, ঝরখন্দ, সিক্কিম, উত্তর প্রদেশ, মিজোরাম, গুজরাত, মধ্য প্রদেশ, বিহার অমসুং মেঘালায়াদা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৪৪,৫৪৫ ওইনা লৈরিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক্ত খরদা থেংথরিবা অসিদা মহাক্না অনিংবা ফোংদোকখি অমসুং মরী লৈনবা ওফিসএলশিংদা অথুবা মতমদা লোইশিন্নবা অমসুং ঙম্লগনা অনম তনবা অমদা তৌনবা হায়খি।
মীয়াম পুনবা অসিবা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক্তং শিজিন্নবা প্লাস্তিক অসি তোক্নবগী ৱা খ্ন্নখি। প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনাগা মরী লৈননা থেংথরিবা অসিশু খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা মীপুম খুদিং য়াওনবা খল্লি, মরুওইনা নহারোলশিং অসিনি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনাগা লৌখৎলিবা লম্বীশিং অসি য়েংসিন্নবা ওফিসিএলদা হায়রি.
মমাংগী প্রগাতি ৩৫ উন্নখিবদা, প্রোজেক্ত ২৯০ পুন্না লুপা করোর লাখ ১৩.৬০ শোৎথদুনা লৈহৌবা থৌরম/স্কীম ৫১ সেক্তর ১৭তা য়েংশিনখি

Prime Minister's Office
PM chairs 36th PRAGATI Meeting
24 FEB 2021 7:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today chaired the 36th PRAGATI meeting.
In the meeting, ten agenda items were taken up for review including eight projects, grievance relating to one scheme and one programme. Among the eight projects, three were from the Ministry of Road Transport and Highways, two from Ministry of Railways, one each from Ministry of Power, Ministry of Petroleum and Natural Gas and Ministry of Home Affairs. These eight projects, with a cumulative cost of about ₹44,545 crore, pertained to 12 states viz., West Bengal, Assam, Tamil Nadu, Odisha, Jharkhand, Sikkim, Uttar Pradesh, Mizoram, Gujarat, Madhya Pradesh, Bihar and Meghalaya.
The Prime Minister expressed his concerns in delays being observed in execution of some of the projects, and directed the officials concerned that all pending issues should be resolved in a time-bound manner, and wherever possible, in Mission Mode.
During the interaction, the Prime Minister reviewed the programme for elimination of single use plastic. Review of grievances related to Pradhan Mantri Gram SadakYojana was also taken up. The Prime Minister impressed upon the need to involve people, specially youth through a proper awareness campaign. He also called upon all officials to pay special attention to the quality of roads being constructed under the Pradhan Mantri Gram SadakYojana.
In the previous 35 PRAGATI interactions, 290 projects having a total cost of about ₹13.60 lakh crore, along with 51 programmes / schemes and grievances pertaining to 17 different sectors have been reviewed.