Ministry of Railways
Unfortunate Incident of Blast at Nimtita Railway station in West Bengal
18 FEB 2021 3:01PM by PIB Delhi
Yesterday night at 10.20.pm an unfortunate incident of blast happened in the premises of Nimtita station in Malda of Eastern Railway. Indian Railways condemns the incident.
Relief and rescue measures were immediately initiated by Railways. Injured persons were rushed by RPF and other Railway authorities to the near-by hospitals.
It may be noted that law and order is a State subject and State police is fully responsible for the same. Law and order on Railway platforms is also under the purview of GRP of State Government.
The location comes under the jurisdiction of SRP Howrah. GRP have registered a case no. 05/2021 dated 17.02.2021 u/s- 307,326 and 120b of IPC.
In all 25 persons got injured including the Minister of Labour in West Bengal Government, Shri Jakir Hussain. Later on 10 of the injured have been moved to Kolkata hospital for treatment.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ନିମତିତା ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ବିସ୍ଫୋରଣ ଘଟଣା ଦୁର୍ଭାଗ୍ୟଜନକ
18 FEB 2021 3:01PM by PIB Bhubaneswar
ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ରେଳବାଇର ମାଲଦାସ୍ଥିତ ନିମତିତା ଷ୍ଟେସନ ପରିସରରେ ଗତକାଲି ରାତି ପ୍ରାୟ 10.20 ସମୟରେ ଏକ ଦୁର୍ଭାଗ୍ୟଜନକ ବିସ୍ଫୋରଣ ଘଟଣା ଘଟିଛି । ଏହି ଘଟଣାକୁ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ନିନ୍ଦା କରିଛି ।
ରେଳବାଇ ପକ୍ଷରୁ ତୁରନ୍ତ ରିଲିଫ ଏବଂ ଉଦ୍ଧାର କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ରେଳବାଇ ପୁଲିସ ବଳ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ରେଳବାଇ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ଆହତମାନଙ୍କୁ ନିକଟତମ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ପହଞ୍ଚାଯାଇଛି ।
ଏଠାରେ ସୂଚିତ କରାଯାଇପାରେ ଯେ, ଆଇନଶୃଙ୍ଖଳା ବ୍ୟବସ୍ଥା ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଅଧୀନରେ ଆସୁଛି ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ପୁଲିସ ଏଥିପାଇଁ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ରୂପେ ଦାୟୀ । ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ପ୍ଲାଟଫର୍ମର ଆଇନଶୃଙ୍ଖଳା ମଧ୍ୟ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଜିଆରପି ଅଧୀନରେ ଆସୁଛି ।
ଏହି ସ୍ଥାନ ହାଓଡ଼ା ଏସଆରପିର କ୍ଷେତ୍ର ଅଧୀନରେ ଆସୁଛି । ଆଇପିସି ଧାରା 307, 326 ଏବଂ 120ବି ଅଧୀନରେ ଜିଆରପି ଏକ ମାମଲା ଦାୟର କରିଛି ଯାହାର ସଂଖ୍ୟା 05/2021, ତାରିଖ – 17.02.2021 ।
ଏହି ଘଟଣାରେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ସରକାରଙ୍କ ଶ୍ରମ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜାକିର ହୁସେନଙ୍କ ସହିତ ଅନ୍ୟ 25 ଜଣ ଆହତ ହୋଇଛନ୍ତି । ପରେ ଆହତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 10 ଜଣଙ୍କୁ କୋଲକାତା ହସ୍ପିଟାଲକୁ ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ପଠାଯାଇଛି ।