মন্ত্রীমন্দল
ভারতকী তেলিকোম মেন্যুফেকচরিং মালেমগী থাক য়ৌরগনি
ভারতনা মালেমগী তেলিকোম মেন্যুফেকচরিংগী হব ওইনবা পি.এল.আই. স্কীম হৌদোকখ্রে
তেলিকোম সেক্তরগী পি.এল.আই. স্কীম অসিনা ভারত্তা তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং ইক্বিপমেন্ত শাবা হেনগৎহল্লগনি
চহি মঙাগী লুপা করোর ১২,১৯৫কী আউৎলেগা লোইননা তেলিকোম মেন্যুফেকচরিং চাউখৎহনদুনা লুপা করোর লাখ ২ হেন্নবগী প্রদক্সন হেনগৎহল্লগনি
17 FEB 2021 3:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা মন্ত্রী-মন্দল মীফমনা লুপা করোর ১২,১৯৫কী বজেৎকী আউৎলে ওইবা তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিংগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীম অয়াবা পীখ্রে।
প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীম অসিনা ভারত্তা তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিংগী শাবা থৌগৎপা পাম্লি অমসুং দোমেস্তিক মেন্যুফেকচরিং হেনগৎনবা শেলগী তেংবাং পীনবা অমসুং মেক ইন ইন্দিয়া থৌগৎনবা তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিংগী তার্গেৎ সেগমেন্তশিংদা ইনবেস্তমেন্তশিং তৌরক্নবা প্রপোজ তৌরি। স্কীম অসিনা তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিংগী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ অসি এক্সপোর্তশিং তৌনবসু থৌগৎকনি।
স্কীম অসিগী মখাদা তেংবাং অসি ভারত্তা অখন্নবা তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিং শারিবা কম্পনীশিং/এন্তিতীশিংদা ফংহনগনি। ইলিজিবিলিতী অসিনা চহি মরিগী মতমগী মনুংদা অপুনবা ইনক্রিমেন্তেল ইনবেস্তমেন্তগী অমসুং বেজ ইয়র ২০১৯-২০২০গী মনুংদা তেক্সশিংগী নেৎকী মেন্যুফেকচর তৌরবা পোৎলমশিংগী ইনক্রিমেন্তেল সেল্স (ললোন-ইতিক্কী পোৎলমশিদগী খেন্নবা) অদুনা মিনিমম থ্রেসহোল্দ য়ৌরবদি য়াগনি। অপুনবা ইনবেস্তমেন্ত অসি অমুক্তা পীবা য়াই, অদুবু মসিনা চহি মরিগী পীরিবা চহিগী অপুনবা থ্রেসহোল্দ অদুদি য়ৌগদবনি।
মালেমগী ওইনা তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিংগী এক্সপোর্তশিং অসি য়ু.এস. দোলর বিলিয়ন ১০০গী মার্কেৎকী খুদোংচাবা লৈ হায়রিবা অসিগী খুদোংচাবা ভারতনা লৌবা য়াগনি। স্কীম অসিগী মখাদা ফংলিবা মতেংগা লোইননা ভারতনা গ্লোবেল প্লেয়রশিংদগী অচৌবা ইনবেস্তমেন্ত তৌহনদুনা কেপাসিতী হেনগৎহনগনি অমসুং মসিগা ইরোইননা হৌগৎলক্লিবা দোমেস্তিক চেম্পিয়ন কম্পনীশিং অসিনা লৈরিবা খুদোংচাবশিং অসি লৌনবা অমসুং এক্সপোর্তকী কৈতেলদা অচৌবা প্লেয়র ওইনবা থৌগৎকনি।
“ভারতকী মেন্যুফেকচরিংগী কেপাসিতীশিং হেনগৎহল্লিবা অমসুং এক্সপোর্ত হেনগৎহল্লিবা আত্মানির্ভর ভারতকী লালোংশিং” অসি মখা চত্থরকপা ইনা, স্কীম অসি তেলিকম্ম্যুনিকেসন বিভাগ (দি.ও.তি.) য়াওনা তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংগী মখাদা পি.এল.আই. ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা ২০২০গী নবেম্বরদা মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখিবা অমব্রেল্লা স্কীম অদুগী শরুক অমনি।
ইন্সেন্তিব ৭%দগী ৪% ওইবা এম.এস.এম.ই.গী ওইনা লুপা করোর ১০গী মিনিমম ইনবেস্তমেন্ত থ্রেসহোল্দ ওইগনি অমসুং বেসজ ইয়রগী মথক্তা চহি ৫গী মনুংদা ৬%দগী ৪%গী ইন্সেন্তিবশিংগা লোইননা অতোপ্পশিংগী লুপা করোর ১০০গী মিনিমম ইনবেস্তমেন্ত থ্রেসহোল্দ ওইগনি। এম.এস.এম.ই. অমসুং নন- এম.এস.এম.ই. কেতগোরীশিংগী মখাদা অখন্নবা থ্রেসহোল্দদগী হেন্না ৱাংবা ইনবেস্তমেন্ত ওইবা এপ্লিকেন্তশিং ত্রান্সপরেন্ত ওইবা প্রোসেসকী খুত্থাংদা কনগনি।
স্কীম অসিগা লোইননা ভারত অসি তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিং শাবা গ্লোবেল হব অমা ওইহনবা ঙম্লগনি। চহি ৫গী মনুংদা লুপা করোর লাখ ২ রোমগী ইনক্রিমেন্তেল প্রদক্সন ফংবা ঙমগনি। ভারতনা ভেল্যু এদিসন হেনগৎপগা লোইননা মেন্যুফেকচরিংদা চাংদম্নবা হেনগৎহল্লগনি।
স্কীম অসিনা লুপা করোর ৩,০০০ হেনবা ইনবেস্তমেন্ত তৌহনগনি অমসুং হকথেংননা অমসুং নকোইননা চাউনা থবক পীরগনি হায়না পান্নরি।
পোলিসী অসিগী খুত্থাংদা ভারতনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্লগনি। ভারত্তা লৈবা অচৌবা মেন্যুফেকচরিংশিং ইন্সেন্তিভাইজ তৌদুনা দোমেস্তিক ভেল্যু এদিসন হেনগৎহল্লগনি। এম.এস.এম.ই.দা পীবা অৱাবা ইনসেন্তিবকী প্রোবিজন অসিনা দোমেস্তিক তেলিকোম মেন্যুফেকচর্রশিং মালেমগী সপ্লাই চেন ওইহন্নবা থৌগৎলগনি।

Cabinet
Telecom manufacturing to reach global scale in India
India launches PLI scheme to become hub of global telecom manufacturing
PLI Scheme for Telecom Sector will boost telecom and networking equipment manufacturing in India
Telecom manufacturing to get boost with outlay of Rs. 12195 crore over five years leading to enhanced production of more than Rs. 2 lakh crore
17 FEB 2021 3:50PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, has approved Production Linked Incentive (PLI) Scheme for Telecom and Networking Products with a budgetary outlay of Rs. 12,195 crore.
The Production Linked Incentive (PLI) Scheme intends to promote manufacture of Telecom and Networking Products in India and proposes a financial incentive to boost domestic manufacturing and attract investments in the target segments of telecom and networking products in order to encourage Make in India. The scheme will also encourage exports of telecom and networking products 'Made in India'.
Support under the Scheme will be provided to companies/entities engaged in manufacturing of specified telecom and networking products in India. Eligibility will be further subject to achievement of a minimum threshold of cumulative incremental investment over a period of four years and incremental sales of manufactured goods net of taxes (as distinct from traded goods) over the Base Year 2019-2020. The cumulative investment can be made at one go, subject to annual cumulative threshold as prescribed for four years being met.
Globally Telecom and Networking Products exports represent an US$100 billion market opportunity, which can be exploited by India. With support under the scheme, India will augment capacities by attracting large investments from global players and at the same time encourage promising domestic champion companies to seize the emerging opportunities and become big players in the export market.
In continuation of "Atmanirbhar Bharat-Strategies for enhancing India's Manufacturing capabilities and enhancing exports", this scheme is part of the umbrella scheme approved by the cabinet in November 2020 for implementation of PLI under various Ministries/ Departments including Department of Telecommunications (DoT).
There will be a minimum investment threshold of Rs.10 crore for MSME with incentives from 7% to 4 % and Rs. 100 crore for others with incentives from 6% to 4 % over 5 year above Base Year. The applicants with higher investments than specified threshold under MSME and Non MSME categories will be selected through transparent process.
With this scheme, India will be well positioned as a global hub for manufacturing of Telecom and Networking Products. Incremental production around Rs. 2 Lakh crore is expected to be achieved over 5 years. India will improve its competitiveness in manufacturing with increased value addition.
It is expected that scheme will bring more than Rs. 3,000 crore investment and generate huge direct and indirect employments.
Through this policy, India will move towards self-reliance. By incentivizing large scale manufacturing in India, domestic value addition will increase gradually. Provision of higher incentive to MSME will encourage domestic telecom manufacturers to become part of the global supply chain.