সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
দেবেন্দ্র কুলা ভেলালর কাংলুপ এস.সি. কাংলুপতগী লৌথোক্লনি হায়না ফোঙলিবা পাউগী মতাংদা সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পাৱরমেন্তনা শেংদোরকপা
15 FEB 2021 3:07PM by PIB Imphal
দেবেন্দ্র কুলা ভেলালর কাংলুপ এস.সি.গী লিস্ততগী অথুবদা লৌথোক্লগনি হায়না মীদিয়াদা ফোঙলিবা রিপোর্তশিং অসি অরানবনি হায়না সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পাৱরমেন্ত মন্ত্রালয়না ফোঙদোরকখ্রে।
মন্ত্রালয়না পাউ অসি অরানবনি অমসুং লৈরিবা অশেংবা পোজিসন অদু নত্তে হায়না শেংদোরকখি। মন্ত্রী-মন্দলনা দেবেন্দ্র কুলা ভেলালরদা এস.সি. কাংলুপশিং (৭) কেতগোরাইজ তৌবা অমদি মখোয় অদু তামিল নাদুগী সেদ্যুল কাস্তশিংগী লিস্তকী শরুক অমসু ওইনবা অয়াবা পীখ্রে হায়না ফোঙদোকখ্রে। মরম অসিনা মখোয়বু এস.সি.দগী লৌথোক্লগা ও.বি.শি. ওইহল্লগনি হায়বা ৱাফম অসি অরানবনি অমসুং ৱাফম অসিদা অচুম্বা য়াওদে হায়না শেংদোরকখ্রে।
লোক সভাদা তামিল নাদুগী এস.সি. লিস্তকী মখাদা দেবেন্দ্র কুলা ভেলালরদা এস.এস. কাংলুপশিং (৭) খাইদোক্তুনা চলহন্নবা বিল অমা হান্নদগী পুথোকখ্রে হায়না মন্ত্রালয় অসিনা মখা তানা শেংদোরকখ্রে।

Ministry of Social Justice & Empowerment
Clarification of M/o Social Justice & Empowerment regarding news item on delisting of Devendra Kula Vellalar community from SC community
15 FEB 2021 3:07PM by PIB Delhi
The Ministry of Social Justice & Empowerment has said that the reports appearing in media about delisting of Devendra Kula Vellalar community from SC soon are completely misinformed.
The Ministry has clarified that the news is misleading and does not reflect the actual position. It has stated that the Cabinet has approved for categorising (7) SC communities into Devendra Kula Vellalar which would also be a part of the Scheduled Castes list of Tamil Nadu. Therefore, the statement that they will be delisted from SCs and would be made OBCs is completely incorrect and it may be clarified that the statement does not reflect the correct position.
The Ministry has further clarified that a Bill for categorising (7) SC communities into Devendra Kula Vellalar under SC list to Tamil Nadu is already introduced in the Lok Sabha.