ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଓ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏଲପିଜି ସିଲିଣ୍ଡର ସବସିଡି ଛାଡ଼ିଲେ 1.08 କୋଟି ଗ୍ରାହକ
10 FEB 2021 1:22PM by PIB Bhubaneswar
ତୈଳ ବିତରଣ କମ୍ପାନୀଗୁଡିକ ତଥ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି ଯେ, 01.02.2021 ସୁଦ୍ଧା 1.08 କୋଟି ଏଲପିଜି ଗ୍ରାହକ ସେମାନଙ୍କ ସବସିଡି ଛାଡିଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ ଏଲପିଜି ସମେତ ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଦ୍ରବ୍ୟର ମୂଲ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବଜାରରେ ଏଥିସହିତ ପାରସ୍ପରିକ ଦ୍ରବ୍ୟର ଦର ସହିତ ଜଡିତ । ତଥାପି, ସରକାର ସବସିଡିଯୁକ୍ତ ଘରୋଇ ଏଲପିଜି ଗ୍ରାହକଙ୍କୁ ସୁଲଭ ମୂଲ୍ୟରେ ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ସମାନତା ରକ୍ଷା ଜାରି ରଖିଛନ୍ତି ଯଦ୍ୱାରା ଗ୍ରାହକମାନେ ସବସିଡି ହାରରେ ଉତ୍ପାଦ ପାଇପାରିବେ । ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବଜାରରେ ଉତ୍ପାଦ ମୂଲ୍ୟରେ ବୃଦ୍ଧି / ହ୍ରାସ ଏବଂ ସବସିଡି ଉପରେ ସରକାରଙ୍କ ନିଷ୍ପତ୍ତି ସହିତ ସବସିଡିଯୁକ୍ତ ଘରୋଇ ଏଲପିଜି ଉପରେ ସବସିଡି ବୃଦ୍ଧି / ହ୍ରାସ ନିର୍ଭର କରିଥାଏ ।
ଆଜି ରାଜ୍ୟସଭାରେ ଏକ ଲିଖିତ ଉତ୍ତରରେ କେନ୍ଦ୍ର ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏହି ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Subsidy given up on LPG cylinders
10 FEB 2021 1:22PM by PIB Delhi
Oil Marketing Companies (OMCs) have reported that as on 01.02.2021, 1.08 crore LPG consumers have given up their subsidy.
The prices of petroleum products including LPG in the country are linked to the prices of respective products in the international market. However, the Government continues to modulate the effective price to consumer for Subsidised Domestic LPG and the consumers get the products at subsidised rate. The subsidy on Subsidised Domestic LPG increase/decrease with the increase/decrease in the product price in international market and decision of Government on subsidy.
This information was given by the Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.