কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইন্দস্ত্রিশিংগীদমক শিঙ্গল ৱিন্দো এপ্রুবেল সিস্তেম
05 FEB 2021 3:06PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা ইন্দস্ত্রিগী অয়াবা পীনবগীদমক শিঙ্গল ৱিন্দো এপ্রুবেল সিস্তেম অমা লিংখৎনবা কেন্দ্র সরকারনা থবক পায়খৎলি। ভারত্তা শেন থাদনবা ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্তশিং অমসুং স্তেৎ শিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়ারেন্সশিংগী তোঙান-তোঙানবা আই.তি প্লেতফোর্মশিং লৈরবসু তোঙান-তোঙানবা মরী লৈনবশিংদগী অয়াবশিং লৌনবা অমসুং ই-পাউ লৌনবা ইনভেস্তরশিংনা মফম কয়াদা চৎপা দরকার ওইরি।
মসি কোক্নবা, পুম্নমক্কী ওইনা ইনভেস্তমেন্ত ক্লিয়ারেন্স সেল অমা শেমদুনা শেন থাদদ্রিঙৈ মমাঙগী পাউতাকশিং, লেন্দ বেঙ্কশিংগী মরী লৈনবা ই-পাউশিংগী খুদোংচাবা পীগনি অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী থাক্তা অয়াবা পীনবগী খুদোংচাবা লৈগনি অমসুং হায়রিবা থবকশিং অসি বজেত ২০২০-২১দা লাউথোকখ্রে।
ভারত্তা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং হৌনবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী দরকার ওইবা অয়াবা পুম্নমক লৌনবা সেল অসিনা ৱান-স্তোপ দিজিতেল প্লেতফোর্ম অমা ওইনা থবক তৌনবা হোৎনরি। ইনভেস্তমেন্ত ক্লিয়ারেন্স সেল অসি নেসনেল পোর্তেল অমা ওইগনি, মসিদা হৌজিক লৈরিবা মিনিস্ত্রিশিংগী আই.তি পোর্তেলশিংদা অকায়বা পীদনা ভারত সরকারগী মিনিস্ত্রিশিং/দিপার্তমেন্তশিংগী ক্লিয়ারেন্সকী থবকশিং পুনশিনগনি অমসুং অমতা ওইবা, অপুনবা এপ্লিকেসন ফোর্ম অমা লৈরগনি। মসিনা ইনভস্তরশিংনা ই-পাউ লৌনবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা মরী লৈনবশিংদগী অয়াবা লৌনবা তোঙান-তোঙানবা ওফিসশিংদা চৎপা মথৌ তাররোই অমসুং অকক্নবা মতমগী মনুংদা অয়াবা পীরগনি অমসুং ইনভেস্তরশিংদা মতম চানা ই-পাউ পীরগনি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রিগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সোম প্রকাসনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Commerce & Industry
Single Window Approval System for Industries
05 FEB 2021 3:06PM by PIB Delhi
The Central Government is working on setting up a Single Window System for clearances and approvals of industry in the country. Despite the presence of several IT platforms for investing in India such as in departments of the Government of India and State Single Window Clearances, investors need to visit multiple platforms to gather information and obtain clearances from different stakeholders. To address this, the creation of a centralized Investment Clearance Cell which would provide end-to-end facilitation support, including pre-investment advisory, information related to land banks and facilitating clearances at Central and State level was proposed and the same is also a Budget Announcement 2020-21.
The cell is being planned as a One-stop digital platform to obtain all requisite central and state clearances/ approvals required to start business operations in India. The Investment Clearance Cell will be a National portal that integrates the existing clearance systems of the various Ministries/ Departments of Govt. of India and of State Governments without disruption to the existing IT portals of Ministries and will have a single, unified application form. This will eliminate the need for investors to visit multiple platforms/ offices to gather information and obtain clearances from different stakeholders and provide time-bound approvals and real time status update to investors.
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Commerce and Industry, Shri Som Parkash, in a written reply in the Rajya Sabha today.