কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
উদ্যোগ মন্থন: ভারতকী ইন্দস্ত্রৌদা ক্বালিতী অমদি প্রদক্তিবিতী থৌগৎপদা মীৎয়েং থম্বা ৱেবিনারশিং পাঙথোকখ্রে
থৌরাং অসি লৈবাক অসিদা ক্বালিতী অমদি প্রক্তিবিতী লৈহন্নআ ইহৌগী অহৌবনি
03 FEB 2021 9:16AM by PIB Imphal
মেন্যুফেকচরিং অমসুং সর্ভিসেসকী মরু ওইবা সেক্তরপুম্নমক্কী ক্বালিতী অমসুং প্রদক্তিবিতীদা মীৎয়েং থম্বা সেক্তর ৪৫ কভর তৌবা ৱেবিনারশিংগী মরাথন অমা ওইরিবা উদ্যোগ মন্থন জনুৱারী ৪, ২০২১দগী হৌখ্রে। মসি দিপার্তমেন্ত ওফ কম্মর্স, ক্বালিতী কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়া, নেস্নেল প্রদক্তিবিতী কাউন্সিল, ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দস, ইন্দস্ত্রী চেম্বরশিং অমসুং তোঙান তোঙানবা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিংগা খুৎশম্নদুনা দিপার্তেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.)না পাইখৎপা চুংশিন্নবা খোঙথাং অমনি।
জনুৱারী৬, ২০২১দা হৌদোকপগী সেসনদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী শহরী পিয়ুশ গোয়মনা আত্মানির্ভর ভারতকী মঙলান অসি মঙফাওনবা, ভারতকী ইন্দস্ত্রীনা ক্বালিতী অমসুং প্রদক্তিবিতীদা মীৎয়েং চংবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায় উদ্যোগ মন্থন অসিনা ঐখোয়না থবক পাঙথোকপগী মওংদা, ঐখোয়গী ৱাখল্লোন্দা অহোংবা পুরক্কনি অমসুং মসিনা ভারতপ গ্লোবেল প্লেয়র অমা ওইহনগদবা মপাঙ্গল কনবা বেজকীদমক তশেংনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
হৌখিবা চয়োল মরি অসিগী মনুংদা ৱা ঙাংলোই ১৭৫, ৱেবএক্সতা শরুক য়াবা মীই ১৮০০ অমসুং অতোপ্পা সোসিএল মীদিয়া প্লেৎফোর্মশিং ৭০০০+না শরুক য়াদুনা শান্নপোৎ, শউন, ফর্নিচর, কেমিকেল্স, তুরিজম, দ্রোন, ফাইনান্সিএল সর্ভিসেস অসিনচিংবদা য়াওনাতোঙান তোঙানবা মেন্যুফেকচরিং অমসুং সর্ভিস সেক্তরদা ৱেবিনার ১৮ পাঙথোকখ্রে। ৱেবিনার অমমমনা অখন্নবা সেক্তর অমগী প্রদক্তশিংগী ক্বালিতী অমদি প্রদক্তিবিতীগা মরী লৈনবা সমস্যাশিং কুপ্না খন্নখি। ৱেবিনার খুদিংমক্তা এক্সপর্তশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং লোইননা হিরম অদুগা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিংগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং য়াওদুনা খন্ননৈনখি। মালেমগী ৱাঙাংলোইশিং অমসুং এক্সপর্তশিংনা মালেমগী খ্বাইদগী অফবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা কান্নরবা পাউতাক কয়া ফোঙদোকখি। সেক্তর ৪৫দগী লাকপা রিকম্মেন্দেসনশিং অদু মার্চতা ফোঙনবা কম্পেন্দিয়ম অমদা পুনশিনখ্রে।
খোঙথাং অসি ইন্দস্ত্রীনা য়াম্না তরাম্না ওকখ্রে। উদ্যোগ মন্থন অসি লৈবাক অসিদা ক্বালিতী অমদি প্রদক্তিবিতীগী ইহৌ লৈহন্নবা অহৌবা খক্তনি। সরকার অসিনা সেক্তর কয়াদগী তেক্নিকেল রিগুলেসন শিং পুথোকখিবা অসিবু থাগৎখ্রে।
মথংগী চয়োলশিংদা উদ্যোগ মন্থননা ফার্মা, মেদিকেল দিভাইসেস, ক্লোস সর্কিৎ কেমেরা, ইলেক্ত্রোনিক্স ইস্তেম দিজাইন অমসুং মেন্যুফেকচরিং, ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জী, রোবোতিক্স, এরোস্পেস অমসুং দিফেন্স, য়াওনা ওঙান তোঙানবা সেক্তর কভর তৌগনি অমসিং সরকারগী প্রোসেসশিংদা ক্বালিতী অসি অসিনা আত্মানির্ভর ভারত ফংনবা লমজিং মৈরা ওইরগনুই। শরুক য়ানিবা মীওইশিংদা মসিদা https://udyogmanthan.qcin.org/ অমসুং https://tinyurl.com/UMparticipation চংদুনা রেইসতর তৌবা য়াগনি।

Ministry of Commerce & Industry
Udyog Manthan: Focused Webinars being conducted for Promoting Quality and Productivity in Indian Industry
Initiative is only the beginning of a Quality and Productivity movement in the country
03 FEB 2021 9:16AM by PIB Delhi
Udyog Manthan, a marathon of webinars covering 45 sectors focused on Quality and Productivity in all major sectors of manufacturing and services, started on January 4, 2021. This collaborative exercise is an initiative of the Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) in association with Department of Commerce, Quality Council of India, National Productivity Council, Bureau of Indian Standards, Industry chambers and various concerned ministries.
During the inaugural session on 6th January 2021, Shri Piyush Goyal, Minister of Commerce and Industry, emphasized that for the vision of AatmaNirbhar Bharat to succeed, Indian Industry needs to concentrate on quality and productivity. He emphasized that Udyog Manthan will be a harbinger of change in the way we work, in our mindset and will truly be remembered for the strong base, that it will set for India to emerge as a global player.
During last four weeks, 18 webinars on various manufacturing and service sectors including Toys, Leather, Furniture, Chemicals, Tourism, Drone, Financial Services etc have been organized where 175 speakers, 1800 participants on WebEx and 7000+ over other social media platforms participated. Each webinar delves deep into issues related to quality of products and productivity in one specific sector. In every webinar, discussions are led by experts and industry leaders with senior officials from concerned ministries setting the context. Many International speakers and experts have shared valuable insights on Global best practices. The recommendations from all 45 sectors are being consolidated in a compendium to be released in March.
The initiative is being received very well by the industry. Udyog Manthan is only the beginning of a Quality and Productivity movement in the country. The government’s efforts in bringing out technical regulations for many sectors are being widely appreciated.
During the next few weeks, Udyog Manthan will cover various sectors including pharma, medical devices, closed circuit camera, Electronics System Design and manufacturing, New and Renewable Energy, Robotics, Aerospace and Defence, Quality in Government processes which will shine a guiding light towards realizing the vision of AatmaNirbhar Bharat. All interested participants can visit https://udyogmanthan.qcin.org/and register on https://tinyurl.com/UMparticipation.