হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্যগী হেল্থ স্কীমশিংগা লোইননা আয়ুশমান ভারত য়োজনা পুনশিনবা
02 FEB 2021 4:25PM by PIB Imphal
আয়ুশমান ভারত মন্ত্রী জন আরোগ্যা য়োজনা (এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.) অসি সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কীম অমনি। হৌজিক-হৌজিক মসি লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.) ৩২দা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। স্কীম অসি দিজাইন তৌখিবগী মতুং ইন্না, এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই. ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা মখোয় মশানা শেল পুথোকচদুনা এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গা লোইননা খুৎশম্নদুনা মখোয় মশাগী হেল্থ প্রোতেক্সন স্কীমশিং চল্লাইবগী অয়াবা লৈ। হায়রিবা অসিগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা হেল্থ বেনিফিৎ পেকেজশিং, চপ মান্নবা আই.তি. প্লেৎফোর্ম অমসুং পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী লৈরিবা হোস্পিতালশিং শিজিন্নবা য়াগনি:
অসিগী ফন্দিং অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী মরক্তা য়েন্নরি। কেন্দ্র অমদি অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং, হিমালয়ন রাজ্যশিং অমসুং লেজিসেচর লৈবা য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং য়াওদনা রাজ্য পুম্নমক্কী লৈরিবা রেসিয়ো অসি ৬০:৪০ ওই। অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং অমদি হিমালয়ন রাজ্যশিংগী রেসিয়ো অসি ৯০:১০নি। লেজিসেচর লৈবা য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী ওইনা কেন্দ্রগী প্রিমিয়মগী শরুক অসি ১০০%নি।
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা লুপা করোর ১৯,৫০৬গী হোস্পিতাল এদমিসন করোর ১.৫৭ ওথোরাইজ তৌখ্রে। মসিদা রাজ্য/য়ু.তি. খরদা বেনিফিসরী বেজ চাউথোক্নবা মরী লৈনবা দেতা শিজিন্নবা য়াওখি। স্পেসিয়েলিতী অমমমগী ওইনা হোস্পিতালদা এদমিসনশিং তৌরকপগী খাইদোকপা অদু এনেক্স তৌরি। রাজ্যগী হেল্থ স্কীমশিংগা লোইননা চাংদম্নবগী দেতা ফংদে।
হোস্পিতালদা এদমিসন তৌরকখিবা অদু মশিং অমদি শেনফমদা স্পেসিয়েলিতী অমমমগী ওইনা খাইদোকপা
স্পেসিয়েলিতীশিং
ওথোরাইজ তৌরবা হোস্পিতালগী এদমিসনশিং (মশিং)
ওথোরাইজ তৌরবা হোস্পিতালগী এদমিসনশিং (শেনফম লুপা করোরদা)
বর্ন মেনেজমেন্ত
১৫৬৫৫
৬৭
কার্দিয়োলোজী
২৯৬৩৭৫
১৪৭৯
কার্দিয়ো-থোরাসিক ভাস্কুলর সর্জরী
৮৪৩৪৬
৮৫০
দাইগ্নোস্তিক্স
৩৬৩৯০৫
৯৬
ইমর্জেন্সী রুম পেকেজেস
১৯১৪৮৭
১০৮
জেনরেল সর্জরী
১৭১৬৩৮৬
১৭০৭
ইনফেক্সিয়স দিজিজেস
৮১১৬৭৯
২১৪
ইন্তরভেন্সনেল ন্যুরোরেদিওলোজী
৫৭৭৮
৪৪
মেদিকেল মেনেজমেন্ত
৩৮৩৩০১১
২১৯৩
মেন্তেল দিসওর্দর্স পেকেজেস
১০৬৮২
মল্তিপল স্পেসিয়েলিতীজ
৪৭২৫১৬
২০৮৪
নিয়ো-নেতেল কিয়র
২২৯৬৪৫
৫৬৭
ন্যুরোসর্জরী
৮৭০৮১
৪০৮
ওবস্তেত্রিক্স এন্দ গাইনিওলোজী
১১৫৪৪৮২
১১২৪
ওনকোলোজী
১০২৪৪২৫
১৬৭৪
ওফথালমোলোজী
৬৮৮০১৬
৫৪৪
ওরেল এন্দ মেক্সিলোফেসিএল সর্জরী
১৮৬৮৩৯
৬২
ওর্গান ত্রান্সপ্লান্ত
১২৮
.২
ওর্থোপেদিক্স
৫৬৯৮০৪
১৫৪৬
‌ওতোরাইনোলাইরিনজোলোজী (ই.এন.তি.)
১১৫৯৬৯
১৫৫
পেদিয়াত্রিক মেদিকেল মেনেজমেন্ত
২৫৪৭৩৮
৪৮০
পেদিয়াত্রিক সর্জরী
২৬৯১৯
৯১
প্লাস্তিক এন্দ রিকনস্ত্রক্তিব সর্জরী
৬৯৯৭
২২
পোলীত্রোমা
২০৫১৯
৭৯
অনস্পেসিফাইদ সর্জিকেল পেকেজেস
১৩৮১
য়ুরোলোজী
৩৫৬৫৭০
৬৭০
মসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল) শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Amalgamation of Ayushman Bharat Yojana with State Health Schemes
02 FEB 2021 4:25PM by PIB Delhi
Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan ArogyaYojana (AB-PMJAY) is a centrally sponsored scheme. Presently, it is being implemented in 32 States and Union Territories (UTs) across the country. As per design of the scheme, States/UTs implementing AB-PMJAY have the flexibility to run their own Health Protection Schemes in alliance with AB-PMJAY at their own cost. Under this arrangement, the States/UTs may use Health Benefit Packages, common IT platform and empaneled hospital network of PMJAY.
The funding of the scheme is shared between Central and State Governments. The ratio of central share to state share for all States, except North-Eastern States and Himalayan States and Union Territories with legislature, is 60:40. For North-Eastern States and Himalayan States, the ratio is 90:10. In the case of Union Territories without legislatures, the Central contribution of premium is 100%.
1.57 Crore Hospital admissions worth Rs. 19,506 Crores have been authorized under AB-PMJAY. These include utilization data corresponding to expanded beneficiary base by some States/UTs. The specialty wise break-up of authorized hospital admissions is annexed. There is no data available for comparison with State health schemes.
Specialty wise break-up of hospital admissions by count and amount
Specialties
Authorized Hospital Admissions (Count)
Authorized Hospital Admissions (Amount in Crores of Rupees)
Burns Management
15655
67
Cardiology
296375
1479
Cardio-thoracic Vascular Surgery
84346
850
Diagnostics
363905
96
Emergency Room Packages
191487
108
General Surgery
1716386
1707
Infectious Diseases
811679
214
Interventional Neuroradiology
5778
44
Medical Management
3833011
2193
Mental Disorders Packages
10682
9
Multiple Specialties
472516
2084
Neo-natal care
229645
567
Neurosurgery
87081
408
Obstetrics and Gynaecology
1154482
1124
Oncology
1024425
1674
Ophthalmology
688016
544
Oral and Maxillofacial Surgery
186839
62
Organ Transplants
128
0.2
Orthopaedics
569804
1546
Otorhinolaryngology (ENT)
115969
155
Paediatric medical management
254738
480
Paediatric surgery
26919
91
Plastic and Reconstructive Surgery
6997
22
Polytrauma
20519
79
Unspecified Surgical Packages
1381
3
Urology
356570
670
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.