Ministry of Women and Child Development
Last Date for Submission of Nomination for Nari Shakti Puraskar-2020 extended till 6th February, 2021
02 FEB 2021 11:45AM by PIB Delhi
Ministry of Women and Child Development has extended the last date for submission of nomination for the prestigious Nari Shakti Puraskar-2020 till 6th February, 2021. ‘Nari Shakti Puraskar’ are conferred every year on the occasion of ‘International Women’s Day’ i.e. 8th March, by the Ministry of Women and Child Development for recognizing exceptional work done by individuals etc. in the area of empowerment of women.
The Nari Shakti Puruskar is awarded to individuals/ groups/ NGOs/ institutions etc. for encouraging women to participate in decision making roles; women’s skill development in traditional and non-traditional sectors; facilitating basic amenities for rural women; promoting women in non-traditional sectors like science and technology, sports, art, culture concretely and for the significant work towards safety and security, health and wellness, education, life skills, respect and dignity of women etc. The award carries a citation and a cash reward of Rs. 2 Lakh.
As per the Guidelines, any individual of at least 25 years of age and institutions having worked in the relevant field for at least 5 years are eligible to apply.
The Puraskars acknowledge the achievers who have not allowed age, geographical barriers or inaccessability to resources to come in the way of fulfilling their dreams. Their indomitable spirit inspires society at large and young Indian minds in particular to break gender stereotypes. It encourages them to stand up against gender inequality and discrimination. These awards are an effort to recognize women as equal partners in the advancement of society.
Kindly click here for the details http://narishaktipuraskar.wcd.gov.in/

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
নারি শক্তি পুরস্কার-২০২০গী নোমিনেসন পীশনবগী অরোইবা তারিক ২০২১গী ফেব্রুৱারী ৬ ফাওবা শাংদোকখ্রে
02 FEB 2021 11:45AM by PIB Imphal
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রীগী লেমজনিঙাই ওইরবা নারি শক্তি পুরস্কার-২০২০গী নোমিনেসন পীশনবগী অরোইবা তারিক ২০২১গী ফেব্রুৱারী ৬ ফাওবা শাংদোকখ্রে। ‘নারি শক্তি পুরস্কার’ অসি ‘ইন্তর্নেস্নেল ৱুমেনস দে’গী থৌরমদা হায়বদি চহি খুদিংগী মার্চকী ৮দা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রীনা মীওই অমনা মহাক্ন তৌরকপা তোপ-তোপ্পা থবক হায়বদি নুপীগী শক্তি পীবগী লমদা মশক খংবিবা ওইনা পীবনি।
নারি শক্তি পুরস্কার অসি মীওই অমা/কাংবু/এন.জি.ও.শিং/ইন্সতিত্যুসনশিং অসিনচিংবা অসিদা মনা অসি নুপীশিংদা ফিরেপ লৌবগী থৌদাং কয়াদা শরুক য়ানবা; নাৎকী অমসুং নাৎকী নত্তবা নুপীগী হৈ-শিংবা চাওখৎনবগী লমদা;খুঙ্গংগী নুপীশিংগী তঙাইফদবা পীবা; নাৎকী নত্তবা সেক্তরশিং হায়বদি সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিদা, শান্ন-খোৎনবা, আর্ত, কলচর, মশক থোকপা থবকশিং, হেলথ, মহৈ, নুপীগী ইকাই খুম্নবা অসিনচিংবনি। মনা অসি লুপা লাখ ২গী ওই।
লমজিং লমতাক্কী মতুং ইন্না, মীওই অমা চহি ২৫দগী তাদবা অমসুং মরী লৈনবা ইন্সতিত্যুৎশিং অসিদা চহি ৫দগী তাদনা থবক তৌরবা মীওইশিংনা থাবা য়াগনি।
পুরুসকারনা মায় পাক্লবশিং হায়বদি মখোয়গী মংলান ফংবদা চহিদা, জিওগ্রাফিকেল খোঙয়েৎ লৈবশিংদা অয়াবা পীদশিংদা অয়াবা পীরি। মখোয়গী ইন্থবা ঙমদ্রবা থৌনা অসিনা সমাজ অসিদা পুক্নিং থৌগৎলি অমসুং নহা ওইরিবা ইন্দিয়া মচাশিং অসিদা নুপা নুপী খায়বা অসি লৈহন্দ্রি। মসিনা মখোয়দা নুপা নুপী খায়বা অসি লৈহন্দ্রি অমসুং হন্থনা য়েংবগী মায়োক্তা লৈরি। মসিগী মনা অসি নুপীবু চাওখৎলবা সমাজ অসিদা চপ মান্নৈ হায়বা অসি মশক খঙনবা হোৎনবনি।
চানবিদুনা মরীক চুম্বগীদমক মফম অসিদা নম্বিয়ু http://narishaktipuraskar.wcd.gov.in/