হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
সেন্তরনা অৱাংবা থাক্কী তীম অমা কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রাদা স্তেত অসিগী কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তগী পব্লিক হেলথ ইন্তর্বেসন মতেং পীনবা চংশিনখ্রে
02 FEB 2021 10:04AM by PIB Imphal
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীনা অৱাংবা থাক্কী মখল-কয়া অমা য়াওরবা তীম অমা কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রাদা স্তেত অসিদা স্তেতকী হেলথ ওথোরিতিগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তগী পব্লিক হেলথ ইন্তর্বেসন মতেং পীনবা ৱারেপ লৌখ্রে।
মতম খরগী মমাংদা স্তেতশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং অসি ঙম্নমক কোবিদ-১৯গী কেস মশীং লাকপা অমসুং অশিবগী চাং অসি হন্থরুরবা মতুংদা কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রাদা স্তেত অসিদা মশীং য়াম্লবা কেস লাকপগী রিপোর্ত চৎথরক্লি। হৌজিক্কী ওইনা, লৈবাক অসিদা স্তেত অনি অসি খক্তদা কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেস ৭০% লাক্লি।
সেন্ত্রেল তীম অসিনা মহারাস্ত্রাদা নেস্নেল সেন্তর ফোর দিজিস কন্ত্রোল (এন.সি.দি.সি.)গী এক্সপার্তশিংগা অমসুং দাঃ আর.এম.এল. হোস্পিতাল, নই দিল্লী। কেরলাগী তীম অসিনা হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং লোয়ননা থিরুবনান্থপুরমগী, হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী রিজনেল ওফিস অমসুং লেদী হার্দিঞ্জ মেদিকেল কোলেজ, নই দিল্লীগী এক্সপার্তশিং য়াওগনি।
তীমশিং অসিনা স্তেত হেলথ দিপার্তমেন্তশিংনা য়াম্না নকশিন্ননা থবক তৌগনি, মসিনা গ্রাউন্দগী ফিবম য়েংগনি অমসুং পব্লিক হেলথ ইন্তর্বেসন্দা তঙাইফদবশিং মসিগী স্তেতশিং অসিনা রিপোর্ত তৌরক্লিবা কেসশিং অসি য়েংশিনগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Centre rushes High Level teams to Kerala and Maharashtra for supporting the States in public health interventions for COVID19 management
02 FEB 2021 10:04AM by PIB Delhi
Union Ministry of Health & Family Welfare has decided to depute two high-level multi-disciplinary teams to Kerala and Maharashtra to collaborate with the State Health Authorities in instituting public health measures for COVID-19 management.
At a time when almost all States/Union Territories are showing a declining trend in number of cases and deaths due to COVID-19, Kerala and Maharashtra continue to report large number of cases. At present, these two States alone are contributing to almost 70% active COVID-19 cases in the country.
The Central team to Maharashtra comprises of experts drawn from National Center for Disease Control (NCDC) and Dr. RML Hospital, New Delhi. The Kerala team shall comprise of senior official from Ministry of Health & Family Welfare along with experts from Regional Office of Health & Family Welfare, Thiruvananthapuram and Lady Hardinge Medical College, New Delhi.
The teams shall work closely with the State Health Departments, take a stock of on ground situation and recommend necessary public health interventions to contain the large number of cases being reported by these States.