প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দবল্যু.ই.এফ.কী দভোস দাইলোগতা ৱা ঙাংখ্রে
ভারত্তা কোরোনা মপুং ফানা লাকশিনবনা মীওইবা জাতিবু অচৌবা খুদোংথিবা অমদগী কনবা ঙমখ্রে: পি.এম.
আত্মানির্ভর ভারতকী ইহৌ অসিনা গ্লোবেল গুদ অমসুং গ্লোবেল সপ্লাই চেন ফংহনগনি: পি.এম.
ভারতনা তেক্স রেজিমদগী এফ.দি.আই.গী কাংলোনশিং ওইথোকহনখ্রে অমসুং ফ্রেন্দলী এনভাইর্নমেন্ত অমা ফংহনখ্রে: পি.এম.
লৈবাক অসিগী দিজিতেল প্রোফাইল অসি মপুং ফানা অওনবা পুরকখ্রে: পি.এম.
ভারতনা ইজ ওফ লিবিং, ইজ ওফ দুইং বিজিনেস অমসুং ক্লাইমেৎ সেন্সিতিব দেবেলপমেন্তদা মীৎয়েং থম্বগা লোইননা সস্তেনেবল অর্বনাইজেসনদা মীৎয়েং থম্লি: পি.এম.
28 JAN 2021 8:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ৱর্ল্দ ইকনোমিক ফোরমগী দাবোস দাইলোগতা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না ‘মরিশুবা ইন্দস্ত্রিএল রিভোলুসন – মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা তেক্নোলোজী শিজিন্নবা’ অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা সি.ই.ও.শিংগা ৱারী শান্নখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় অকিবনা থল্লবা চৈরক অসিদা মহাক্না ভারত মচা বিলিয়ন ১.৩গী থাজবা, অফবা ৱাখল্লোন অমসুং আশাগী পাউজেল পুদুনা লাক্লি। মীতিন অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায় ভারতনা লাইচৎ অসি লাকশিনবা ঙম্বগী মপাঙ্গলদা অহানবদা থাজবা থমখিদবা তারবসু হৌজিক্তি ভারতনা প্রো-এক্তিব ওইনা অমসুং প্রো-পার্তিসিপেসন এপ্রোচকা লোইননা মাংলোমদা চংশিনদুনা কোবিদকী অখন্নবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎনবা হোৎনখি, লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা হ্যুমেন রিসোর্স ত্রেন তৌখি অমসুং কেসশিং তেস্ত তৌবা অমদি ত্রেক তৌবদা তেক্নোলোজী চাউনা শিজিন্নখি। ভারত্তা কোরোনাগী মায়োক্তা লান্থেংনবা অসি মীয়ামগী ইহৌ ওইহনখি অমসুং ভারতনা মাগী মশিং য়াম্লবা প্রজাশিংগী থৱায় কনবদা মাই পাকপা ঙমখি। ভারতনা মাই পাকপা অসি মালেমগী ওইনসু নকোইননা উৎখি মরমদি মালেমগী মীশিং চাদা ১৮দি মফম অসিদা লৈরিবা অমসিং মপুং ফানা লাকশিনবা অসিনা মীওইবা খুন্নাইবু অচৌবা খুদোংথিবা অমদগী কলহৌবা ঙমখি। শ্রী মোদীনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা বেক্সিনেসন দ্রাইভ অমসুং ভারতনা মালেমগী থাক্তা লাইচৎ মনুংদা হোৎনখিবা অদুগী মতাংদসু ৱা ঙাংখি। মহাক্না এয়র স্পেস থিংখিবা মতমদা প্রজাশিং হোনদোকা অমসুং লৈবাক ১৫০ হেনবদা হিদাকশিং সপ্লাই তৌবগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। ঙসি ভারতনা ওনলাইন ত্রেনিং তৌদুনা, ত্রেদিস্নেল নোলেৎজকী লৌশিং, বেক্সিনশিং অমসুং বেক্সিন ইনফ্রাস্ত্রকচরগা লোইননা লৈবাকশিং মতেং পাংলি। মহাক্না হায় ভারত্তা হৌজিক শারিবা বেক্সিন অনি অসিগী মথক্তা অতোপ্পা বেক্সিনশিং পাইপলাইন্দা লৈরি মসিনা ভারতনা মালেমদা চাউনা অমসুং খোঙজেল য়াংনা মতেং পাংবা ঙমহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফোরম অসিদা শেন্মীৎলোনগী লমদা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদসু পাউদমখি। মহাক্না হায় ভারতনা লুপা কয়াগী ওইগদবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং হৌদুনা অমসুং থবক পীনবা অখন্নবা স্কীমশিং পাইখৎতুনা শেন্মীৎলোনগী থবক-থৌরমশিং মখা চত্থহনখি। মমাংদা পুন্সি কনবদা মীৎয়েং থম্লমখি অদুবু হৌজিক্তি মীপুম খুদিংমক্না লৈবাক অসি চাউখৎহনবদা মীৎয়েং থম্লি। ভারতকী মরোমদোম লেপচবগী আশা অসিনা গ্লোবেলিজম মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি অমসুং ইন্দস্ত্রী ৪.০দা মতেং পাংলগনি, হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় ইন্দস্ত্রী ৪.০গী ফেক্তর মরিমক্তা – কন্নেক্তিবিতী, ওতোমেসন, আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স নত্ত্রগা মেছিন লর্নিং অমসুং রিএল-তাইম দেতাদা থবক পাইখৎলি। ভারত অসি দেতাগী চার্জশিং হোংবা লৈবাকশিংগী মরক্তা য়াওরি অমসুং মোবাইল কন্নেক্তিবিতী অমদি স্মার্ত ফোনশিংনা কাচিন-কোয়া থুংনা য়ৌহনখ্রে। ভারতকী ওতোমেসন দিজাইন এক্সপর্ত পুল অসি পাক-চাউই অমসুং লৈবাক অসিনা এ.আই. অমসুং মেছিন লর্নিংগী লমদা চাউখৎপা ঙম্লে। দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎলকপা অসিনা দিজিতেল সোলুসনশিং অসি ভারতকী নুংতিগী পুন্সিগী শরুক ওইহনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঙসি ভারত মচা বিলিয়ন ১.৩গী য়ুনিভর্সেল আই.দি.-আধার লৈরে মসি মখোয়গী একাউন্ত অমসধং ফোনগা কন্নেক তৌখি। দিসেম্বর খক্তদা য়ু.পি.আই.গী খুত্থাংদা লুপা ত্রিলিয়ন ৪গী ত্রাঞ্জেক্সন তৌখি। লাইচৎ মনুংদা ভারতনা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফরগী খুত্থাংদা ভারত মচা মিলিয়ন ৭৬০গী একাউন্তশিংদা লুপা ত্রিলিয়ন ১.৮কী শেলগী তেংবাং ত্রান্সফর তৌবা ঙমখি। দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচরনা পব্লিক সর্ভিস দেলিবরী ফগৎহনখি অমসুং মনুং মপান ফাওনা উবা ঙমহনখি। ভারতনা মাগী প্রজাশিংদা তোপ-তোপ্পা হেল্থ আই.দি. পীদুনা হেল্থ কিয়র লাইনা ফংহন্নবা কেম্পেন অমা হৌখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রী ফোরম অসিদা ভারতকী আত্মানির্ভর ভারতকী ইহৌ অসিনা গ্লোবেল গুদ অমসুং গ্লোবেল সপ্লাই চেন পীবা ঙমগনি মরমদি ভারত্তা গ্লোবেল সপ্লাই চেন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা কেপাসিতী, কেপাবিলিতী অমসুং রিলাইএবিলিতী লৈ হায়না থাজবা পীখি। মাগী কঞ্জুমর বেজ চাউবা অসি মখা তানা হেনগৎলক্কনি অমসুং মালেমগী শেন্মীৎলোনদা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় ভারতনা ওইথোকপা য়াবশিংগা লোইননা থাজবনা থল্লি অমসুং রিফোর্মশিং পুরকপদা অমসুং ইনসেন্তিবতা য়ুম্ফম ওইবা স্তিমুলসতা মখা তানা মীৎয়েং চংনবা দ্রাইভ চত্থরি। কোরোনাগী মতমশিংদা স্ত্রকচরেল রিফোর্মশিং অসি প্রদক্সন লিঙ্ক ইনসেন্তিবশিংনা শৌগৎখি। ভারতনা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস ফংহনখি মরমদি তেক্স রেজিমদগী এফ.দি.আই. নোর্মশিংগী ওইথোকপা য়াবা অমসুং ফ্রেন্দলী এনভাইরনমেন্ত অমা লৈবা উখি। মসি পুম্নমক্কী মথক্তা ভারতনা ক্লাইমেৎ চেঞ্জকী পান্দমশিংগা লোইননা চান্ননা খুমাং চাউশিল্লি হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা তেক্নোলোজী অসি হিংবদা লাইথোক্নবা খুৎলাই অমা ওইখি মসি মাংনবা নত্তে হায়না চেকশিল ৱা থমখি, ঐখোয়না কাউরোইদবদি কোরোনাগী অৱাবনা ঐখোয়দা মীওইবা জাতিগী ভেল্যু অদু খহনখি হায়না ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল লোইশিনখি।
ৱাহং অমসদি পাউখুমগী সেসন মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা সাইমেন্সকী প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও. জো কেসরদা আত্মানির্ভর ভারত কেম্পেনগী মরমদা খঙহনখি অমসুং মহাক্না হায় ভারত অসি মেন্যুফেকচরিং অমসুং এক্সপোর্ত হন অমা ওইহনবা হায়বা অসি মঙলান অসিগী অচৌবা শরুক অমনি। মহাক্না গ্লোবেল প্লেয়রশিংদা প্রদক্সন লিঙ্ক ইনসেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীমগী দোলর বিলিয়ন ২৬কী কান্নবা অসি লৌহৌনবসু ফোঙদোকখি। এ.বি.বি.গী সি.ই.ও. বিয়ান রোজনগ্রেনগী ৱাহংগী পাউখুম ওইনা শ্রী মোদীনা লৈবাক অসিদা হৌজিক পাইখৎলিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী অমসুং নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইনগী মখাদা লাক্কদৌরিবা চহি মঙা অসিদা লৈবাক অসিদা ইমপ্লিমেন্ত তৌগদবা য়ু.এস. দোলর ত্রিলিয়ন ১.৫কী প্রোজেক্তশিংগী মতাংদা পাউদমখি। মাস্তরকার্দকী সি.ই.ও. এজে এস বঙ্গাদা শ্রী মোদীনা মতম খরা অসিদা লৈবাক অসিদা পাইখৎখিবা অচৌবা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন অমসুং এম.এস.এম.ই সেক্তর মপাঙ্গল কনখৎনবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিংগী মরমদা খঙহনখি। আই.বি.এম.গী আর্বিন্দ কৃষ্ণদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা দিজিতেল ইন্দিয়াগী লৈরিবা মওং অসি পাউদমখি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী দিজিতেল প্রোফাইল অসি মপুং ফানা অওনবা পুরকখ্রে হায়না ফোঙদোকখি। সরকারগী মঙলানদি লৈবাক অসিদা য়ুজরশিংদা প্রাইবেসী লৈহনদুনা একসেস, ইনক্লুজন অমসিং এম্পাৱরমেন্তগী খুত্থাংদা অওনবা পুরকপনি। এন.ই.সি. কোওপরেসনগী বোর্দ কী চিয়রমেন নোবুহিরো এন্দোদা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা অর্বনাইজেসননা পীবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা ভারতকী এপ্রোচকী মতাংদা খঙহনখি। ভারতনা ইজ ওফ লিবিং, ইজ ওফ দুইং বিজিনেস অমসুং ক্লাইমেৎ সেন্সিতিব দেবেলপমেন্তদা মীৎয়েং থম্বগা লোইননা সস্তেনেবল অর্বনাইজেসনদা ভারতনা মীৎয়েং থম্লি। মসিগী হোৎনবা অসি ২০১৪দগী ২০২০গী মনুংদা অর্বান ইন্দিয়াদা বিলিয়ন দোলর ১৫০গী ইনবেস্তমেন্ত তৌহনখি।

Prime Minister's Office
PM addresses WEF’s Davos Dialogue
Effective containment of Corona in India has saved the humanity from a very big tragedy: PM
Aatamnirbhar Bharat movement is committed to global good and global supply chain: PM
India offers a predictable and friendly environment from tax regime to FDI norms:PM
Country’s digital profile has been completely transformed: PM
India is focussing on sustainable urbanization with focus on ease of living, ease of doing business and climate sensitive development: PM
28 JAN 2021 8:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the World Economic Forum’s Davos Dialogue today via video conferencing. He spoke on the ‘Fourth Industrial Revolution - using technology for the good of humanity’. Prime Minister also interacted with the CEOs during the event.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said that he has brought the message of confidence, positivity and hope from 1.3 billion Indians amidst these times of apprehension. The Prime Minister told the gathering that despite the initial misgivings about the India’s capacity to handle the pandemic, India moved forward with proactive and pro-participation approach and worked on strengthening the COVID specific health infrastructure, trained its human resource to tackle the pandemic and used technology massively in testing and tracking of the cases. In India, fight against corona was turned into people’s movement and India succeeded in saving lives of maximum number of its citizens. India’s success has global implications as 18 percent of world population live here, and effective containment here saved the humanity from a very big tragedy, said the Prime Minister. Shri Modi also talked about the world’s biggest vaccination drive and India’s global efforts during the pandemic. He talked about evacuation of citizens when air space was closed and supply of medicines to more than 150 countries. Today, India is helping countries with online training, knowledge of traditional knowledge, vaccines and vaccine infrastructure. He informed that apart from the two current made in India vaccines, more vaccines are in pipeline which will enable India to help the world at greater scale and speed.
The Prime Minister also informed the forum about the steps being taken on economic front. He said that India has maintained economic activity by starting infrastructure projects worth billions of rupees and initiating special schemes for employment. Earlier we focused on saving lives now everyone is focussed on the growth of the country. India’s ambition of self-reliance will strengthen globalism anew and will help in Industry 4.0, noted Shri Modi.
The Prime Minister asserted that India is working on all the four factors of Industry 4.0- connectivity, automation, artificial intelligence or machine learning and real-time data. India is among the countries where data charges are the cheapest and mobile connectivity and smart phones have reached far and wide. India’s automation design expert pool is vast and the country has made a mark in the field of AI and machine learning. Growing digital infrastructure has made digital solutions everyday part of life in India. The Prime Minister said that today 1.3 billion Indians have universal ID- Aadhar which is connected to their account and phone. In December itself there has been 4 trillion rupees worth of transection through UPI. India could transfer 1.8 trillion rupees worth of assistance through direct benefit transfer to the accounts of 760 million Indians during the pandemic. Digital Infrastructure has made public service delivery efficient and transparent. India has started a campaign for providing easy access to health care by giving Unique Health ID to its citizens, informed the Prime Minister.
The Prime Minister assured the forum that India’s Aatamnirbhar Bharat movement is committed to global good and global supply chain as India has capacity, capability and reliability to strengthen global supply chain. Its massive consumer base will further grow and help global economy.
The Prime Minister said India, along with possibilities, is filled with confidence and drive as there have been continued emphasis on reforms and incentive based stimulus. Structural reforms during Corona times have been supported by production linked incentives. India offer ease of doing business as there is a predictable and friendly environment from tax regime to FDI norms. And to top it all India is matching its growth with the goals of climate change, said Shri Modi.
The Prime Minister cautioned that technology should become a tool of ease of living not a trap, we have to keep this in mind as Corona crisis has reminded us of value of humanity, concluded the Prime Minister.
During the question answer session, the Prime Minister explained to Joe Kaeser, President & CEO, Siemens, the contours of aatamnirbhar Bharat campaign and said that making India a manufacturing and export hub is big part of the vision. He also invited the global players to take advantage of 26 billion dollar Production Linked Incentive (PLI) scheme. In a reply to Bjorn Rosengren, CEO, ABB, Shri Modi listed out the ongoing infrastructure projects in the country and informed that under National Infrastructure pipeline, projects worth 1.5 trillion US dollars will be implemented in the country in next five years. To Ajay S Banga, CEO, Mastercard, Shri Modi explained the massive financial inclusion that has taken place in the country in the recent times and steps taken to strengthen MSME sector. In a reply to an observation from Arvind Krishna of IBM, the Prime Minister emphasized the depth of digital India. The Prime Minister said that the country’s digital profile has been completely transformed. Government’s vision is to transform the country through access, inclusion and empowerment while ensuring the privacy of the user. To Nobuhiro Endo, Chairman of the Board, NEC Corporation, the Prime Minister explained India’s approach towards the opportunities created by urbanization. India is focussing on sustainable urbanization with focus on ease of living, ease of doing business and climate sensitive development. This commitment has led to investment of 150 billion dollars were invested in urban India during 2014 to 2020, said the Prime Minister.