তুরিজম মন্ত্রালয়
লোক সভাগী স্পিকর শ্রী ওম বিরলানা তুরিজম মিনিস্তর শ্রী প্রাহলাদ সিংহ পতেলগা লোয়ন্না হয়েং ভারত পর্ব ২০২১ হৌদোক্কনি
জনুৱারি ২৬দগী ৩১ ফাওবা ভারত পর্ব পাংথোক্কনি; চহি অসিদা ভারতকী কলচর ভর্চুএল প্লেতফোর্ম অমদা উৎকনি
25 JAN 2021 1:57PM by PIB Imphal
২০২১গী জনুৱারি ২৬দগী ৩১ ফাওবা ভর্চুএল প্লেতফোর্ম www.bharatparv2021.com দা চহিগী খুদিংগী পাংথোকপা থৌরম ভারত পর্ব পাংথোক্লগনি। তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী থিম পেভেল্লিয়নশিংদা মখোয়গী লমকোয়ফমশিং, মথেল-লুকোইশিং অমসুং অতোপ্পা কয়া উৎকনি। চহি অসিগী ওইনা জনুৱারি ২৬, ২০২১দা লোক সভাগী স্পিকর শ্রী ওম বিরলানা তুরিজম মিনিস্তর শ্রী প্রাহলাদ সিংহ পতেলগা লোয়ন্না ভারত পর্ব হৌদোক্কনি।
গনতন্ত্র দিৱস থৌরমদা জনুৱারি ২৬দগী জনুৱারি ৩১ ফাওবা লাল কিলা মমাঙদা ২০১৬দগী হৌনা ভারত সরকারগী তুরিজম মিনিস্ত্রিনা চহি খুদিংগী ভারত পর্ব পাংথোক্লি। ইনাকখুল্লবা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা কচলরশিং উত্তুনা অচৌবা থৌরম অসিনা মীয়ামদা মরৈবাক নুংশিবা পোকহল্লি। ভারত পর্বনা ভারতকী ফজবা মগুনশিং উৎথোক্লি।
তোঙান-তোঙানবা কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রিশিং অমসুং অতোপ্পা লুপশিং হায়বদি কলচর মিনিস্ত্রি, অয়ুস মিনিস্ত্রি, কনঞ্জুমর এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি, রেলৱেজ মিনিস্ত্রি, সিবিল এভিএসন মিনিস্ত্রি, দিবলপমেন্ত কম্মিসন্নর হেন্দলুমস, দিবলপমেন্ত কম্মিসন্নর হেন্দিক্রাফস, ললিত কলা একাদেমী, আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া, নেসনেল মিউজম, খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রি কম্মিসন্না ভারতকী মফম কয়াদগী হেন্দলুম অমসুং ইয়োংগী পোৎথোকশিং, ঈশৈ, জগোয়, অয়েকপা লাইশিং, সাহিত্যগী মচাকশিং অমসুং অতোপ্পা কয়া উৎকনি।
ভর্চুএল প্লেতফোর্ম অসিদা গনতন্ত্র দিৱস পেরেতকী ফজবা শক্তমশিং অমসুং আর্মদ ফোর্সেস মিউজিক বেন্দশিংগী রেকোর্দ তৌরবা থৌরমশিং ফংগনি। ভিদিওশিং উত্তুনা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংগী মথেল-লুকোইশিং তোঙান-তোঙানবা সেন্ত্রেল ইন্সতিতুৎ ওফ হোতেল মেনেজমেন্ত, ইন্দিয়ান কলিনারি ইন্সতিতুৎনা উৎকনি।
ভর্চুএল ভারত পর্ব ২০২১গী তোপ-তোপ্পা মশক অমা ওইনা ভিদিওশিং, ফিল্মশিং, মমিশিং, ব্রোচুরশিং অমসুং তোঙান-তোঙানবা লুপশিংগী ই-পাউশিং উৎকনি। মালেম শীনবা থুংনা লৈরিবা মীয়াম্না মখোয়গী মোবাইল ফোনশিং, লেপতোপশিং, কম্পুতরশিং অমসুং অতোপ্পা খুৎলায়শিংনা www.bharatparv2021.com দা চঙলগা মখোয়গী খুদোংচাবা মতমদা ভারত পর্ব য়েংবা য়াগনি অমসুং ভারতকী অশেংবা শক্তম উবা ফংগনি।

Ministry of Tourism
Bharat Parv 2021 to be inaugurated by Lok Sabha Speaker Shri Om Birla in presence of Tourism Minister Sh Prahlad Singh Patel tomorrow
Bharat Parv 2021 will be celebrated from 26th to 31st January;Indian Culture to be showcased on a virtual platform this year
25 JAN 2021 1:57PM by PIB Delhi
To celebrate the spirit of India, the annual event Bharat Parv is being organised on a Virtual platform www.bharatparv2021.comfrom 26thJan to 31stJan 2021 wherein themed pavilions of multiple States & UTs will showcase their tourism destinations, cuisine, handicraft and other features. This year , the virtual Bharat Parv will be inaugurated by the Speaker Lok Sabha Sh. Om Birla in presence of Union Tourism Minister Sh. Prahlad Singh Patel on 26th January 2021.
Ministry of Tourism, Government of India organizes Bharat Parv every year since 2016 in front of the ramparts of the Red Fort on the occasion of Republic Day Celebrations from 26th to 31st January. The mega event envisages generating patriotic fervour and showcases the rich and varied cultural diversity of the country. The Bharat Parv celebrates the “Essence of India”.
Various Central Ministries and other organizationssuch as Ministry of Culture, Ministry of Ayush, Ministry of Consumer Affairs, Ministry of Railways, Ministry of Civil Aviation, Development Commissioner Handlooms, Development Commissioner Handicrafts, Lalit Kala Academy, Archaeological Survey of India, National Museum, National Gallery of Modern Arts, media units of I&B Ministry , Khadi & Village Industries Commission (KVIC) etc. shall be displaying handicrafts, handlooms, music, dance, paintings , literary material and other featuresfrom all over India.
Glimpses of Republic Day Parade and recorded performances of armed forces music bands shall also be available on this virtual platform. Various Central Institutes of Hotel Management, Indian Culinary Institute will also display culinary delight from across India by showcasing videos, recipes of cuisines.
This unique virtual Bharat Parv 2021 will showcase multiple videos/ films, images, brochures and other information of various organizations. People from across the globe can enjoy this Bharat Parv extravaganza and experience true Spirit of India at their convenience on their mobile phones, laptop, computers & other devices by logging on to www.bharatparv2021.com